Marlies Hoeksema (CVVB dames ) : Hoopt dat Ajax geen kampioen wordt

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Voetbal vrouwen

Marlies Hoeksema speelt al vanaf haar twaalfde jaar voor CVVB. Samen met haar teamgenoten wil ze graag een belangrijke rol in de competitie spelen. Helaas moeten ze het door het groot aantal teams in Bedum met een uur training in de week doen. Dit en nog veel meer verteld ze in de rubriek 'De Elf aan ... die de vriendin van CVVB A1-trainer Rick Setz voor puurvoetbalonline.nl invulde

Marlies Hoeksema speelt al vanaf haar twaalfde jaar voor CVVB. Samen met haar teamgenoten wil ze graag een belangrijke rol in de competitie spelen. Helaas moeten ze het door het groot aantal teams in Bedum met een uur training in de week doen. Dit en nog veel meer verteld ze in de rubriek 'De Elf aan ... die de vriendin van CVVB A1-trainer Rick Setz voor puurvoetbalonline.nl invulde

                                                               268288_1924478962043_1544211329_32073807_163364_n

Hoeveel jaar voetbal jij al: Ik ben op 12 jarige leeftijd begonnen bij CVVB en nog altijd blijven hangen met veel plezier.

Je voetbalt voor CVVB. Trainen jullie twee keer per week of vinden jullie een keer per week voldoende: Helaas trainen wij maar 1 keer in de week. Ik had graag gezien dat het naar 2 keer in de week zou gaan. Maar wegens gebrek aan veld en teveel teams die ook de gelegenheid moeten krijgen om te trainen, zijn wij beperkt tot 1 uur in de week trainen.

Dat de KNVB en de clubs de excessen op het veld harder aan willen pakken had veel eerder moeten gebeuren: In het dames voetbal valt dat allemaal gelukkig erg mee. Dat het aangepakt gaat worden vind ik geen slechte keuze. Als ze het niet meer gaan handhaven, loopt het steeds meer uit de hand en ik kan het dan geen voetbal meer noemen.

Dat mijn vriend Rick jeugdtrainer en voetballer is zorgt ervoor dat als we samen zijn er veel over het 'spelletje" wordt gesproken: Haha, gelukkig zijn er meer gespreksonderwerpen dan alleen voetbal, anders werd het wel erg saai. Vaak als we een wedstrijd hebben gespeeld, praten we nog wel even na, maar over het algemeen valt dat reuze mee.

Velen verwachten dat AJAX dit seizoen kampioen wordt. Deel jij die mening of juist niet: Ik mag toch hopen dat AJAX geen kampioen word dit jaar, maar als we op Groningen moeten wachten duurt dat ook nog wel even, helaas. Ajax heeft vind ik persoonlijk dit seizoen een sterke selectie en zou ook zeker kans maken. Maar ik zet toch in op Twente.

Voetballen wordt door velen niet als een sport voor dames gezien. Leg eens uit waarom jij dat onzin vindt: Dames voetbal is natuurlijk ook niet te vergelijken met Heren voetbal, maar toch vind ik het jammer als mensen er zo over denken. Ook het vrouwen voetbal gaat steeds hoger op, helaas is er alleen minder animo voor. Dat ik het onzin vind en ook dat het vaak "vergeten" word is ontzettend zonde. Maar goed, ieder zijn eigen. Meningen kan ik niet veranderen alleen tegenspreken.

Ik zag dat jij ook wel voor het Regioteam uitkomt. Wat vind jij leuk aan het spelen voor het Regioteam: Dat klopt inderdaad, ik vind het zeker leuk om af een toe een wedstrijd of een toernooi mee te pakken met de Regioselectie. Het is heel ander voetbal met uiteraard andere meiden. Dat houd het soms verfrissend. Je voetbalt met meiden die allemaal aardig een balletje mee kunnen trappen waardoor het speltempo ook vaak wat hoger ligt. Maar uiteraard voetbal ik het liefst gewoon gezellig met mijn eigen dames team.

Steeds vaker lees je dat clubs, GEO/Harkstede, Eenrum/Kloosterburen, samen gaan. Dit betekent in mijn optiek dat de animo voor damesvoetbal dalende is. Denk jij er ook zo over: Animo voor damesvoetbal is zeker dalende, helaas! En daarom sluit ik het ook zeker niet uit dat wij misschien over 2 seizoenen ook wel samen gevoegd worden met de vv Bedum dames. Het zou jammer zijn, maar het kan ook zeker in je voordeel werken. Kijk naar Eenrum en Kloosterburen allebei op hun zelf al zeer sterke teams en nu ze samen zijn gevoegd helemaal een sterk team. Je kunt profiteren van meerdere en andere kwaliteiten waar misschien gebrek aan is bij je eigen team. Het heeft zijn voor- en nadelen.

Wat doe je in het dagelijkse leven: Ik doe de interne opleiding in Maartenshof een verzorgingstehuis. Ik ga daar 1 dag in de week naar school en 3 dagen in de week sta ik daar op de werkvloer. Ook verdien ik nog wat extra bij via Dignes Lentis. Verder zie ik Rick veel in mijn vrije tijd en spreek ik af met vriendinnen.

Dat er zoveel geld wordt verdiend door spelers in het betaalde voetbal slaat werkelijk nergens op: Het is natuurlijk geweldig om van je hobby je werk te maken. En als je het in je hebt is dat zeker mooi mee genomen. Natuurlijk zijn de salarisstroken absurd en soms heb ik het idee dat het dan niet meer om voetbal gaat.

Wat zijn jou verwachtingen dit seizoen, qua positie op de ranglijst, wat betreft de CVVB-Dames in de competitie: We zijn dit seizoen ingedeeld in een najaar en voorjaars competitie, we hebben geen idee wat voor tegenstanders we krijgen en wat we er van kunnen verwachten. We hebben de eerste competitie wedstrijd de eerste 3 punten in de wacht gesleept en hoop dat we net als vorig seizoen boven aan in het ranglijstje mee draaien, en dat we dit jaar ook bespaart blijven van vele blessures die we vorig seizoen wel hebben gehad. We trainen en ontwikkelen en met een 100% inzet moeten we zeker een heel eind komen.