Monique vd Ploeg :(FC LEO -dames) heeft een sterke band met FC LEO en Leens

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Voetbal vrouwen

Monique van der Ploeg begon op 15 jarige leeftijd te voetballen bij FC LEO uit Leens. Op 17 jarige leeftijd maakte ze de overstap naar Viboa uit Winsum. Na zes seizoenen keerde ze echter weer terug in Leens bij de club als trainster van het meisjesteam. Nu voetbalt ze weer voor de vereniging waar ze zich door haar vriendenkring en familie nog steeds erg betrokken voelt. Dat en nog veel meer vertelt ze in onderstaand vraaggesprek aan Puurvoetbalonline.

Monique van der Ploeg begon op 15 jarige leeftijd te voetballen bij FC LEO uit Leens. Op 17 jarige leeftijd maakte ze de overstap naar Viboa uit Winsum. Na zes seizoenen keerde ze echter weer terug in Leens bij de club als trainster van het meisjesteam. Nu voetbalt ze weer voor de vereniging waar ze zich door haar vriendenkring en familie nog steeds erg betrokken voelt. Dat en nog veel meer vertelt ze in onderstaand vraaggesprek aan Puurvoetbalonline

                                                                  foto_Monique

Jij voetbalt al enkele jaren voor FC LEO maar je hebt ook voor Viboa gespeeld volgens mij: Dat klopt inderdaad. Ik ben op mijn 15e begonnen bij FC LEO en heb daar eerst twee jaar gespeeld. De dames werden opgeheven ivm te weinig speelsters en toen ben ik samen met mijn zusje Danielle naar Viboa gegaan. Bij Viboa heb ik zes jaar gespeeld en ben toen terug gegaan naar FC Leo als trainster van de meisjes op dat moment. De meisjes werden een dameselftal en toen heb ik besloten zelf weer te gaan spelen.

Ik volg jullie een beetje via de verslagen en kom tot de conclusie dat jullie een smalle selectie hebben: We hebben een zeer krappe selectie en dit komt vooral door blessures. We hebben veel langdurige blessures en daardoor is de selectie wat krap geworden.

Vaak wordt er geschreven dat voetballen niet voor dames en meisjes geschikt is. Waarom vind jij dat onzin: Welke sport je ook doet je moet het leuk vinden en of je het kan is bijzaak. Vrouwen/meisjes hebben het vaak wat moeilijker met voetbal omdat ze pas op latere leeftijd zijn begonnen met de sport. Nu is dat al anders, je ziet al veel meisjes in de F-jes starten en dat is beter voor je ontwikkeling.

Jouw vader, Jaap van der Ploeg, is ook dit seizoen zeer succesvol met het eerste team van FC LEO. Had jij dat verwacht: Natuurlijk had ik dat verwacht!! haha het is mijn vader he! ;-) Ik had niet verwacht dat ze zo hoog zouden staan in de 3de klasse, maar wel dat ze het goed zouden gaan doen! Het is een hele sterke groep, ze willen vechten voor elkaar en dan kun je veel bereiken.

Nederland zit in de 'poule des doods" wordt er door velen beweerd met tegenstanders als Duitsland, Portugal en Denemarken. Deel jij die mening: Dat het een moeilijke poule is dat is zeker, maar ik denk wel dat we het gaan halen! We verslaan Denemarken en Portugal....Duitsland wordt lastig!

Wie is voor jou een ondergewaardeerde voetballer in de eredivisie en waarom: Die kan ik je zo niet noemen, volgens mij krijgen ze allemaal genoeg waardering.

Als jij voor een keer Bert van Marwijk moest vervangen met welke elf spelers zou jij starten:

Stekelenburg, van der Wiel, Heitinga, Mathijssen, Boulahrouz,

Sneijder, van Bommel, van der Vaart, Robben, Huntelaar en Kuijt

Ik zag dat jij bij de afdeling hypotheken van een bank werkt. Trekt de huizenmarkt nu wel of niet weer een beetje aan: Uhhhh lastig.....het ligt wel een beetje stil ja!! toch genoeg te doen hoor, vragen blijven er altijd en daar ben ik voor! ;-)

Wat maakt FC LEO als club zo speciaal voor jou dat je daar bent blijven voetballen na je verhuizing richting Groningen: De gezelligheid! Mijn vrienden/vriendinnen en familie voetballen er dus je bent erg betrokken bij de club. Je gaat na je eigen wedstrijd nog even bij je broer en vader kijken en blijft nog even hangen in de kantine.

Ik sprak een voetbaltrainer die van mening is dat voetbalsters gedrevener zijn dan mannen. Denk jij dat ook en zo ja waarom: Dat vind ik niet helemaal....vrouwen zeggen naar mijn mening wel makkelijker af voor een wedstrijd bijvoorbeeld. Mannen gaan ervoor

Met welke speler uit de eredivisie zou Monique van der Ploeg wel een avondje willen stappen: Theo Janssen! Dat lijkt mij echt een gezellige kerel om mee te gaan stappen! Lekkere wildebras!