Voorzittersvisie: Hans Mensink ( GVB Grootegast)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Voorzittersvisie

Als vijfde voorzitter komt Hans Mensink van GVB aan het woord die sinds de oprichting op 01-07-2009 de eerste preses van de zondagvereniging in Grootegast is.

Als vijfde voorzitter komt Hans Mensink van GVB aan het woord die sinds de oprichting op 01-07-2009 de eerste preses van de zondagvereniging in Grootegast is.

fotohansmensink

Voorzitter Hans Mensink (GVB Grootegast)   foto: Archief Puurvoetbalonline

Een voorzitter van een voetbalclub moet zelf gevoetbald hebben Niet nodig. Het is natuurlijk wel handig als die het spelletje een beetje begrijpt.

Zonder sponsorinkomsten hebben ook veel Amateurclubs geen bestaansrecht
meer
Zonder sponsorinkomsten wordt het wel heel moeilijk. Het is nou net dat extra wat de uitdaging kan geven en de contributie laag kan houden. Verstandig investeren en veel vragen van vrijwilligers (niet direct iedereen betalen). Dan blijven de kosten overzichtelijk en dus minder afhankelijk van de sponsorinkomsten.

Kantine,s mogen wat mij betreft langer open zijn. Uit eigen ervaring is dat niet nodig maar als het te goede komt van het "clubgevoel" dan mag het.

De KNVB maakt het clubs onnodig lastig met betrekking tot de regelgeving
rond de velden.
Het is wel lastig. Soms wat overdreven. Beter overleg met de verenigingen zou meer opleveren dan zomaar stiekem noteren en factuurtje sturen.

Het betaalde voetbal pleegt een te grote aanslag op gemeenschapsgeld. Absoluut. Normen stellen en de club meer laten dragen door de supporters en sponsors.

Na maximaal drie seizoenen moet je afscheid nemen van een trainer Zo hard kan dat niet. Er zijn weinig trainers beschikbaar en als je tevreden bent dan ruilen we niets in. Wel gesprekken voeren en er voor zorgen dat alles scherp blijft.

Over tien jaar hebben alle verenigingen minimaal een kunstgrasveld. Dat is de vraag. Kosten zijn nog hoog maar kunnen over een aantal jaren lager zijn. Wel nemen ook de kosten van een grasveld toe en mogelijk zal er over een aantal jaren een kantelpunt komen dat de kunstgrasvelden qua onderhoudskosten kunnen concurreren.

Dat er in het amateurvoetbal op uitgebreide schaal betaald wordt is een goede zaak Nee, maar soms kun je niet anders. Vrijwilligers zijn moeilijk te vinden en de verleiding is groot.

De KNVB wil graag samen met de KBVB(België) het wereldkampioenschap voetbal in 2018 of 2022 organiseren wat ik van harte toejuich  Nee, niet direct. Wetten aanpassen etc. moeten we niet aan beginnen tenzij het om de handhaving van de veiligheid gaat. Maar dan moet je je afvragen of je dit allemaal wel wilt. Natuurlijk is het wel weer een mooie tijd om te kijken en de saamhorigheid is weer groot.