Dames in het amateurvoetbal: Ina van der Klei, v.v. Kloosterburen: Oranje niet naar EK is helaas niet anders."

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Voetbal vrouwen

In het amateurvoetbal zijn veel dames actief als vrijwilligster in welke functie dan ook. Puurvoetbalonline wil daar wat meer aandacht aan besteden in de rubriek: ‘Dames in het amateurvoetbal’. De volgende in deze rubriek rij is Ina van der Klei, vrijwilligster binnen de voetbalvereniging  Kloosterburen.
Profielfoto van Ina van der Klei
Ina, jij bent als vrijwilligster actief binnen de voetbalvereniging Kloosterburen. Wat was voor jou de reden om vrijwilliger te worden: ‘De verbondenheid die je al hebt als supporter van je zoon , wordt als vrijwilliger alleen maar groter.’’
Wat doe jij als vrijwilligster binnen de vereniging: ‘Ik ben omroepster tijdens de thuiswedstrijden van het 1e  elftal. En verder  maak  ik 1x per maand de kantine schoon.’’
Ben jij zelf actief geweest als voetbalster of in een andere sport: ‘Ik heb nooit gevoetbald. Wel heb ik gevolleybald en getennist.”
Op vrijdag 13 november werd de wereld opgeschrikt door de aanslagen in Parijs en de verwachting is dat er nog meer volgen. Moet daarom het EK volgend jaar wel in Frankrijk worden gehouden: ‘Zeker wel. Voor terreur moet je niet wijken  maar bij de wedstrijden moet  wel veel extra  beveiliging zijn.
Hoe jammer is het dat Oranje zich niet heeft geplaatst voor het EK of ben je geen diehard -supporter: ‘Ik ben wel supporter, maar het is niet anders.’’
Wat is er voor jou speciaal aan de voetbalvereniging Kloosterburen: De saamhorigheid en de gezelligheid die er bij Kloosterburen is.
Ben jij een ‘voetbalvrouw’ die de eredivisie op de voet volgt: ‘Absoluut . Ik kijk iedere zondagavond Studio Sport en lees de sportpagina’s in de krant.”
De kreet Arjaaaan klinkt jou als muziek in de oren of: ‘Als muziek in de oren weet ik niet. Zo noemde oud-trainer Gerrit Bosgraaf onze zoon Arjan altijd.”
Studio Voetbal of Voetbal Inside: ‘Voetbal Inside
Wat doe je in het dagelijks leven: ‘Ik ben Oppas-Oma van onze drie  kleinkinderen Thomas, Lieke en Elin.’’
Een kranten of tijdschriftenlezeres of een goed boek: ‘Krant en tijdschriften.”
Steeds vaker wordt er gezegd, de huidige generatie onvoldoende wil investeren in zijn/haar hobby wat het voetballen toch is: ‘Ik denk dat de wil er zeker is, maar gezien de dure studies moet de jeugd wel bijbaantjes zoeken. En dan moeten er vaak keuzes gemaakt worden.”
Begrijp jij dat clubs steeds moeilijker vrijwilligers kunnen vinden of is dat in Kloosterburen anders: Ik hoor regelmatig bij andere verenigingen dat dit een probleem is.  Maar bij Kloosterburen zijn veel vrijwilligers actief en speelt dat probleem totaal niet.
Met welke Nederlandse trainer die in het binnen of buitenland actief is zou jij wel een avondje uit willen en waarom: ‘Met Ron Jans. Dat  lijkt me een leuke, gezellige man, om een hapje mee te eten.”
Wat heb ik niet gevraagd maar wil je nog wel graag vertellen: ‘ Leuk dat je de dames in het amateurvoetbal bij  je site betrekt!”