Wieke Molema( de Heracliden-dames): We zijn vierde klasse waardig

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Voetbal vrouwen

Wieke Molema begon in de D-junioren van de Heracliden te voetballen. Drie jaar geleden kwam daar voor de 19-jarige voetbalster het zaalvoetballen bij. In het interview dat ze aan Puurvoetbalonline gaf vertelt ze  wat ze leuk aan het zaalvoetbal vindt, is ze ambitieus richting het veld met de dames van die Heracliden , en is volgens Wieke FC Groningen-speler Texeira een ondergewaardeerde voetballer.

            wieke molema

                      Wieke Molema( de Heracliden)

Wieke jij voetbalt voor de dames van de Heracliden zowel in de zaal als op het veld. Wat heeft jouw voorkeur: Ik zit nu drie jaar op zaalvoetbal en dit heeft mijn voorkeur. Je bent actiever, het spel gaat sneller en je kunt nog steeds vooruitgang zien in ons spel. Op het veld blijven we een beetje hangen qua niveau wat ik erg jammer vind.

Heb jij ook in de jeugdteams van de Heracliden gespeeld: Ja. Ik speel nu 8 jaar veldvoetbal en ben begonnen bij de D-junioren.

FC Groningen is jouw favoriete club. Wat trekt jou aan in de Trots van het Noorden: Het is toch het clubje van het Noorden. Af en toe laten ze zien hoe je moet voetballen en als ze dit altijd lieten zien, zou Groningen best hoog kunnen eindigen. Alleen hoe ze zaterdag weer gespeeld hebben tegen NEC, dat was natuurlijk helemaal niks.

Met wie zou jij wel een dag willen ruilen Wieke: Daar vraag je me wat..


Presteren jullie op het veld een beetje met het damesteam van de Heracliden: In onze klasse wel. Helaas spelen we vijfde klasse, wat niet bepaald hoog is. We worden elke keer net tweede in onze poule waardoor we steeds niet promoveren. Vanaf 10 maart is er weer een nieuwe kans om ons te bewijzen en dan zullen we aan het eind van de competitie zien of we eerste kunnen worden. Ik denk dat we genoeg potentie hebben om in de vierde klasse mee te draaien.

Jouw vriend Frank Elzinga voetbalt voor Corenos op het veld en komt ook uit voor Futsal de Heracliden. Snap jij daar wat van: Haha, ja dat snap ik wel. Ik ken genoeg mensen die voor zaalvoetbal bij de ene club spelen en op het veld weer bij een andere club. Als hij daar met plezier voetbalt, moet hij dat toch vooral doen?

1330672382Nheradames

                                         Het Futsal-damesteam van de Heracliden 


Frits Tiekstra is jullie coach bij Futsal de Heracliden. Hoe belangrijk is hij voor jullie als coach: Dat klopt, naast coach is hij ook nog onze trainer in de zaal. Ik denk dat hij belangrijk voor ons is. Als je kijkt hoe we 3 jaar geleden zijn begonnen en hoe we nu voetballen in de zaal, dan zie je echt veel vooruitgang. We spelen nu in de eerste klasse en mede door de trainingen en het coachen van Frits Tiekstra zijn we zover gekomen.

Jullie voetballen uiteraard ook op de slotdag voor 'spieren voor spieren'. Moeten we allemaal op 24 juni naar Uithuizermeeden komen Wieke: Ja zeker! Een super goed initiatief van Heracliden! Er wordt een heleboel geld opgehaald voor 'spieren voor spieren' en op 24 juni is dan ook de afsluiter. Er wordt 24 uur gevoetbald en ik vind het best bijzonder om 's nachts te mogen voetballen voor een goed doel. Het zal een erg gezellige dag en nacht worden en op het eind wordt uiteraard het eindbedrag bekend gemaakt, waar iedereen denk ik ook wel nieuwsgierig naar is. Daarnaast zeggen ze toch altijd 'hoe meer zielen hoe meer vreugd'. Dus ik zou zeggen: kom allemaal op 24 juni naar het sportpark in Uithuizermeeden.

Nederland wordt Europees Kampioen omdat: Ik hoop zeker dat Nederland Europees Kampioen wordt maar ik betwijfel het. Ze zitten toch wel in een zeer moeilijke poule dus laat ze eerst maar de eerste ronde overleven.

Wat doet Wieke Molema in het dagelijkse leven:  Ik zit nu in het eerste jaar van de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening op het hbo in de stad.

De discussies dat voetballen niets voor dames is slaat nergens op. Maar ik denk dat jij ook weleens denkt stoppen jullie er ook maar mee als je veteranen ziet voetballen, want dat ziet er niet uit: Nou inderdaad, daar hoef ik niet een hele middag naar te kijken. Maar ik vind het wel knap dat ze nog steeds voetballen en ook met plezier, dus laat ze maar lekker voetballen, maar ik moedig ze niet aan.

Wat vind jij een ondergewaardeerde voetballer bij FC Groningen en waarom: Ik vind Texeira een ondergewaardeerde voetballer bij FC Groningen. Hij werkt hard voor het team en houdt constant de verdedigers bezig. Helaas scoort hij weinig. Ik denk dat hij te weinig wordt gezien.