Dames in het amateurvoetbal:Carola Duinkerken-Bos, vrijwilligster v.v. Corenos: 'Ik ben een enorme fan van Frank de Boer."

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Voetbal vrouwen

In het amateurvoetbal zijn veel dames actief als vrijwilligster in welke functie dan ook. Puurvoetbalonline wil daar wat meer aandacht aan besteden in de rubriek: ‘Dames in het amateurvoetbal’. De volgende in deze rubriek rij is Carola Duinkerken-Bos, vrijwilligster binnen Corenos uit Roodeschool.
Carola Duinkerken-Bos
 Carola, jij bent als vrijwilligster actief binnen de voetbalvereniging Corenos. Wat was voor jou de reden om vrijwilligster te worden: ‘Dat ging automatisch, Corenos is een hele gezellige vereniging en wanneer er dan mensen nodig zijn voor zaken die je leuk vindt dan stap je daar op dat moment in. In mijn geval was dat jaren geleden jeugdleider van de F-jes en op dit moment verzorg ik de financiële administratie van de sponsorborden.”
Ik zag een foto voorbij komen van Corenos meisjes D . Ben je begeleidster van dat team: ‘Nee hoor, noem het maar assistent begeleidster (haha). Berend Brouwer is de begeleider van de meisjes en samen met Stefan Brontsema geeft hij de trainingen. Maar omdat Stefan ook jeugdleider is van de E-ers en hij dat op zaterdag dus niet kan combineren help ik Berend op zaterdag mee. Mijn dochter Leontien voetbalt bij de meisjes D en omdat ik toch elke wedstrijd wil bekijken heb ik mij aangeboden om Berend op de zaterdag te helpen.”
Ben jij zelf actief geweest als voetbalster of nog steeds: ‘Jazeker ben ik actief geweest! Ik ben op de middelbare school in 1984 (op 14 jarige leeftijd) begonnen bij De Heracliden uit Uithuizermeeden omdat ik daar ook woonde (was zelfs één van de oprichtster van damesvoetbal bij De Heracliden). Na een aantal jaren ben ik overgestapt naar Corenos. Ik woonde in die tijd vlak bij Pia Kooi die op dat moment ook bij Corenos voetbalde en aangezien ik het een stapje hogerop wilde proberen kom je dan automatisch bij Corenos uit. Ik heb daar geen moment spijt van gehad, kwam in een leuk team en een fijne vereniging terecht en heb het uiteindelijk tot juni 2013 volgehouden. Op het veld maar ook in de zaal hebben we natuurlijk hoogte maar ook dieptepunten gekend……”
Op vrijdag 13 november werd de wereld opgeschrikt door de aanslagen in Parijs. Moet daarom het EK volgend jaar wel in Frankrijk gehouden worden: ‘Wat mij betreft wel, als je hieraan toegeeft kun je voor elke andere locatie ook wel een reden bedenken om het EK niet te laten doorgaan. Het is erg genoeg dat het gebeurd is maar om daarom alles in 1x om te gooien en de locatie te veranderen gaat mij te ver.”
Ik zag deze week dat er op dit in moment door de slechte omstandigheden van de velden niet of nauwelijks getraind kan worden in Roodeschool. Dat betekent dat de gemeente Eemsmond: ‘Zo langzamerhand echt eens iets moet doen aan de velden van Corenos! Dit is nu het zoveelste jaar achter elkaar dat er trainingen niet door kunnen gaan omdat het een waterballet is op veld…”
Ben jij een ‘voetbalvrouw’ die de eredivisie op de voet volgt of: ‘Dat kun je wel zeggen, als er een wedstrijd op TV is dan volg ik dat en als ik een keer niet thuis ben dan zorg ik wel dat ik via de apps op mijn telefoon op de hoogte wordt gehouden.”
Corenos is:  ‘Een fijne en gezellige vereniging waar het in goede en slechte tijden goed vertoeven is. Op sommige momenten voelt het aan als familie.”
Studio Voetbal of Voetbal Inside: ‘Ik kijk naar allebei maar ik moet eerlijk zeggen dat ik Voetbal Inside de laatste tijd niet zo geweldig meer vindt. Het ligt er ook aan wie er als gasten zitten.”
Jouw man Arie is een echte ‘voetbaldier ‘ . Word je daar niet eens ‘moe’ van: 'Nee, hoor!! Ik heb daar zelf ook last van dus dat is wat mij betreft geen probleem. Als je je ergens voor inzet dan doe je dat met je volle 120%. Waar ik wel eens “last” van had was het feit dat, toen hij nog begeleider was van het 1e elftal of in het verleden het damesteam, de rest van de zaterdag en de zondag niet te genieten was als er werd verloren. Niet dat hij zat te schelden of zo. Je moest hem dan met rust laten zodat hij alles kon laten bezinken. Daarnaast kwam het natuurlijk wel eens voor dat er probleempjes waren die opgelost moesten worden, dat kostte in bepaalde weken behoorlijk veel tijd….  En dan vraag je je wel eens af hoe dat bij anderen gaat.”
FC Groningen staat op dit moment op een punt in Europa League toernooi Daar komen in de laatste twee duels nog minimaal hoeveel bij: ‘Drie punten, thuis tegen Braga. Uit bij Olympique Marseille gaan ze geen punten halen. De Fransen zijn denk ik super gemotiveerd om in eigen huis de punten binnen te houden.”
Wat doe je in het dagelijks leven: ‘Ik ben administratief medewerkster bij NOVL. Dat is het bedrijf van mijn schoonvader waar ik al jaren werkzaam ben. Wij verzorgen opleidingen in de sector Transport en Logistiek. Ons opleidingscentrum zit in Uithuizermeeden, daar verzorgen wij de opleidingen voor hef- en reachtruck, transportondernemer, code 95, logistiek medewerker, trekker rijbewijs, VCA en nog veel meer. Mijn werkzaamheden bestaan uit allerlei werkzaamheden zoals, planning, cursisten van lesmateriaal voorzien, financiële administratie, bijhouden lesmateriaal en website enz.”
Steeds vaker wordt er gezegd dat, de huidige generatie onvoldoende wil investeren in zijn/haar hobby wat het voetballen toch is:  ‘Dat klopt wel maar ik denk dat dat ook komt omdat er nu veel meer te doen is als vroeger. Toen ik nog jong was had je geen computer, tablet of mobiele telefoon. En verder kon je ook niet de hele dag TV kijken. Dus stortte je je volledig in je hobby, in mijn geval sport. Nu moeten ze kiezen en dat is niet altijd even gemakkelijk. Daarnaast heb je natuurlijk te maken met jeugd die een paar centjes wil bijverdienen en dat betekent dan uiteindelijk dat ze ook op zaterdag of doordeweeks ’s avonds gaan werken.”
Begrijp jij dat clubs steeds moeilijker vrijwilligers kunnen vinden: ‘Jawel, maar dat is niet alleen met clubs zo volgens mij is dat een algemeen probleem. Je ziet dat bijvoorbeeld aan de toeschouwers bij jeugdwedstrijden. Bij de F-jes staan horden ouders, opa’s en oma’s. Steeds als ze wat ouder worden zie je dat het aantal toeschouwers verminderd. De betrokkenheid gaat per leeftijdscategorie naar beneden, dat heeft dus ook gevolgen voor het zoeken van vrijwilligers.”
Met welke Nederlandse trainer die in het binnen of buitenland actief is zou jij wel een avondje uit willen en waarom:  ‘Frank de Boer de trainer van Ajax. Dat is al mijn hele leven mijn favoriete club en toen hij nog voetbalde was ik een enorme fan van hem.”
Wat heb ik niet gevraagd maar wil je nog wel graag vertellen: ‘Bedankt voor dit interview er valt nog veel te vertellen maar ik denk dat ik het hier maar bij laat. Als laatste hoop ik nog lang te kunnen genieten van onze voetballende dochter Leontien en de opmars van het meisjesvoetbal bij Corenos!”