Voorzittersvisie met Eppe Scholtens (v.v. Corenos)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Voorzittersvisie

Voorzitter Eppe Scholtens van de voetbalvereniging Corenos is na Bert Dries ( v.v. Noordpool) alweer de zevende voorzitter die aan het woord komt in de rubriek voorzittersvisie.

 

Voorzitter Eppe Scholtens van de voetbalvereniging Corenos is na Bert Dries ( v.v. Noordpool) alweer de zevende voorzitter die aan het woord komt in de rubriek voorzittersvisie

 

eppe_scholtens_voorzitter_Corenos

In het kort een omschrijving van je eigen voetbalcarrière Ik heb van mijn tiende tot mijn twintigste gevoetbald bij 't Zandt. Destijds nog een aantal keren in het Groninger Afdelingsteam gespeeld. Tijdens en na mijn studie heb ik ruim 10 jaar bij Oosterparkers, toen nog 2e klasser en spelend in het Oosterparkstadion gevoetbald en kwam ik een aantal jaren voor het eerste elftal uit. Daarna ben ik weer naar mijn geboortegrond verhuisd en bij Corenos terecht gekomen. Daar heb ik in alle elftallen (1e ,2e ,3e en 4e ) gespeeld en ben nu nog steeds in het vierde elftal actief bij de vereniging waar ik sinds november 1993 voorzitter van ben.

De stellingen en vragen:

Een voorzitter van een voetbalclub moet zelf gevoetbald hebben En nog mooier, als hij nu nog speelt. Daardoor houd je wel automatisch meer voeling met wat er in je club leeft. Maar het is geen must,wat mij betreft hoor.

Zonder sponsorinkomsten hebben ook veel Amateurclubs geen bestaansrecht meer. Bestaansrecht hebben ze natuurlijk altijd, maar de mogelijkheden worden wel heel erg beperkt. Of je moet de contributie drastisch verhogen. daar zit ook niemand op te wachten. Nee, hulde aan al onze sponsors. Zij zijn onderdeel van het succes.

Kantine's zijn volgens vele collega,s lang genoeg open maar een enkeling heeft een andere mening . Wat is jou mening in deze
Bij ons is het om 19.00 uur gebeurd en dat bevalt prima. En rookvrij natuurlijk. Dat is een van de beste maatregelen geweest, wat mij betreft. Maar ik ben ook een gepassioneerde niet-roker, hoor!

De KNVB maakt het clubs onnodig lastig met betrekking tot de regelgeving  rond de velden en laat een waarnemer incognito op de sportparken lopen. Meldt deze waarnemer na afloop ook? Zo nee wat vindt je daarvan?
We hebben al een aantal keren mee gemaakt dat er op, soms kinderachtige wijze, berispingen en zelfs boetes worden uitgedeeld. Laat men in ieder geval open kaart spelen en zich vooraf even melden. Dat is voor iedereen wel zo netjes. Ik ben er overigens voor dat er goed wordt toe gekeken op veiligheid en orde, maar overdrijven is ook een vak,

Het betaalde voetbal pleegt een te grote aanslag op gemeenschapsgeld wat naar de amateurverenigingen niet te verkopen is. De verdeling zou wel wat evenwichtiger mogen, ja. Al moet ik zeggen dat we het in de Gemeente Eemsmond nog niet zo slecht getroffen hebben. Natuurlijk, meer mag altijd. Wij willen ook graag een goede trainingsaccommodatie (lees: kunstgrasveld) en momenteel is dat bij ons nodig ook, gezien de sterke groei bij Corenos.

Veel verenigingen en trainers vinden maximaal drie seizoenen lang genoeg wat betreft een samenwerking wat is jou mening hierin? Absoluut niet. Klaas van der Ploeg is voor de derde keer bij Corenos (waarvan de eerste keer 5 jaar achtereen) en dat is, wat ons betreft, een voortreffelijke match. Waarom zou je dat dan niet doen?

Dat over tien jaar alle verenigingen minimaal een kunstgrasveld hebben gelooft niemand in van jou collega,s. Deel jij die mening ? Die deel ik. Nogmaals wat mij betreft mag er morgen één in Roodeschool komen, maar dan vooral als trainingsaccommodatie. Want voetballen doe je op gras!

Dat er in het amateurvoetbal op uitgebreide schaal betaald wordt is een bekend gegeven maar is op termijn funest voor het amateurvoetbal. Ik heb het bij Oosterparkers nog (op beperkte schaal) gezien. Ik voetbalde toen zelf al in het tweede, maar het kan behoorlijk funest zijn voor de rest van de club. je creëert al gauw wij-zij situaties. Niet goed!

De KNVB wil graag samen met de KBVB(België) het wereldkampioenschap voetbal in 2018 of 2022 organiseren wat ik van harte toejuich. Ja hoor, prima. Als de kosten niet de pan uit rijzen en de eventuele winst ook maar weer ten goede komt aan het totale voetbal in Nederland.

Dat de KNVB clubs bondscontributie laat betalen voor hun vrijwilligers betalen is een vreemde zaak. Daar ben ik het mee eens.