Janet Groen: VIBOA is mijn club!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Voetbal vrouwen

Janet Groen is binnen VIBOA actief als secretaris van de commerciële commissie, is jeugdsecretaris en kantinemedewerkster.

1329390324N422012 2811864854267 1188131006 32332647 450665989 n

Janet samen met Ron Jans op de foto tijdens zijn bezoek aan VIBOA op 9 februari.

Foto: Ramon Kauw.

Daarnaast is ze getrouwd met André Bolhuis die volgend seizoen assistent-trainer van Marc van Meel is. Verder is ze moeder van Arjen en Julian die respectievelijk in de E3 en F1 van VIBOA voetballen. Daarnaast is ze trots op haar vader, Arie Groen, die bijna tot zijn 60e voor Zeester uitkwam en nu als er "logistieke problemen" op de zaterdag zijn graag met zijn kleinzoons meegaat naar het voetballen.

Binnen Viboa ben jij secretaris van de commerciële commissie, wedstrijdsecretaris voor de junioren en kantinemedewerkster. Hoeveel uur ben je gemiddeld per week met Viboa bezig: Pfff, even denken... 3 uur... denk ik... Valt mee toch? Niet inbegrepen de tijd die ik doorbreng langs de lijn om naar mijn mannen te kijken.

Steeds vaker hoor je geluiden dat de beide voetbalclubs in Winsum moeten gaan fuseren zodat er een nog sterkere club ontstaat. Hoe kijk jij daar tegenaan: Lijkt mij een goede zaak. Echter alleen als we samen op een (mooi nieuw) complex kunnen. Als je allebei op je eigen locatie blijft, houd je het wij/zij gevoel... En dat is niet goed voor een fusie.

Bij wedstrijden van de 'All Stars" van Viboa of het derde zoals ze ook wel genoemd worden speelt je man André Bolhuis. Je bent altijd als supporter aanwezig: Thuis wel, uit soms, derde helft probeer ik vaak wel mee te pakken...

André wordt volgend seizoen assistent van Marc van Meel. Had jij dat verwacht: Nee, ik dacht dat hij net zolang door zou blijven voetballen als mijn vader, Arie Groen die op zijn 61e stopte. Maar als je Dre zondagmorgen uit bed ziet komen, is het geen onverstandige keuze. Ik ben ook zeker trots dat hij assistent trainer van het eerste wordt. Ik heb Marc al een paar keer ontmoet en dat is een heel leuke vent. André gaat het zeker naar zijn zin krijgen!

Wat doet de commerciële commissie van Viboa precies: De commerciële commissie zorgt voor de sponsorbijdragen, door middel van het regelen van sponsoren voor de kleding, de borden langs het veld, advertenties op de beamer en alles wat daar verder bij komt kijken.

Ben jij thuis ook een fanatieke voetbalkijkster wat de TV betreft: Nee, André traint op de dinsdag en de donderdag en dan wordt er zeker niet gekeken. Als hij thuis is en kijkt kijk ik passief mee. Ik hoor het wanneer er gescoord wordt en kijk dan wel even de herhaling van het doelpunt. Die herhaling mis ik wel eens op het veld... Ik ben vaak aan het kletsen, en dan mis ik wel eens een doelpunt...

Viboa is de grootste club bij ons in de regio met een goede jeugdopleiding. Daarom snap jij dat voetballers van andere verenigingen bij jullie komen voetballen: Ja en nee... plezier staat voorop. Daarbij hoort het met vriendjes spelen, op de fiets naar het sportveld en er langer rondhangen dan je moeder wil. Maar ik begrijp heel goed dat je als speler denkt via Viboa hoger op te kunnen komen dat je daar andere dingen voor laat...

Viboa-TV: Ik heb er nog geen beeld bij, maar elk leuk nieuw initiatief omarm ik..

Vervoer van jeugdteams wordt vooral in de stad Groningen een steeds groter wordend probleem. Merken jullie bij Viboa ook iets van minder betrokkenheid van ouders: Onze jongens, Arjen en Julian, zitten resp. in E3 en F1. Daar speelt dat nog niet zo. Vaak gaan we met evenveel ouders naar een wedstrijd als er jongens meespelen. André werkt om de 14 dagen op de zaterdag en dat geeft hier wel eens logistieke problemen. Maar gelukkig hebben ze opa Arie die deze taak dan overneemt. Ik heb een keer meegemaakt dat een moeder haar kind afzette, hij zijn eerste wedstrijd uit moest spelen en ze aan mij vraagt: 'Hoe laat kan ik hem weer ophalen?´ Maar bij de F-jes en de E-junioren is dat meer uitzondering dan regelmaat. Als ik bij ons op het complex rondloop zie ik toch veel (groot)ouders die elke zaterdag weer hun kind of kleinkind aanmoedigen.

FC Groningen zit in een dip en zal de competitie helaas als een grijze muis uitspelen: Oei, maar ik heb geen verstand van voetbal... Laat onverlet dat ik er alle vertrouwen in heb dat het goed komt!! En SC Heerenveen staat derde... Daar loopt ook een fan van hier in huis...

Het uittenue van het Nederlands Elftal is al 'uitgelekt". Vind jij ook niet dat de hype rond Oranje soms nergens meer over gaat: Zie vorige vraag... ;) ik had daar nog niks van meegekregen... Als de shirtjes maar niet te strak zijn, ik ben niet zo van de wielershirts bij voetbal. En de broekjes ook niet trouwens... Sommige mannen kunnen dat niet hebben... ;) Uiteraard even gegoocheld... Ik vind dat zwart wel erg zwart...

Wat heb ik niet gevraagd maar wil jij nog wel graag vertellen: Je hebt veel niet gevraagd... hahha.... Ik ben vaak wel kritisch over het reilen en zeilen binnen Viboa. Maar het is wel MIJN club...En ik wens iedereen net zoveel plezier en gezelligheid langs het veld en in de kantine als ik heb!!