Nina Baarslag (EKC):Damesvoetbal verdient meer media aandacht

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Voetbal vrouwen

Nina Baarslag is een van de speelster van EKC, het samenwerkingsverband tussen Eenrum en Kloosterburen. Nina ziet zich wel een avondje stappen met Theo Janssen tijdens het Carnaval in Kloosterburen en zou wel wat meer media aandacht willen voor het damesvoetbal in het algemeen.

Nina Baarslag is een van de speelster van EKC, het samenwerkingsverband tussen Eenrum en Kloosterburen. Nina ziet zich wel een avondje stappen met Theo Janssen tijdens het Carnaval in Kloosterburen en zou wel wat meer media aandacht willen voor het damesvoetbal in het algemeen.

Voetbal_Nina

 Nina Baarslag hier nog in actie voor Kloosterburen in het seizoen 2010-2011 tegen VVSV'09 

 Foto: Jan Gerdez Zoutkamp 

Dat we samen zijn gegaan met Eenrum zijn gegaan is de redding voor beide clubs qua damesvoetbal geweest: Zeker weten, als wij niet samen waren gegaan met Eenrum hadden we nu geen dameselftal meer en dat zou zonde zijn voor een voetbalvereniging.
Eenrum wilde graag met ons samenwerken zodat ze/we met 2 dameselftallen konden starten in de competitie.
Hier ben ik zelf ook heel blij mee, want zo heb je concurrentie onderling en daardoor komt het beste in je naar boven en zo speel je elke wedstrijd weer op zijn best.

Op de tenues die we nu dragen hebben we alleen nog maar positieve reacties op gehad:
Klopt, ik ben zelf ook erg blij met het shirt. Vind het een hele goede combinatie van het zwart wit van Kloosterburen en het rood zwart van Eenrum.

Jou vader, Hans Baarslag, wordt door enkele 'kritische" verslaggevers binnen de voetbalvereniging Kloosterburen nog al vaak genoemd in de verslagen. Deel jij mijn mening dat hier van jaloezie sprake is als het gaat over zijn voetbalcapaciteiten: Ik denk zeker dat het een vorm van jaloezie is. Nee, ze vinden het gewoon erg leuk om m'n vaders voetbaltalenten in de verslagen te vernoemen. M'n vader vind het zelf ook altijd erg leuk om te lezen en ik ook!

Jij werkt voor Thuiszorg Groningen waar de laatste steeds minder geld voor beschikbaar is. Deel jij mijn mening dat het werk voor jullie als medewerkers richting de cliënt, zoals dat tegenwoordig genoemd wordt, daardoor steeds onpersoonlijker wordt:
De laatste tijd is er inderdaad minder geld voor de thuiszorg beschikbaar, maar niet alleen voor de thuiszorg, maar voor de hele zorgsector is er weinig geld beschikbaar. Hierdoor krijg je dat er minder personeel ingezet kan worden op veel patiënten/clienten, waardoor je dus ook minder tijd hebt voor deze patiënten/clienten.
Dit vind ik erg jammer, je hebt vaak geen of weinig tijd om nog een 'praatje' te maken met de mensen. Je kunt bijna alleen maar je 'handeling' doen en daarna weer op naar de volgende. Maar onpersoonlijker wordt het zeker niet, je ben zelf verantwoordelijk voor de kwaliteit van zorg die je levert. Ook in korte tijd kun je de zorg persoonlijk maken.

De voetbalvereniging is een belangrijk onderdeel binnen de gemeenschap van Kloosterburen. Hoe belangrijk is een voetbalzondag voor jou: Mijn zondag ziet er vaak hetzelfde uit, en dat is kijken bij het eerste elftal van VV Kloosterburen. Wanneer het eerste elftal thuis speelt om 14.00 uur, speelt het tweede vaak ook thuis, maar om 12.00 uur. Als ik tijd heb ga ik daar ook graag kijken. Wanneer ik niet te vinden ben langs de lijn, sta ik of in de kantine achter de bar of moet ik werken.

Wie vind jij in de eredivisie een voetballer waar jij wel een avondje carnaval mee zou willen vieren:
Met Theo Janssen zou ik wel een avondje carnaval willen vieren. Theo Janssen is een erg goede voetballen die naast het voetballen volgens mij ook wel van een feestje houdt!

Vaak wordt er gezegd dat er te weinig aandacht is voor het damesvoetbal in de media. Zouden Eredivisie Live en Studio Sport zich niet moeten schamen: Schamen weet ik niet, maar het zou wel leuk zijn als er meer aandacht voor het damesvoetbal zou komen. Zou hier zelf zeker ook naar gaan kijken. Maar of dat voor Nederlanders geldt dat weet ik niet. Het moet natuurlijk wel allemaal uit kunnen om het uit te zenden.

De ambitie van EKC is als ik de geluiden een beetje beluister dat jullie hogerop willen. Een mooi streven dus mijn vraag is wat mogen we de komende jaren van EKC verwachtten:
Wij gaan dit seizoen zeker voor het kampioenschap en dan in de 3e klasse voetballen en denk dat we als streven hebben om daar de eerste tijd in te blijven. En wie weet kunnen we in de toekomst nog een klasse hoger voetballen. Maar dat is voor latere zaak. Eerst maar proberen om dit seizoen kampioen te worden!

Jouw naam staat regelmatig bij de doelpuntenmakers maar volgens mij speel jij niet in de spits: Klopt, bij Kloosterburen speelde ik altijd in de spits. Nu we samen zijn gegaan met Eenrum zijn er veel meiden die ook voorin spelen en sneller dan mij zijn.
Daardoor hebben de coaches, Marcelius en Anoesjka, er voor gekozen om mij als rechtsback neer te zetten. Hier heb ik in de jeugd bij de jongens ook een tijd gevoetbald, dus geheel nieuw is het niet voor mij. Maar het is zeker weer wennen. Afgelopen wedstrijd heb ik wel weer als links voor gevoetbald en gescoord, hierdoor heb ik wel weer laten zien dat ik ook als minder snelle voetballen, voorin kan spelen!

In mijn beleving scoor jij meer dan jou vriend Bart die in het eerste elftal speelt. Kan hij daar een beetje mee omgaan of volgt hij stiekem al privétrainingen: Over het algemeen heb ik zeker meer gescoord als Bart, alleen heeft Bart ook meegekregen van Willem om de bal vast te houden en te kaatsen naar de spelers die zich hiervoor aanbieden. Bart vind zichzelf ook geen echte spits, meer een links of rechts voor alleen hebben/hadden ze bij het eerste een spits nodig, daarom staat Bart daar ook.