Marieke Nijland : Supporter van FC Groningen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Voetbal vrouwen

Marieke Nijland is de partner van FC Groningen- directeur Hans Nijland en vertelt onder meer dat het RonaldmcDonaldhuis vrijwilligers nodig heeft, dat Ameland voor haar een thuiskomen is en dat ze geen grootste carrière in het damesvoetbal heeft gehad

Marieke Nijland is de partner van FC Groningen- directeur Hans Nijland en vertelt onder meer dat het RonaldmcDonaldhuis vrijwilligers nodig heeft, dat Ameland voor haar een thuiskomen is en dat ze geen grootste carrière in het damesvoetbal heeft gehad

                                 marieke

 

Voordat ik Hans leerde kennen had ik helemaal niets met voetballen: Niet echt, zo nu en dan ging ik wel naar de voetbalvelden van Geel Wit (Ameland) maar dat was meer voor de gezelligheid.

Je bent zelf ook actief in de sport maar heb je ooit gevoetbald: Op mijn vijftiende heb ik gevoetbald bij v.v. Leeuwarden en daarna nog een tijdje bij de dames van Geel Wit

Je man Hans is zeker in het Noorden bijna publiek bezit. Ervaar je dat als hinderlijk: Helemaal niet hoewel ik daar in het begin wel aan moest wennen, maar inmiddels vinden we het allemaal heel normaal als Hans ergens herkent wordt, of als iemand zijn voetbal mening aan hem kwijt wil.

Ik volg alle wedstrijden van FC Groningen omdat: De club vanaf de eerste wedstrijd die ik zag enorm boeide en inmiddels een echte supporter ben geworden die het liefst geen wedstrijd mist

Ameland is voor mij: Een thuiskomen. Een heerlijke plek om naar toe te gaan. Maar ook het eiland waar ik Hans heb leren kennen.

Ik vind het van de gekke dat er zoveel geld voor een voetballer neergeteld wordt: Ja, Ongelofelijk om wat voor bedragen het soms gaat! En dan te bedenken dat er mensen op deze aardbol rondlopen die amper te eten en drinken hebben.

Ik las dat Amy Winehouse een van je favorieten is daarom de vraag kwam haar dood voor jou als een verrassing: Gezien haar uitbundige levensstijl verbaasd haar dood mij niet. Maar ik vind het wel jammer dat er een enorm talent is heengegaan.

Ik merk aan Hans dat een transferperiode, een spannende periode is voor FC Groningen: Voor Hans is dat altijd een spannende periode zoals met rond de transfer van Tim Matavz, dan kan hij nachtenlang wakker liggen.

Als jij een vraag voor René of Johan mocht bedenken welke zou dat worden: Ik heb geen vragen voor de mannen van de VI

Een damesvoetbalwedstrijd zal ik niet snel bezoeken omdat: Eerlijk gezegd zou ik ook niet naar mijn eigen gespeelde wedstrijden komen kijken.

Johan Cruyff en Dennis Bergkamp zijn jou favoriete voetballers. Kun je uitleggen waarom: Buiten hun uitzonderlijke voetbalkwaliteiten vind ik deze mannen ook zeer bijzondere karakters hebben. De uitgesproken Johan en de rustige Dennis, die je eigenlijk nooit in de media ziet verschijnen.

Je bent zeer divers in het lezen van boeken, kijken naar films en luisteren naar verschillende muziekgenres. Daarom denk ik dat je iemand bent die meerdere dingen tegelijkertijd aanpakt. Type niet denken maar doen. Klopt dat een beetje: Klopt wel een beetje, ik kan behoorlijk impulsief zijn en zeker ook wel iets chaotisch.

Je bent werkzaam bij het Ronald mc Donaldhuis en jij krijgt hier de ruimte om vertellen waarom jullie er graag vrijwilligers bij willen hebben: Bij het RonaldmcDonaldhuis Groningen verblijven ouders van ernstig zieke kinderen die opgenomen zijn in het ziekenhuis. Om het huis zeven dagen per week draaiende te houden hebben we vrijwilligers nodig. De vrijwilligers zorgen ervoor dat de ouders zich echt thuis voelen vaak zo ver van huis.