Laureen Afman(SC Lopperum): Een bezige bij die van een stevig potje voetbal houdt

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Voetbal vrouwen

De 18 jarige Laureen Afman is een voetbalt bij SC Loppersum en is een type die wel van een stevig potje voetbal houdt. De in Ten Boer woonachtige Laureen heeft verder een hekel aan verliezen en zou wel een avondje willen stappen met een speler van FC Groningen. Wie dat is valt te lezen in onderstaand vraaggesprek waarin ze naast dat ze antwoord op deze vraag geeft nog veel meer vertelt.
1381990767N1375953 4692770537507 691404865 n
 
Laureen jij voetbalt voor de dames van SC Loppersum en jullie hebben nog maar twee duels gespeeld. Hoe kan dat: Scheemda en Omlandia VR1 zijn uit de competitie gestapt, waardoor er wedstrijden zijn afgelast waardoor wij twee wedstrijden minder hebben gespeeld.

Jullie staan in een vertekende competitie op de voorlaatste plaats. Wat is volgens jou een reële plaats voor jullie op de ranglijst: Ik denk dat ons team nog wat aan elkaar moet wennen en op elkaar ingespeeld moet worden. Deze zomer zijn er veel meiden weggegaan en ook zijn er een aantal nieuwe speelsters bijgekomen. Het is altijd erg gezellig, maar zo nu en dan nog wel onwennig. Maar toch denk ik dat voor ons dit seizoen een plekje in het midden van de ranglijst wel haalbaar is. We hebben namelijk individueel veel talentjes, maar het gaat nog niet altijd goed als we een wedstrijd voetballen. Over een tijdje zal dat denk ik beter gaan lopen waardoor we een sterk team kunnen worden.

Kun jij in het kort wat over jouw voetballoopbaan tot nu toe vertellen: Toen ik acht jaar was, ben ik gaan voetballen. Ik speelde toen tussen de jongens bij v.v. Stedum. Dit vond ik nooit erg, ik ben wel iemand die wel van wat steviger voetbal houdt. Alleen toen ik een jaar of 15 was, werd het verschil voor mij tussen jongens en meiden toch te groot. Ik ben toen een jaartje gestopt en op mijn 16e weer begonnen bij de dames van S.C. Loppersum.

Jouw teamgenoot Marian Bouwman noemde een groot aantal positieve punten op van SC Loppersum. Maar wat zou jij graag bij Loppersum willen veranderen: Ik zou graag nog meer aandacht voor de dames willen vragen bij de sportclub. Er wordt veel aan het 1e elftal gedaan, maar ik zou het ook wel leuk vinden als er nog meer georganiseerd werd voor de dames. Verder heb ik niet echt dingen die ik zou willen veranderen. Het is altijd erg gezellig op de club en iedereen kent elkaar.

Wat voor merk voetbalschoenen draag jij en is dat een bewuste keuze: Ik draag momenteel Nike schoenen. Dit is geen bewuste keuze, want ik kies gewoon schoenen die fijn zitten. Ik let niet op een bepaald merk. Zwarte voetbalschoenen hebben daarbij wel mijn voorkeur.

Wat voor type voetbalster ben jij en wat is jouw favoriete voetballer: Ik ben een voetbalster die altijd graag wil winnen. Ik kan niet zo goed tegen mijn verlies en probeer daarom er altijd alles aan te doen om niet te verliezen. Hierdoor ren ik soms van hot naar her in het veld, maar ik vind het prima om te doen. Ook vind ik het wel fijn om het spel aan te sturen. Verder heb ik geen favoriete voetballer. Toch blijf ik me wel altijd verbazen over de vrije trappen die Cristiano Ronaldo kan nemen.

 Wat doe je in het dagelijkse leven: In mijn dagelijkse leven ga ik naar school. Ik studeer aan het Alfa-college Sport&Bewegen als profiel Lifestyle coach. Dat is gericht op de sportschool. Ik loop ook elke dag stage bij Go4Fitness en werk daarnaast nog bij de Plus als bijbaantje. Verder ben ik nog coach bij Omlandia MC1. Ik heb het dus best druk, maar vindt het fijn om steeds bezig te zijn.

Jullie trainer/leider Sander Eisinga gaf in een vraaggesprek met Puurvoetbalonline aan dat hij zich stoort aan het te gemakkelijk afzeggen. Een standpunt waar Liza Doornbos( v.v. VAKO) precies zo over dacht. Wat is jouw mening: Hier ben ik zeker mee eens. Er wordt te pas en te onpas maar een wedstrijd afgelast soms. Ik vind ook dat de KNVB daar strenger tegen op mag treden en na moet gaan of het wel echt nodig is om het af te lasten.

Velen noemen de eredivisie een knotsgekke competitie van een matig niveau. Hoe kijk jij tegen de eredivisie aan: Ik ben niet erg met de eredivisie bezig. Elke zondag kijk ik trouw de samenvattingen, maar verder dan dat komt het ook niet.

Doe jij verder nog vrijwilligerstaken binnen SC Loppersum: Een keer per jaar verkoop ik loodjes bij een thuiswedstrijd van het eerste elftal en ik probeer net als vorig jaar rond de kerst  weer een dames zaaltoernooi op te zetten voor de dames van Loppersum en teams uit de regio.

Als jij Louis van Gaal een wedstrijd zou moeten vervangen dan zou jouw basiselftal zijn: Cillissen; De Vrij, Martins Indi, Janmaat, Blind; Siem De Jong, Strootman, Sneijder, Robben, Depay; Van Persie

Met welke voetballer uit de eredivisie zou Laureen Afman wel een avondje willen stappen: Met Michael de Leeuw van FC Groningen