Kim van Zanten (VVSV'09): Dat wij KIKA kunnen helpen maakt ons bij VVSV'09 alleen maar blij.

Geschreven door Kim vsn Zanten op . Geplaatst in Voetbal vrouwen

Kim van Zanten voetbalt sinds 2008 voor VVSV’09 wat toen nog SV de Marne was.  Verder is ze een van de leden van de projectgroep VVSV’09 voor KIKA en heeft ze een uitgesproken mening over de voorbeeldfunctie van ons allemaal. Dat en nog veel komt tersprake in onderstaand vraaggesprek dat ze had met Puurvoetbalonline.

 1359048295NCIMG1125

  Kim van Zanten in Old Trafford, het stadion van Manchester United

Kim jij voetbalt voor VVSV’09 in het eerste damesteam. Dat is een team dat puur prestatiegericht bezig is of heb ik dat mis: Ja dat klopt. We zijn vorig jaar gepromoveerd naar de vierde klasse en doen hard ons best om hier in te blijven. Na de winterstop draaien we helaas wel met de onderste regionen mee, maar ik ga ervanuit dat we ook volgend seizoen lekker in de vierde klasse blijven spelen.

Hoeveel jaren voetbal jij al en waar ben je begonnen te voetballen: Ik voetbal nog niet zo lang, sinds 2008. Toen was het nog SV De Marne.

Zeester en ook UVV’70 hadden allebei al een damesafdeling en VVSV’09 heeft ook twee damesteams. Waarom lukt dat bij jullie wel en is dat in de rest van de Marne een moeilijk verhaal: De fusie zal hiervoor de reden zijn. Dat zie je nu ook bij de dames van Kloosterburen en Eenrum. Verder denk ik dat we ook heel blij moeten zijn met de meidenteams die VVSV '09 heeft. Als zij er niet zijn, is er geen doorstroom en zal het waarschijnlijk binnen een paar jaar gedaan zijn met de dames. Ook is het belangrijk dat je de meiden die bij de dames komen volledig bij het team betrekt, dat ze zich op hun gemak voelen. Verder organiseren we geregeld 'damesuitjes'. Het is belangrijk dat je de sfeer binnen een team goed houdt, zowel op het veld als er buiten.

Ik zag dat jij enkele grote stadions in Europa hebt bezocht. Welke van de stadions heeft de meeste indruk op jou gemaakt: In 2011 zijn we met een groep vrienden naar de wedstrijd Liverpool-Manchester United geweest. Geweldige ervaring op Anfield Road, die sfeer alleen al!! Maar ik moet toch zeggen dat Old Trafford de meeste indruk heeft gemaakt. Dat is denk ik toch het 'voetbalwalhalla' van de wereld, daar moet je als voetbal liefhebber een keer zijn geweest in je leven. Al moet ik zeggen dat Camp Nou zeer hoog op mijn 'daar-moet-ik-nog-een-keer- heen' lijstje staat....

Jij bent een van de leden van de projectgroep VVSV’09 voor KIKA. Waarom dacht jij aan KIKA als dé stichting waar jullie een actie voor wilden starten: Kanker is hoe dan ook een afschuwelijke ziekte, hoe oud je ook bent. Maar als je ziet dat kinderen de ziekte krijgen, de zware chemo's moeten doorstaan, op een dergelijk jonge leeftijd... dat vind ik echt verschrikkelijk. En ik denk dat de meeste mensen er net zo over denken. Kinderen moeten kind zijn en niet voor hun jonge leventje moeten vechten. Als wij KIKA kunnen helpen, al is het met 1 euro, 100 euro of 10.000 euro, dan zou ik en iedereen die bij deze actie betrokken is, daar ontzettend blij mee zijn.

 Vaak wordt er gezegd dat voetbal niets voor het vrouwelijk geslacht is. Waarom vind jij dat respectloos ten opzichte van jullie: Ik vind dat zo ouderwets he. Niks van aantrekken en lekker blijven voetballen. En stiekem...vinden ze het ook nog wel gezellig met de dames..

Erik Pieters krijgt geen boete van PSV nadat hij zichzelf blesseerde en ook jij kunt je dat niet voorstellen: Belachelijk toch? Zulke lui moeten eens beseffen dat ze een voorbeeldfunctie hebben. Zie het al voor me dat een jeugdlid straks de ramen in slaat. Maar ik moet er wel bij zeggen dat niet alleen zij, maar wij met zijn allen er om moeten denken wat we zeggen of doen.

Wat verwacht jij persoonlijk van de actie VVSV’09 voor KIKA: Het belangrijkste is natuurlijk een geweldig geldbedrag binnen halen voor KIKA. Maar het is ook mooi dat er binnen de club iets georganiseerd wordt, waar iedereen bij betrokken gaat worden. We merken nu al dat iedereen heel enthousiast is en mee wil helpen. Eigenlijk zou dat gevoel er altijd moeten zijn en niet alleen met een actie voor het goede doel.

FC Groningen houdt de gemoederen aardig bezig op dit moment. Denk jij dat Groningen nog een rol van betekenis kan spelen in de competitie: Daar word je niet vrolijk van nee. Laten we hopen dat er nog wat nieuwe krachten worden binnengehaald en dat ze in ieder geval de play offs halen. Ben er trouwens niet rouwig om dat Maaskant Luciano van doel heeft gehaald.

Als jij een avondje mocht stappen met een voetballer uit de eredivisie wie zou dat worden: Ik zou het echt niet weten. Wel lijkt me een avondje met Van der Gijp en Boskamp aan de bar hilarisch. Alleen wil ik niet tussen beide in zitten.

Respect is op dit moment het woord wat binnen de voetbalwereld veelvuldig te horen is. Denk jij dat na 3 december de voetbalwereld echt gaat veranderen: Ik zou graag ja zeggen, maar geloof er niets van. Volgens mij was het een week na de dood van de assistent-scheidsrechter alweer raak bij het zaalvoetbal. Het is een bepaalde periode dat iedereen zich ermee bezig houdt, maar daarna vervaagt het weer. Ik denk wel dat de KNVB er goed aan doet om strengere straffen te hanteren en teams sneller te schorsen, of helemaal uit de competitie te halen.

Wat heb ik niet gevraagd maar zou jij wel graag willen vertellen: De dames van VVSV '09 zijn altijd opzoek naar versterking, dus kom gerust een keer mee trainen of een kijkje nemen bij een van de wedstrijden. Voor meer informatie kun je kijken op vvsv09dames.webklik.nl