Karina Emmelkamp (CVVB-dames): Een bezige bij die geniet van de derde helft

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Voetbal vrouwen

Karina Emmelkamp voetbalt voor het damesteam van CVVB. Een bezige bij zoals uit onderstaand vraaggesprek blijkt want Sporten, retro spulletjes verzamelen, werk en haar grote steun en toeverlaat Woezel zorgen voor goed gevulde dagen. Toch vond de Bedumse tijd om voor Puurvoetbalonline een aantal vragen en stellingen te beantwoorden die hieronder te lezen zijn.

                               1329652141N303756 10150499761903356 831178355 11571368 1220384314 n

                            Karina Emmelkamp samen met Woezel

Karina, jij voetbalt voor de dames van CVVB en ik denk dat de derde helft bij jullie ook belangrijk is of heb ik dat mis: Heel belangrijk, al vind ik het zelf. Nog gezellig na de wedstrijd, wat hangen, wijntjes drinken, kleppen, voetbal kijken. Fijn! We hebben een paar jaar gehad, dat altijd hetzelfde handje vol meiden overbleef na de wedstrijd, maar dat is nu flink uitgebreid, nadat dames 2 bij dames 1 werd gevoegd. Al die jonge meiden kunnen er ook wat van. ;-) Ook gaan we al jaren met het dames team en een groep heren van CVVB naar Ameland, tijdens het Lycurgus volleybal toernooi. Met z’n allen in een kampeerboerderij, klein beetje volleybal kijken (we doen ook wel eens mee) en verder gezellig samen zijn, winkelen, terrasje pakken, uit eten, vrijdag en zaterdag naar het volleybalfeest  in Klein Vaarwater. Dat zijn super leuke weekenden en dit jaar gaan we weer!

Ben jij zo fanatiek dat je ook regelmatig bij het eerste elftal gaat kijken: Paar jaren geleden was ik echt fanatiek, wekelijks stond ik langs de lijn. Het is allemaal wat minder geworden, dit ook omdat ik altijd om de week werkweekend had. Dus dan zijn je 2 vrije weekenden in de maand zo gevuld. Sinds kort ben ik elke zaterdag vrij van mijn werk, dus zal dan wat vaker aan het veld staan kijken, samen met mijn hond Woezel.

 De trainingsomstandigheden in Bedum zijn niet optimaal. Hoe vaak hebben jullie tussen oktober en nu NIET kunnen trainen: Eh, bijna niet, even denken, kan het me niet eens meer herinneren, vanaf november niet meer? Al mag ik sinds kort zelf “even” niet trainen, i.v.m. trombose in mijn arm, maar op het trainingsveld is echt al tijden geleden; er wordt af en toe wel een zaaltje voor ons afgehuurd, is het dan wel niet bij Opmaat, dan wel in de sporthal aan de Vlijt. Trainer Albert ten Caat en de Leiders doen hun best hiervoor. Een nieuw kustgrasveld erbij is welkom.

 Als FC Groningen-supporter maak ik op dit moment zware tijden door: Pfff jaaa, praat me er niet van.. Ze zijn echt even goed de kluts kwijt. Nou doen ze het nooit echt best na de winterstop. Te koud? Teveel oliebollen en kerstkransjes gegeten? Maar ik houd de moed erin, dit is een dikke dip. Winterdip!! Dat ze de draad maar weer heel snel oppakken! Daar kunnen ze zondag gelijk mee beginnen tegen PSV thuis. Hopsake, laten ze maar even zien dat ze ook kunnen winnen.. Even weer goed voor het zelfvertrouwen. Ik volg het altijd, zit ik niet in het stadion, dan kijk ik thuis op de bank Eredivisie live. Bij verlies ben ik echt wel even uit mijn hum.

Ik ben van mening dat FC Groningen op dit moment een paar ‘klootzakken” in het veld mist die een elftal op scherp kunnen zetten. Deel jij die mening: Ja, die deel ik wel met je, het gaat allemaal zo lief, mak, tam. Er moet wat pit in. Andreas Granqvist vond ik een beste speler, goede verdediger, met aanvallende kwaliteiten en kopsterk! Op het middenveld mist de power en pit. Van die spelers die maar blijven doorgaan en doorgaan.

Woezel: Aah ja, mijn kanjer! Hij maakt mij zo blij, dieren zijn zo trouw en lief. Hij is heel belangrijk voor me, in een moeilijke periode heeft hij me er door gesleept! Lekker wandelen, samen tv kijken, samen spelen, en om mee te gaan naar het voetbalveld vindt hij helemaal een feest. Hij is altijd vrolijk en super enthousiast, wat ook wel het karakter is van een black & tan cocker spaniel. Ook al ben ik nog geen 5 minuten van huis geweest, dan begroet Woezel me alsof hij me dagen niet heeft gezien. Ook de voetbaldames zijn dol op hem.

In jouw Facebook-info zag ik dat je hoge verwachtingen had van Valentijnsdag. Is dat een beetje uitgekomen dinsdag: Haha, idd, voor de lol had ik opgeschreven; Valentijnsdag! Vanavond kom ik thuis en dan staat er een rij leuke mannen tot aan de Super de Boer, oprit vol met rozen, voordeur die niet open wil door alle post en 5 kg chocolade op het tuinbankje voor het huis! ; -) Hier heb ik allemaal erg leuke, grappige reacties op gehad, maar helaas, niks van dat alles, toen ik thuis kwam, haha! Vriendinnetje & teamgenoot Suzanne Flierman heeft me nog wel een lief berichtje voor Valentijnsdag gestuurd!

Nederland zit op het EK in een zware poule. Waarom gaan ze volgens jou naar de volgende ronde: Oei, ja de loting. Het is een pittige, poule B met Portugal, Duitsland en Denemarken. Gelukkig zit Italië er niet bij i.p.v. Denemarken. Dan was het helemaal de zwaarste poule geweest. Denemarken vind ik niet zo spannend. Maar tegen Duitsland en Portugal moet Nederland flink aan de bak. We redden het wel, mits Snijder, Robben, Van Persie maar niet ontbreken, die zijn zo belangrijk, die leggen de bal wel in het net. Van der Vaart voeg ik ook nog even aan het rijtje toe. Laat het maar beginnen, heb er zin in. Ik bekijk altijd alle wedstrijden, geheel gehuld in het oranje in het Robben café in Bedum. Oh wat was dat spannend in 2010 tijdens het WK. Die finale!

CVVB en Bedum zijn samen bezig om te kijken voor een samenwerking. Wat vind jij van deze plannen: Heel erg goed! Ik voetbal nu ongeveer 16 jaar, waarvan ik begonnen ben bij VV Bedum, daar heb ik ongeveer 8 jaar gevoetbald, dus ik heb geproefd van beide verenigingen. Ik ben voor, dat was ik jaren geleden al, maar helaas toen ging het NET niet door. Ik baalde als een stekker. Wat kunnen dan alle afdelingen groeien en goed worden, beter voor iedereen, vind ik. Wat zouden we dan mooie meisjes / dames afdeling krijgen! De intentieverklaring is al getekend, enige samenwerking is al gestart, nu de fusie nog! Ik ga voor een shirt met rood, blauw en wit.

Wat doet Karina Emmelkamp in het dagelijkse leven: Veel! Ik kom tijd te kort. De dag is zo weer om. Ik werk in een woon / trainingscentrum voor lichtverstandelijke jongeren met bijkomende problematiek, dit kan zijn tengevolge van psychiatrische aandoeningen. Op deze locatie hebben cliënten hulpvragen ten gevolge van de verstandelijke beperking, stoornissen in het autisme spectrum, ADHD, psychiatrische problemen, alcohol en drugs problemen, schulden, deelnemen in een verkeerd netwerk en loverboy problematiek. Erg leuk en uitdagend werk. Verder ben ik een bezige bij, voetballen, sportschool, koffieleuten, verzamelen van jaren 70, retro spulletjes en de verkoop ervan. Kortom altijd in de weer met van alles en nog wat.

Als er op 14 februari een voetballer uit de eredivisie op de stoep had gestaan om je uit te nodigen voor een avondje stappen wie had dat mogen zijn: Wauw! Ik vind zoveel voetballers leuk en vast heel gezellig! Ik kan moeilijk kiezen, er had ook gewoon een heel team bij mij op de stoep mogen staan! Wat was dat leuk geweest!! Kan ik alvast een team bestellen voor 14 februari 2013 De selectie van FC Groningen, of de mannen van PSV?