Chantal de Jong(Viboa dames): Clarence Seedorf is een mooie man die goed kan voetballen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Voetbal vrouwen

Chantal de Jong voetbalt voor het damesteam van Viboa wat op koers ligt voor de titel ‘Herbstmeister” Op dit moment verdedigt ze, in overleg met het team, het doel maar haar voorkeur gaat uit naar een rol van veldspeler. Dat vertelt ze in de vragen en stellingen die ze voor Puurvoetbalonline invulde waarin ook KIKA, Gertjan Verbeek en Clarence Seedorf voorbij komen.

Chantal de Jong voetbalt voor het damesteam van Viboa wat op koers ligt voor de titel ‘Herbstmeister” Op dit moment verdedigt ze, in overleg met het team, het doel maar haar voorkeur gaat uit naar een rol van veldspeler. Dat vertelt ze in de vragen en stellingen die ze voor Puurvoetbalonline invulde waarin ook KIKA, Gertjan Verbeek en Clarence Seedorf voorbij komen.

Chantal_doelactie

Chantal de Jong in actie als doelvrouwe voor de dames van Viboa

Sinds wanneer voetbal jij voor Viboa: Ik voetbal vanaf mijn veertiende voor Viboa. Daarvoor heb ik ook nog vier jaar bij de meisjes van Hunsingo gevoetbald, omdat ze bij Viboa op dat moment nog geen meisjes team hadden en ik immers te jong was voor de dames. En omdat Viboa toch mijn clubje is, ben ik op mijn veertiende naar Viboa gegaan omdat daar toen een tweede damesteam bij kwam.

Op welk positie speel jij in het damesteam van Viboa: Ja....?! ik ben officieel verdediger maar we hebben momenteel geen keepster, onderling hebben we besloten dat ik het doel zou verdedigen. Zelf blijf ik er bij, dat ik geen keepster ben.

De actie van Viboa voor KIKA is hartverwarmend. Heb jij ook al een trainingspak: Ja, ik zou bijna zeggen natuurlijk heb ik een trainingspak. Het is een super initiatief vanuit de club en als je dan doormiddel van een trainingspak er ook een steentje aan bij kan dragen is dat natuurlijk super. Iedereen van de club loopt er netjes en hetzelfde bij, en je steunt er een hele goede actie mee.

Een van jouw favoriete voetballers is Clarence Seedorf. Verklaar je nader: Clarence is een mooie man om naar te kijken en kan ook nog goed voetballen. Ik ben eigenlijk van hem gaan houden nadat ik hem in het Nederlands elftal heb gezien. Vind het een goede middenvelder omdat hij het overzicht heeft, een bal vast kan houden, en vaak gebal precies weet te plaatsen. Als ik dan nu kijk hoe hij nog voetbalt, verbaast het me aan de ene kant dat hij niet meer geselecteerd word voor het Nederlands elftal. Aan de andere kant, de middenvelders van het Nederlands elftal van nu doen het ook prima. Ook vind ik het mooi dat Clarence Seedorf een eigen stichting heeft voor jonge voetballers in Afrikaanse landen.

Zaterdag 19 november werd het duel Blauw Wit’34 –Helpman gestaakt door wanordelijkheden. Het moet niet gekker worden: Het moet zeker niet gekker worden.  Het is gewoon jammer dat het gebeurt. Op het moment dat ik het las, kreeg ik kippenvel. Ik vind dit een kwalijke zaak voor het dames voetbal, dit verdient geen schoonheidsprijs. Frustratie en agressie moet niet voor komen op het voetbalveld. ( Zoals het reclameblokje.. neem stress van je werk niet mee naar de voetbalclub van je zoon of dochter.. of van jezelf.)

Wat vind jij een overgewaardeerde voetballer in de eredivisie en waarom: Ik vind op dit moment Fer de meest overgewaardeerde voetballer van de eredivisie, hij heeft het in mijn ogen en waarschijnlijk in die van trainer Adriaanse het nog niet waargemaakt. Duurste aankoop van FC Twente en moet plaats nemen op de reservebank. Bij Feyenoord kwam die wel uit de verf doordat hij daar niet of nauwelijks concurrentie had, maar nu moet hij voor zijn positie strijden en krijgt hij concurrentie.

Jullie worden waarschijnlijk herfstkampioen maar jullie doel is promotie naar een hogere klasse: Als we de aankomende wedstrijd tegen Middelstum winnen of gelijk spelen zijn we herfstkampioen. Ons doel is als team om 'Herbstmeister' te worden en dan in het voorjaar voetballen voor handhaving in de 5de klasse. We zijn vorig jaar ook in de 4de klasse gestart, en we zijn toch wel van mening dat wij schipperen tussen de 4de en 5de klasse.

Er komen voetbalschoenen op de markt met een chip waardoor de voetballer of voetbalster zelf kan zien of ze goed heeft gespeeld. Is dit waar of niet waar en verklaar je antwoord: Heb er wel een stukje over gelezen op het internet. Ik denk niet dat je doormiddel van een chip kunt aflezen of je goed gespeeld heb of niet. Misschien kan je bepaalde dingen aflezen zoals snelheid, aantal afgelegde meters, en dat vind ik dingen die niet belangrijk zijn. Heb immers geleerd dat de bal het werk moet laten doen, dus dan zou je niet veel meters hoeven maken.

FC Groningen wordt voor 2020 zeker een keer landskampioen: Helaas, ben ik daar nog niet van overtuigd. Ik hoop het van harte, maar ben bang dat dit niet gebeurt. Vind het ook niet belangrijk dat ze kampioen worden. Laten ze eerst maar constant voetballen, en elke keer voor play-offs gaan. En meedraaien boven in zou dan ook wel mooi zijn.

Damesvoetbal wordt door velen niet voor vol aangezien. Leg jij eens uit waarom dat een waardeloze constatering is: Dat komt waarschijnlijk doordat het als een mannensport word gezien zoals rugby. Misschien omdat het wat harder en ruiger is. Maar ook vrouwen kunnen hard en ruig zijn.( in goede zin van het woord.) Vrouwen kunnen ook voetballen, en sommige beter als een man. Ik vind sowieso dat je geen onderscheid moeten maken tussen geslacht. Iedereen geeft zo zijn goede en zwakke kanten. Dus Vrouwen of  Mannen voetbal moet het zelfde zijn! Persoonlijk vind ik dit een vorm van discriminatie.

Welke trainer uit de eredivisie zou jij uitnodigen om een keer een gasttraining te verzorgen en waarom: Gert Jan Verbeek, het schijnt dat die man het beste uit iedere speler kan halen, en ben dan wel benieuwd wat mijn sterke en zwakke punten zijn. Hij weet wat hij doet, is recht voor zijn raap en laat er geen gras over groeien naar mijn idee. Misschien is dat wel een goed idee voor een damesteam.