Alma Werkman(De Heracliden): Door in de zaal te voetballen wordt je op het veld beter.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Voetbal vrouwen

Alma Werkman voetbalt voor De Heracliden zowel op het veld als in de zaal en vindt dat deelnemen aan zaalvoetbal goed is voor het spelen op het veld. Daarnaast beleeft ze als supporter van Ajax prachtige tijden en verheugt ze zich op 22/23 juni als de actie van De Heracliden voor Spieren voor Spieren wordt afgesloten.

alma

 Alma Werkman in actie op het veld voor De Heracliden

Alma jij voetbalt voor de Heracliden in de zaal en op het veld wat veel trainers een doorn in het oog is. Waarom vind jij dat onzin: ·Bij zaalvoetbal is het spel sneller en tactischer. Wat van pas kan komen op het veld en vooral op kunstgras. De snelle combinaties en loopacties. Hoe meer voetbal hoe beter!


Twee van jouw teamgenoten, Wieke en Claire gaven in een interview aan dat jullie door moeten stoten naar de vierde klasse. Deel jij hun mening: ·Absoluut, we zijn er aan toe. We zijn al een aantal jaar achter elkaar 2de geworden, misschien lukt het ons dit seizoen. Het spel moet dan wel wat stabieler worden, de ene week spelen we redelijk goed en de week daarna is het niet denderend. Helaas heeft de KNVB besloten om ook in de 4de klasse een voorjaars- en najaarsreeks te verzinnen, daar komen we dan nog niet vanaf…

Als supporter van Ajax beleef jij voor het tweede opeenvolgende jaar prachtige tijden:  ·Ja zeker, het zijn mooie voetbalweekenden aan het worden. Na de winterstop had ik er iets minder vertrouwen in, maar gelukkig is alles weer goed aan het komen!

Wat doe jij in het dagelijks leven: ·Ik volg de opleiding Civiele techniek (weg- en waterbouw) aan de NHL in Leeuwarden.

Naast voetballen doe jij ook aan hardlopen. Aan wat voor afstanden moeten we dan denken:Klopt, met de hardloopgroep doen we wekelijks een lange duurloop en zitten dan meestal tussen de 15 en 20 km.

Bij De Heracliden is op dit moment de actie spieren voor spieren gaande, wat een groot succes is. Daaruit blijkteens te meer dat De Heracliden een echte club is wat alles en iedereen werkt mee: Het is heel mooi om te zien dat de hele vereniging zich inzet voor het goede doel. Zo laten we ook aan de buitenwereld zien dat we niet alleen met voetbal bezig zijn, maar ook oog hebben voor anderen.

Als jij moet kiezen Ajax kampioen of Nederland de Europese titel wat gaat het dan worden: · Pff… Dat is een lastige vraag... Ajax wordt in ieder geval kampioen, dus dan kies ik maar voor een heel feestend Nederland. Als we de poule fase overleven, moet de Europese titel wel te behalen zijn!

Rafael van der Vaart moet altijd spelen in Oranje omdat: Hij heeft de meeste interlands gespeeld van de huidige selectie, en dus veel ervaring. Ook heeft hij geweldige steekballetjes en kan soms heel beslissend zijn. Als hij zijn vorm vasthoudt die hij nu heeft bij de Spurs, kan van Marwijk niet om hem heen.

Zomer 2012 wordt weer een echte sportzomer met het EK voetbal, de Tour de France en de Olympische Spelen. Waar verheug jij je het meeste op: · Dat wordt de hele zomer voor de tv zitten, maar verheug me het meest op het EK!

Ik zag op jou Facebook ook iets staan over KIKA. Kun je daar wat meer
over vertellen: · Mijn nicht heeft leukemie gehad toen ze klein was en heeft het gelukkig overleefd. Zou graag willen dat alle kinderen kankervrij kunnen worden, en deze rotziekte ook kunnen overleven.

Op 22/23 juni is de slotmanifestatie van de actie Spieren voor
Spieren. Waarom moeten er die twee dagen zoveel mogelijk mensen naar
Uithuizermeeden komen: Om sportief en feestelijk de actie af te sluiten. Een 24-uurs toernooi op het veld is vrij uniek, dat is ook een mooie gelegenheid om even langs te komen. En natuurlijk de bekendmaking van het eindbedrag! We zijn trouwens nog opzoek naar twee damesteams