Sarah Rijzinga(EKC/Nieuw Roden: Ik ben het helemaal met Jens Toornstra eens

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Voetbal vrouwen

Sarah Rijzinga voetbalt op het veld voor EKC(Eenrum Kloosterburen Combinatie) en in de zaal voor Nieuw Roden. Dat combineert ze met een HBO-opleiding verpleegkunde en een haar werkzaamheden voor ZINN-thuiszorg in de stad Groningen. Toch vond ze tijd om voor Puurvoetbalonline een aantal vragen en stellingen te beantwoorden in de rubriek 'Geen amateurvoetbal'

Het damesvoetbal heeft door de plaatsing van Oranje nog net die boost gekregen die het nodig had om als volwaardig te worden gezien:'Het damesvoetbal wordt steeds populairder. Het is mooi en goed om te zien dat hier steeds meer aandacht aan wordt besteed. Zelfs in programma's zoals studio voetbal. Dat verdiend het vrouwenvoetbal.”
Louis van Gaal mag Manchester United met 250 miljoen vanaf de grond opbouwen. Waanzin of zeg jij iets anders:'Dat er in deze tijd zoveel geld wordt uitgegeven aan voetballers vind ik waanzin. Afgelopen week zag ik nog een foto voorbij komen waarin Jens Toornstra aan gaf dat profvoetballers het wel konden doen met wat minder geld en dat dat deel dan naar de zorg zou moeten gaan. Daar ben ik het zeker mee eens.”
De bezuinigingen in de ouderenzorg lopen de spuigaten uit:'Klopt. Ik ben benieuwd hoe lang het duurt voordat het uit de hand loopt. Als bijbaantje werk ik als verpleegkundige in de thuiszorg en de afgelopen weken heb ik veel cliënten mee gemaakt die zich zorgen maken over de toekomst. Afgelopen tijd hebben zij per brief te horen gekregen dat de huishoudelijk zorg minder wordt of zelfs helemaal stopt. Ik vind het heel erg om te zien dat zulke mensen op die leeftijd zich nog druk maken over hun toekomst.”
Wat is jou mening over de ophef die over het privéleven van de burgemeester van Maastricht, Onno Hoes, wordt gemaakt:' Eerlijk gezegd houd ik mij niet zo bezig met dat nieuws. Dat interesseert mij niet zoveel.”
FC Groningen heeft 700 kaarten beschikbaar gesteld voor cliënten van de voedselbanken Appingedam/Delfzijl en 't Hogeland in Baflo. Beide organisaties krijgen 350 kaarten voor de bekerwedstrijd tegen FC Volendam op woensdag 17 december. Een mooi gebaar of: 'Een mooi gebaar. Zulke mensen hebben weinig te besteden en hebben geen geld om zulke uitjes zelf te kunnen betalen.”
Kerst of Sinterklaas en waarom:'Ik vind allebei even gezellig. Ik vier zowel Sinterklaas als kerst. Het is leuk om tijdens zulke feestdagen samen te zijn met familie/ vrienden/ teamgenootjes van voetbal.”
Dat Jarchinio Antonia, Jaron Chery, Género Zeefuik en Lorenzo Burnet zijn uitgenodigd voor het Surinaams Elftal is wel/niet goed voor FC Groningen:' Niet goed voor FC. Dit kost hun veel tijd en energie (jetlag)
Dat een 70-jarige man uit Zeist de afperser is van John en Linda de Mol verbaasd jou in hoge mate:' Ja dat verbaasd mij mede omdat deze man zelf ook heel rijk blijkt te zijn. Dat mensen hiertoe in staat zijn...”
Wat doe je in het dagelijks leven:'Op dit moment studeer ik HBO verpleegkunde. Dit semester doe ik samen met een medestudent onderzoek voor het UMCG transplantatiecentrum. Naast mijn studie werk ik voor ZINN thuiszorg in de stad Groningen. Ook voetbal ik nog steeds veel en doe dit met heel veel plezier. Ik voetbal op het veld bij EKC dames in de derde klasse waar het erg goed gaat op dit moment zijn wij nog omgeslagen. Verder zaalvoetbal ik bij Nieuw Roden in de hoofdklasse. Ook daar heb ik het erg naar mijn zin!”
Dat er tijdens het EK 2017 voor dames niet in Heerenveen, Zwolle, Leeuwarden of Zwolle gevoetbald wordt is een regelrechte schande:' Het EK wordt toch in Nederland georganiseerd? Daar horen zulke steden ook zeker bij..”
Wat is jouw sportmoment in 2014 geweest: 'De periode pakken met EKC DAMES1!”
Steeds minder Nederlanders gaan naar het buitenland op vakantie. Geldt dat ook voor jou:' Nee afgelopen jaren ben ik steeds naar het buitenland op vakantie geweest. Volgend jaar ga ik in juli een maand backpacken op Bali, Gili eilanden en lombok!
Studio Voetbal of VI: Studio Voetbal
Met wie zou jij wel een avondje willen stappen en waarom:' EKC dames. Altijd gezellig ;)”