Marlene Hardenberg(VAKO Vries): Ik zou wel een dag een keer man willen zijn.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Voetbal vrouwen

Marlene Hardenberg heeft niets met het betaald voetbal. Wie er na Van Gaal bondscoach wordt zal haar ook een vreugde wezen als hij er maar wel voor zorgt dat Nederland wint. Dat en nog veel meer, waaronder dat ze graag voor een dag man wil zijn, vertelt de voetbalster van het damesteam van VAKO uit Vries in het vraaggesprek dat Puurvoetbalonline met haar had.

 1381655558N1000512 10151749818897948 1238666902 n 1

Marlene jij voetbalt voor het damesteam van VAKO. Kun jij in het kort wat over je voetballoopbaan tot nu toe vertellen: Ik ben ooit begonnen met een paar dames uit Vries. We deden\ “voor de grap” mee aan ons jaarlijks J&T toernooi. Dat was altijd heel erg gezellig. We verloren eigenlijk bijna van iedereen maar het werd daardoor niet minder gezellig. Toen heb ik besloten, na drie jaar aan het J&T toernooi te hebben meegedaan, om toch wat serieuzer te willen voetballen. Toen ben ik ongeveer zes of zeven jaar geleden bij het damesteam van VAKO gaan voetballen.

 Jouw teamgenoten Carien en Liza gaven aan dat jullie doelstelling is om kampioen te worden. Op dit moment staan jullie op een tweede plaats en is jullie eerste doelstelling, het halen van de promotiepoule, al bereikt:
Bereikt is een groot woord. We hebben namelijk nog een paar prima ploegen bij ons in de competitie. Maar ik ga ervan uit dat we wel bij de beste zes eindigen.

Jij bent ook lid van de spelersraad van jullie team. Wat moet ik mij daar bij voorstelellen. Het organiseren van feesten en partijen of: Wij als spelersraad organiseren geen feesten. Dat regelt onze feestcommissie. Wij van de spelersraad nemen samen met onze trainer verschillende besluiten als onze trainer er niet uitkomt en onze mening graag wil horen. Ook regelen wij verschillende andere activiteiten rond het veld.

Wat vindt jij van de visuele controle die sinds het begin van het seizoen weer teruggekeerd is: Wel goed als het voor de wedstrijd gebeurt maar niet als je als je al op het veld staat en graag wilt beginnen.

Wat doe je in het dagelijks leven: Ik werk bij de ANWB alarmcentrale een erg leuke baan. Ook rijd ik nog fanatiek paard. Dit doe ik vrijwel elke dag en ook nog wedstrijden dus dat zorgt er wel voor dat ik druk bezet ben.

De eredivisie wordt door velen als een competitie van een mager niveau gezien. Wat is jouw mening: Sorry maar ik ben daar niet echt heel erg mee bezig. Naar voetbal op TV kijken vind ik niets. Heb ook geen idee hoe het er in de eredivisie voor staat qua stand op de ranglijst.

Dames zouden wat minder door moeten, zeuren’ als er binnen de lijnen wat gebeurt wordt er vaak gezegd. Klopt dat in jouw beleving: Af en toe wel. Wij kunnen ook goed op elkaar zeuren als het even niet zo loopt als dat we graag willen. Ik ben zelf zo dat ik me dan ga ergeren en daar kan het spel ook door beïnvloed worden.

Jouw inbreng binnen de voetbalvereniging VAKO beperkt zich tot het voetballen: Ik doe inderdaad niet echt veel meer dan voetballen bij VAKO en zitting hebben in onze spelersraad. Natuurlijk geef ik veel geld uit in de derde helft. Dus ben ik ook een beetje sponsor van de club zeg maar. Maar dat ik verder niets voor VAKO doe komt mede door mijn tweede sport waar ik erg veel tijd in steek.

Als jij jullie trainer René Kaper met een trainer uit de eredivisie zou moeten vergelijken dan werd dat: Kan ik ook niet echt mijn mening overgeven. Ik vind René een prima trainer en verder is Björn Tooren als trainer een aanwinst voor ons team. Maar ik vind het wel heel fijn dat René heel betrokken is bij de groep. Als er wat is kan je altijd bij hem terecht, staat voor je klaar en wil altijd helpen.

Ronald Koeman wordt genoemd als opvolger van Louis van Gaal als bondscoach. Een logische keuze of heb jij een andere kandidaat en zo ja waarom: Ik zeg altijd maar zo. Als Nederland maar kampioen word vind ik alles prima.

In een competitie zoals waar jullie in spelen kunnen te gemakkelijk duels afgezegd worden die vervolgens niet meer gespeeld worden. Dat is een slechte reclame voor het voetbal: Klopt, en dat vind ik ook niet kunnen. Je hebt gewoon een competitie en die moet uitgespeeld worden. Dit omdat iedereen zin heeft om te voetballen. Sommigen van ons vragen vrij van hun werk en dan kom je er achter dat je niet kan voetballen. Dat is best zuur.

Een oud-trainer van PSV, Kees Rijvers, zei ooit als spelers een relatie hebben zijn ze rustiger en presteren ze beter. Hoe is de balans bij jullie in de groep: Klopt, helemaal mee eens. De meiden die vrijgezel zijn moeten er natuurlijk TIPTOP uitzien. Wij (niet vrijgezellen) maken ons er niet zo druk om. (HAHA)

Wanneer jij Louis van Gaal zou moeten vervangen zou jouw basiselftal er als volgt uitzien: Echt geen idee. Daarom zou ook gewoon de dames van VAKO opstellen want met onze vrouwelijke charmes maken we het alle herenteams lastig.
Met wie wil jij wel een dagje ruilen en waarom: Ik zou wel een dagje willen ruilen met een man. Puur omdat als je dan moet plassen je niet altijd in een lange rij staat te wachten tot je naar de wc kan. Je kunt als man, mits je goed oplet, overal tegen een boom aan plassen. Ideaal dus.