Dames in het amateurvoetbal: Anita van Munster, kantinemedewerkster De Heracliden/v.v.Middelstum

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Voetbal vrouwen

In het amateurvoetbal zijn veel dames actief als vrijwilligster in welke functie dan ook. Puurvoetbalonline wil daar wat meer aandacht in de rubriek: ‘Dames in het amateurvoetbal’. De eerste die de spits afbijt is Anita van Munster die kantinevrijwilligster bij De Heracliden is en die taak voortzet bij de v.v. Middelstum
Anita Van Munster
 
Anita jij bent al vrijwilliger actief in het amateurvoetbal. Wat was voor jou de reden om vrijwilliger te worden: ‘De reden is dat ik wel een voetballiefhebster ben en verder voetballen alle drie mijn kinderen.”
Ben jij zelf actief geweest als voetbalster: ‘Ik heb zelf nooit gevoetbald. Vroeger heb ik aan handbal gedaan.”
De voetbalwereld wordt afgeschilderd als een machowereld. Deel jij die mening: ‘Er lopen in de voetbalwereld veel macho’s rond. Maar om nu te zeggen dat de voetbalwereld een echte machowereld vind ik niet.”
Veel Groninger voetballiefhebbers zijn fan van FC Groningen. Geldt dat ook voor jou:'Ik ben Feyenoord-supporter en dat blijft ook zo. Eens een fan altijd een fan. Maar Groningen draag ik ook een warm hart toe maar ze komen wel op de tweede plaats."
Wat doe je in het dagelijks leven: ‘In het dagelijks leven veel vrijwilligerswerk, mijn moeder helpen en verder ben ik kantinemedewerkster bij nu v.v. Middelstum. En tot twee jaar geleden was ik overblijfmoeder maar daar ben ik mee gestopt.”
Hoe erg vindt jij het dat het Nederlands Elftal zich niet heeft geplaats heef voor het EK2016:’Wel jammer maar dat hebben ze zelf gedaan. Ze zullen er ongetwijfeld voor geknokt hebben maar dat het allemaal goed is gegaan was natuurlijk niet zo. Maar om er verder wat over te zeggen is gewoon lastig.”
Studio Voetbal of Voetbal Inside: ‘Voetbal inside. Daar durven ze te zeggen hoe ze over bepaalde zaken denken. En je kunt er soms erg om lachen.”
Jouw partner, Ronnie Medema, is een voetbalfanaat. Ben je al besmet geraakt met dat ‘virus’:'Ik ben inderdaad al 'besmet' maar dat niet erg. Ik vind dat ook wel weer leuk."
Steeds vaker wordt er gezegd, de huidige generatie onvoldoende wil investeren in zijn/haar hobby wat het voetballen toch is: ‘Helaas is dat waar. Iets wat ik wel jammer vindt dat ze dat niet meer hebben. Ze zijn tegenwoordig soms gewoon te gemakkelijk.”
Begrijp jij dat clubs steeds moeilijker vrijwilligers kunnen vinden: ‘Nee dat begrijp ik niet en dat is ook een reden dat ik met pijn in mijn hart bij De Heracliden vertrek als vrijwilliger. Niet omdat ik onmisbaar ben maar omdat ik weet dat vrijwilligers niet voor het oprapen liggen.”
Ik begreep dat jij als kantinevrijwilligster van De Heracliden overstapt naar Middelstum. Wat kunnen ze in Middelstum van hun nieuwe kantine medewerkster verwachten: ‘Ik hoop een hoop plezier, gezelligheid en een glimlach achter de bar.”
Met welke Nederlandse trainer die in het betaald voetbal actief is zou jij wel een avondje uit willen en waarom: ‘Dat kan er maar een zijn en dat is Ron Jans. Een leuke spontane man die altijd positief is ook al heeft hij de wedstrijd verloren.”
Wat heb ik niet gevraagd maar wil je nog wel graag vertellen: ‘Ik wil je bedanken voor het interview. Vond het erg leuk en verder hoop ik dat iedereen positief over het voetbal maar vooral andere nog belangrijkere zaken blijft denken.”