Kim Bos(EenrumKloosterburenCombinatie): EKC kan derde klasse aan!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Voetbal vrouwen

Kim Bos is keepster van het eerste team van EKC. De keepster woont en studeert in Leeuwarden waar ze bij Rood Geel traint en de D5 en drie keepers van de D-junioren traint. Kim vertelt verder wat Dodgeball betekent, wie zij op dit moment een van de beste keepers ter wereld vindt en dat EKC kwaliteit genoeg bezit om  minimaal in de derde klasse te voetballen.

 

Kim Bos is keepster van het eerste team van EKC. De keepster woont en studeert in Leeuwarden waar ze bij Rood Geel traint en de D5 en drie keepers van de D-junioren traint. Kim vertelt verder wat Dodgeball betekent, wie zij op dit moment een van de beste keepers ter wereld vindt en dat EKC kwaliteit genoeg bezit om  minimaal in de derde klasse te voetballen.

IMG_2820

Kim Bos in het seizoen 2010-2011  nog stijlvol in actie voor Eenrum 

Jij bent keepster van EKC, de samenvoeging van de dames van Kloosterburen en Eenrum en jullie doen het uitstekend in de competitie: Ja dat klopt helemaal. Het gaat echt super goed. Ik had het in het begin niet echt verwacht. Je begint met een nieuw team, nieuwe speelsters en nieuwe trainingen. Uiteindelijk hebben we goede resultaten behaald in de bekerwedstrijden en dit hebben we voortgezet naar de competitie. We spelen goed samen en er hangt een goede sfeer in het team. Promotie behalen zit er zeker in bij ons team!

Op jullie teamfoto zie ik dat jij een stevige kniebandage draagt. Wat is de reden daarvan: Ik heb al een tijdje last van knieklachten. Deze gaan maar niet over. Op advies van de fysio moest ik een tijdje een knieband dragen om te kijken of het beter zou worden. Helaas is dit niet het geval. Omdat mijn knie nog wat instabiel voelt tijdens de wedstrijden draag ik deze brache. Maar ze weten nog niet wat het is, op foto’s en op de MRI-scan hebben ze niks kunnen vinden. 30 november moet ik weer naar de orthopeed. Ik hoop dat ze dan wat voor me kunnen betekenen. Gelukkig hoefde ik nog niet te stoppen met voetballen.

Edwin van der Sar is een icoon voor veel keepers en ook voor jou. Wie beschouw jij nu als de beste doelman ter wereld en waarom: Tja, dat is een best lastige vraag. Er zijn zoveel keepers die goed zijn. Ik vind dan toch Heurelho da Silva Gomes een groot voorbeeld, omdat hij groot is. En kan ontzettend ver uitgooien! Zijn uitworpen komen bijna net zover als zijn uittrappen. Dit vind ik erg knap. Toen hij nog bij PSV speelde vond ik hem een zeer opvallende keeper. Nu horen we niet zoveel meer van hem, maar ik beschouw hem wel als 1 van de beste doelmannen ter wereld.

Een zwart keepershirt, een zwarte broek en preachtige kousen. Daar heb jij goed over nagedacht. Of is dit puur toeval: Tijdens de eerste bekerwedstrijden en competitiewedstrijden waren er nog geen zwarte sokken. Ik vond het niet erg, maar het was niet zo mooi met die rode sokken onder mijn tenue. Er zijn later wel zwarte sokken besteld en deze heb ik nu aan, dus nu ben ik helemaal in het zwart.

Jullie moeten met EKC uiteraard een klasse hoger spelen volgend seizoen. Maar als ik eerlijk ben dan zit er nog veel meer in. Deel jij mijn mening: Ik denk inderdaad ook dat er nog meer in zit. Met de bekerwedstrijd tegen Opende hebben we nipt verloren. Opende speelt bovenin mee in de derde klasse. Ik denk zelf dat we dit ook kunnen evenaren als we zo doorgaan. Iedereen is gemotiveerd en dit moet je zo houden. Een klasse hoger moet gewoon zeker!

Jij woont in Leeuwarden begreep ik. Dat betekent dat jij niet traint: Ik woon inderdaad in Leeuwarden, maar gelukkig zijn ze bij Rood Geel in Leeuwarden zo vrij om me daar mee te laten trainen. Dit kwam vorig seizoen aan de orde toen we elkaar tegen kwamen op een toernooi in Dokkum. Ik moest die zondag weer terug naar Leeuwarden en zij hebben me toen aangeboden om met die groep mee te trainen. Ook krijg ik keeperstraining daar wat me erg goed bevalt. Naast zelf trainen geef ik ook nog training aan D5 en keeperstraining aan 3 keepers van de D-pupillen.

Wat is Dodgeball: Dodgeball is een vorm van trefbal wat we in Nederland allemaal kennen. Alleen speel je dit met 6 spelers en 6 ballen. Dit is niet alleen maar lukraak gooien, maar er zit echt techniek aan verbonden. Je mag de ballen ook niet afweren met je handen. Je moet de bal vangen en anders ben je gewoon af. Een super leuke sport om te beoefenen.

 

Met welke doelman in de eredivisie zou jij wel eens samen mee willen trainen: Sander Boschker, omdat hij al veel ervaring heeft. Maar ook omdat hij eigenlijk zijn hele carrière al bij Twente heeft gespeeld. Niet veel keepers kunnen zeggen dat ze bij 1 club spelen. Het enige wat ik wel jammer vind is dat een dergelijke ervaren keeper eigenlijk maar 1 interland op zijn naam heeft staan.

Guus Hiddink gaat op 65 jarige leeftijd waarschijnlijk voor het grote geld richting Anzi. Snap jij dat: Nee ik snap niet waarom je voor het grote geld daar naar toe gaat. Guus Hiddink heeft al veel bereikt in zijn carrière en zal dan nu nog voor een bak met geld die kant opgaan. Als ik 65 zou zijn en een dergelijk aanbod zou krijgen had ik het gewoon afgewezen. Het wordt op die leeftijd gewoon tijd om lekker met je vrouw wat dingen samen te gaan doen, dan in de voetballerij rond te hangen.

Maarten Stekelenburg wordt volgend seizoen de minst gepasseerde doelman op het EK omdat: Ik denk best dat hij daar kans op maakt. Ik weet alleen niet of het gaat gebeuren. Dat is altijd nog maar weer afwachten. Na het verlies op Zweden zijn ze natuurlijk wel even met beide benen weer op de grond gezet. Ik hoop dat Stekelenburg goed in vorm is, maar het hangt natuurlijk ook af van de verdediging. Als van Marwijk het allemaal op een juiste positie neerzet moet het best mogelijk zijn.

Wie wijs jij als de volgende van jouw team aan voor de rubriek ‘Voetbalvrouwen: Mijn zusje Marjon Bos