Marianne van Dijken: Ik ben ongelofelijk trots op mijn vader!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Voetbal vrouwen

Marianne van Dijken haar vader is Jan van Dijken waardoor direct duidelijk is dat ze uit een echte voetbalfamilie komt.

                        Marianne

                               Marianne samen met Erik en de stoere Jip 

Daarnaast is ze getrouwd met de bij WKE in de topklasse voetballende Erik Eleveld. Een ‘echte’ voetbalvrouw noemt Marianne zich echter niet want ze is niet iemand die iedere duel op de tribune zit. En na de geboorte zeven maanden geleden van de nu al stoere Jip komt het volgen van wedstrijden er ook bijna niet meer van. Maar een ding is ze wel en dat is ongelofelijk trots op haar vader.

Marianne jij bent een voetbalvrouw die alle wedstrijden van Erik op de tribune volgt: uh... nou nee. Ik moet snel weer een keertje gaan kijken, maar het is er de laatste tijd niet echt van gekomen.

De voetbalwereld is soms net een jungle wordt er wel gezegd. Deel jij die mening: Ik denk het wel, maar eigenlijk geldt dat voor het hele leven. Het ligt aan jezelf en je kwaliteiten, maar de factor geluk speelt zeker ook mee in het wel of niet slagen.

Erik is halverwege het seizoen teruggekeerd bij WKE na een slechte periode bij Harkemase Boys. Miste jij WKE ook: Haha, ja inderdaad, wel een beetje hoor. Maar ik ben vooral blij dat Erik nu weer goed in zijn vel zit. Hij kon zijn draai niet vinden in Friesland en is nu vastbesloten voor altijd in Emmen te blijven voetballen!

Wat doe jij in het dagelijks leven Marianne: Ik werk op de receptie van Paylogic, een online ticketservice. Ik doe dit 24 uur per week, verdeeld over 2,5 dagen...dus de andere dagen zijn voor Jip!

De EK-hype is weer onderweg wat betekent dat bij jou tijdens het EK alles in het teken van Oranje staat: Ik ben er eerlijk gezegd nog niet echt mee bezig...dat komt pas bij mij als het echt zover is en dan wordt wel alles knaloranje hoor!

Met een uitstekende linkspoot als vader en jij die uit een voetbalnest komt betekent dat we nog veel van Jip gaan horen in de toekomst: Haha, ik hoop het...zijn voetbalschoentjes staan al klaar in ieder geval. Mocht hij niet willen voetballen (wat ik me niet kan voorstellen) zie ik hem wel op kickboksen gaan. Hij is nu 7 maanden, maar tjongejonge, tis een kleine reus hoor!

 Ik heb jouw vader Jan alle titels al gegeven die mogelijk zijn voor zijn doorzettingsvermogen maar hoe zou jij je vader omschrijven: Mijn vader is een vechter, verzet zich met hand en tand tegen zijn lot. Ook heb ik hem nog vrijwel nooit horen klagen over de pijn, terwijl die pijn echt niet voor te stellen is voor ons. Diep respect! Ik ben ongelooflijk trots op hem.

Wat is jouw favoriete voetballer in de eredivisie en waarom: Ik zou het echt niet weten....ik volg het niet echt de laatste tijd. Haha, ja...je hebt een echte voetbalvrouw voor je hoor ;)

Jij hebt, samen met je zus Gerlinde meegedaan aan de winterloop in Bedum. Alle lopers en loopsters hebben samen ruim 16.000 bijeen gelopen voor het KWF. Wat deed  dat met je toen je het bedrag hoorde:  Ik vind dat echt fantastisch! Dat we dat met zijn allen even voor elkaar hebben gekregen! Ik hoop dat het uiteindelijk echt loont en er iets gevonden wordt om deze verschrikkelijke ziekte te bestrijden.

Ben jij overigens verder ook sportief aangelegd of blijft het bij toekijken: Haha, het blijft echt toekijken! Het is te hopen dat Jip niet mijn genen heeft wat dat betreft want al zou ik willen sporten, ik heb totaal geen balgevoel. Ik ga wel de 4 mijl lopen in oktober, dat dan weer wel, maar meer gebeurd er niet haha!

Wat heb ik niet gevraagd maar zou je nog wel graag willen vertellen: Ik wil de spreekwoordelijke pen graag doorgeven aan mijn zus!