Janet Toonder( EKC): Ik ben niet onder de indruk van Ajax.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Voetbal vrouwen

.Janet Toonder is een van de speelsters die dit seizoen deel uit maakt van EKC. Dit staat voor Eenrum Kloosterburen Combinatie dat is ontstaan uit de samenwerking tussen de dames van Eenrum en Kloosterburen. De bij Eenrum als centrale verdedigster spelende voetbalster is nu omgeturnd tot linkerspits wat een positie is die haar goed bevalt. Dit en nog veel meer vertelt ze in de antwoorden die ze gaf in onderstaand interview aan Puurvoetbalonline.

Janet Toonder is een van de speelsters die dit seizoen deel uit maakt van EKC. Dit staat voor Eenrum Kloosterburen Combinatie dat is ontstaan uit de samenwerking tussen de dames van Eenrum en Kloosterburen. De bij Eenrum als centrale verdedigster spelende voetbalster is nu omgeturnd tot linkerspits wat een positie is die haar goed bevalt. Dit en nog veel meer vertelt ze in de antwoorden die ze gaf in onderstaand interview aan Puurvoetbalonline.

foto_jeanet

 

De samenwerking tussen de damesteams van Kloosterburen en Eenrum zorgde ervoor dat ik op een andere positie kwam te spelen:  Ik stond het eerste deel van het vorige seizoen laatste vrouw, daarna raakte ik met een toernooi in de zaal geblesseerd waardoor ik het tweede deel van het seizoen niet meer heb gespeeld. Maar de eerste wedstrijden van dit seizoen heb ik steeds links voorin gestaan, wat me erg goed bevalt.

Harry Reitsma vind ik persoonlijk een prima scheidsrechter. Deel jij mijn mening: Ik heb Harry Reitsma één keer als scheidsrechter gehad in Kloosterburen vorig seizoen. Ik was het niet eens met alle beslissingen die hij toen heeft gemaakt en ben er toen ook nog 5 minuten uitgestuurd omdat mijn frustratie te hoog zat en ik dat aan Harry liet merken. Verder heb ik hem nooit als scheidsrechter gezien, dus ik kan er niet goed over oordelen.

Dat we bij de bovenste drie zullen eindigen vind ik een minimale uitgangspositie: Wij hebben in de beker goede resultaten behaald en zijn ook door naar de 2e ronde, verder hebben we de eerste competitiewedstrijden ook goed gespeeld. Ik denk dat we minimaal bij de bovenste drie kunnen eindigen en ik hoop natuurlijk helemaal bovenaan. En zo denkt iedereen erover in het team en daar gaan we samen ook voor.

Jou teamgenoten Sarah en Loes hebben de stellingen en vragen ook beantwoord waarvan Sarah vind dat jullie kampioen moeten worden terwijl Loes iets behoudender is door te stellen dat jullie eerst meer tijd nodig hebben om een team te worden. Wat is jou mening: Ik denk dat wij een grote kans hebben om kampioen te worden. Het team draait goed en we kunnen elkaar al goed vinden in het veld, dus ik denk dat het er wel in zit om kampioen te worden.

AJAX wordt dit jaar kampioen omdat: Ik denk niet dat Ajax kampioen word, omdat ze routine missen. Ze hebben nu Theo Janssen in het team, maar die maakt het ook nog niet waar. Ik heb ze zondag in de Euroborg zien spelen en ik was er niet van onder de indruk.

Jij komt uit een sportief gezin. Kun jij je voorstellen dat iemand niet aan sport doet: Ik ben van jongs af aan opgegroeid met sport, toen ik klein was mocht ik altijd drie sporten kiezen die ik wilde beoefenen. Mijn hart ligt echt bij voetbal en daarom doe ik nu alleen nog maar aan veldvoetbal en zaalvoetbal. Ik kan het me dus niet voorstellen dat iemand niet aan sport doet. Tijdens het sporten kun je je gedachten helemaal uitschakelen, wat ik heerlijk vind.

Je hebt in je Facebook info staan dat je studeert aan het instituut voor Sportstudies. Wat moet ik mij daar bij voorstellen:  Het is een hele brede opleiding. Het eerste half jaar van de opleiding heb je de drie majors samen; Sportontwikkeling (ALO), Sportmanagement en Sportgezondheid. Na het half jaar moet je een keuze maken voor één major, ik heb gekozen voor sportgezondheid. Je kunt hiermee een Beweeg- en leefstijladviseur worden (bijvoorbeeld het mensen die te dik zijn helpen met afvallen op een sportieve manier), maar je kunt ook de kant van revalidatie op, topsportbegeleiding, fysiotherapie, diëtetiek en nog veel meer. Zelf lijkt mij revalidatie en topsportbegeleiding erg leuk.

Je bent volgens mij een reislustig type of heb ik dat helemaal mis: Ja klopt, dit jaar ben ik drie keer op vakantie geweest. In de meivakantie met mijn zus naar Fuerteventura, eind juli ben ik met Wianke Pijpker een week naar haar ouders geweest en een week naar mijn ouders in Italië en eind augustus ben ik met Claire List, Marleen Ritzema en Wianke Pijpker naar Calella geweest. Ik vind het erg leuk om op vakantie te gaan en wat van de wereld te zien.

Jou ouders staan regelmatig langs de kant bij een wedstrijd op het veld of in de zaal. Begrijp jij dat er ouders zijn die zeggen dat ze het daar te druk voor hebben: Nee daar begrijp ik dus helemaal niks van. Het kan natuurlijk zijn dat je ouders een keer niet kunnen kijken, maar het lijkt mij dat je als ouders zijnde het leuk vindt om je zoon of dochter te zien sporten. Ik vind het zelf ook erg leuk als mijn ouders bij mijn wedstrijden komen kijken.

De tenues waar jullie in spelen zien er prachtig uit. Hadden jullie daar als damesteam een stem in of zat er in een van beide besturen een deskundige: Ik heb me er zelf niet mee bemoeid. Ron Bolt van Kloosterburen heeft de tenues geregeld, maar om eerlijk te zijn weet ik niet wie de keuze heeft gemaakt voor dit tenue.

Wat heb ik Janet Toonder nog niet gevraagd maar wat ze nog wel graag kwijt wil:  Ik wil nog graag kwijt dat het mij erg goed bevalt met de dames van Kloosterburen.