Eza Werkman( De Heracliden): Ik volg de verrichtingen van Ajax en het Nederlands Elftal

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Voetbal vrouwen

Eza Werkman maakt sinds ruim drie jaar deel uit van het bestuur van De Heracliden. Zelf is ze niet actief geweest als voetbalster maar was ze actief in turnen, zwemmen en hardlopen. Naast deze zaken vertelt ze met wie ze wel eens zou willen dineren, wie haar favoriete voetballer is en wat haar wens voor De Heracliden is.

Eza Werkman maakt sinds ruim drie jaar deel uit van het bestuur van De Heracliden. Zelf is ze niet actief geweest als voetbalster maar was ze actief in turnen, zwemmen en hardlopen. Naast deze zaken vertelt ze met wie ze wel eens zou willen dineren, wie haar favoriete voetballer is en wat haar wens voor De Heracliden is.

                                                              ewerkman

Hoelang zit jij al in het hoofdbestuur van de Heracliden en wat is jouw functie: Ruim 3 jaar zit ik nu in het hoofdbestuur, en mijn functie is secretaresse.

Vaak wordt er gezegd dat kaderleden steeds moeilijker te vinden zijn. Is dat bij de Heracliden ook het geval: Nee, onlangs zijn er 4 nieuwe bestuursleden bijgekomen. Hier hebben we als bestuur zijnde niet veel moeite voor hoeven doen.

Het sportpark in Uithuizermeeden is de laatste jaren duidelijk opgeknapt. Wat is voor wat betreft de toekomst nog een wens van de Heracliden: Een kunstgrasveld voor de Heracliden.

Ben jij een ‘voetbalvrouw” die ook verder erg in voetbal geïnteresseerd is: Ik volg de verrichtingen van Ajax en natuurlijk van het Nederlands Elftal. Mijn favoriete speler is Klaas Jan Huntelaar. Ook mis ik bijna geen wedstrijd van Dames 1 van Heracliden, waar mijn dochter Alma in speelt.

Als ik tegenwoordig naar het betaalde voetbal kijk zie ik steeds meer wandelende reclamezuilen van een Tattooshop. Ik hoop dat het amateurvoetbal van die onzin verschoond blijft. Hoe denk jij daar over: Tattoo’s vind ik in ieder geval verschrikkelijk, dus vind ik wandelende reclamezuilen onzin.

Met welke trainer uit het betaalde voetbal zou jij weleens willen dineren: Ron Jans, hij is nu trainer van Heerenveen, zelf ben ik geboren in Friesland. Hij was trainer van FC Groningen en ik woon in de provincie Groningen. Ik ben benieuwd hoe het met hem gaat in Friesland. Ik heb hem altijd een sympathieke man gevonden.

Welke sport heb jij zelf vroeger beoefend: Turnen, zwemmen en hardlopen.

Het rommelt nu al weer in het amateurvoetbal wat de spelers betreft die aan het einde van het seizoen overstappen naar een andere club. Wat vind jij van die ontwikkelingen: Als een speler denkt dat hij/zij bij een andere club beter kan functioneren, heb ik daar vrede mee. Maar liever zie ik dat ze bij hun eigen club blijven.

De Heracliden- Corenos is een derby die binnen beide clubs erg leeft. Denk jij dat er binnen nu en vijf jaar nog een derby bijkomt: Dan zou dat Heracliden- Noordpool moeten worden, maar of dit realistisch is weet ik niet.

Ik kom bij veel clubs over de vloer en krijg vaak het idee dat veel leden geen idee hebben hoeveel tijd bestuursleden in de club stoppen. Deel jij mijn mening: Ja, maar dat is ook logisch. Je beseft pas hoeveel tijd en inzet het kost als jezelf een dergelijke functie gedaan hebt.

Worden jullie als bestuur, wat ook voor andere clubs geldt, nooit eens moe van de regelgeving van de KNVB: De regels zijn blijkbaar nodig, en als ze er zijn moeten ze nagestreefd worden. Zelf heb ik niet zoveel moeite met de regelgeving.

Heb je nog iets wat ik niet gevraagd heb maar wat je wel graag wilt vertellen: Dat De Heracliden een gezonde club is en ik hoop dat het in de toekomst zo mag blijven.