Sarah Rijzinga(E,K.C. (We willen hogerop met ons team

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Voetbal vrouwen

Waar de dames van Eenrum enKloosterburen vorig seizoen nog elkaars tegenstanders waren zijn ze door een samenwerkingsverband tussen beide verenigingen nu elkaars teamgenoten. www.puurvoetbalonline.nl was benieuwd naar de eerste indrukken van de samenwerking en nodigde Loes Korhorn en Sarah Rijzinga uit voor de rubriek 'De Elf aan ..... Waar in deze aflevering de vragen en stellingen door Sarah Rijzinga beantwoord worden.

Waar de dames van Eenrum en Kloosterburen vorig seizoen nog elkaars tegenstanders waren zijn ze door een samenwerkingsverband tussen beide verenigingen nu elkaars teamgenoten. www.puurvoetbalonline.nl wasbenieuwd naar de eerste indrukken van de samenwerking en nodigde Loes Korhornen Sarah Rijzinga uit voor de rubriek 'De Elf aan ..... Waarin in deze aflevering de vragen en stellingen door Sarah Rijzinga worden beantwoord

Sarah_Rijzinga_EKC

Vorig seizoen speelden jullie nog tegen Kloosterburen en was er veel strijd. Moest erveel gepraat worden voordat jullie voor de eerste keer gingen trainen: Beide dames teams hadden niet genoeg speelsters overom nog een dames team te blijven houden. Bij Eenrum was wel de mogelijkheidalle MC teams door te laten gaan naar de dames, maar we vonden het eigenlijkmeteen een heel leuk idee om samen te gaan. Iedereen die over bleef van zowe Kloosterburen als Eenrum was er een voorstander van.We wilden er dan een echt prestatieteam van maken. We zijn een paar keer bijeen gekomen en al vrij snel waren we er gezamenlijk uit dat iedereen dit door wou laten gaan! Dat we zijn gefuseerd met Kloosterburen is een primabeslissing: Absoluut. Nu hebben we de mogelijkheid om als nieuw team te groeien en om uiteindelijk hoger op tevoetballen!

Ik vind dat we dit jaar kampioen moeten worden: Ons doel van dit team is om er een prestatieteam vante maken. Iedereen heeft er dan ook wel hoge verwachtingen van dus zullen we dit als team wel waar moeten maken. We trainen twee keer in de week het zou natuurlijk mooi zijn als we ook meteen kampioen kunnen worden!

Dat er van onze wedstrijden door Jitze Drent verslagengeschreven worden is een stukje reclame voor het damesvoetbal: Dat is altijd leuk. Ik kijk er elke week weer naar uit om de stukjes van Jitze uit de Ommelander te knippen. Zowel de verslagen van het veld voetbal als zaalvoetbal.

Als Kloosterburen 1 en Eenrum 1 tegen elkaar spelen zijn we even elkaars 'vijanden" op de training: Totaal niet. Afgelopen jaren was het wel altijd eenstrijd tijdens de wedstrijden, maar vorige week zijn we begonnen met trainen en er hing meteen al een leuke sfeer! Er werd al leuk onderling gevoetbald. Het enige probleempje waren de namen. Maar dat kwam al vrij snel. Afgelopen zaterdag hadden we onze eerste bekerwedstrijd en meteen is er een mooie overwinning geboekt. 7-2 inde beker tegen Farmsum. Je ziet natuurlijk dat je niet van iedereen elkaars spel nog kent, maar dat is gewoon een kwestie van tijd. Ik weet zeker dat dit snel gaat komen

Wat heeft het complex in jou geboortedorp wel wat Kloosterburen niet heeft: Beide complexen zijn prima! Het is allemaal even wennen om in Kloosterburen te moeten trainen en straks wedstrijden spelen, maar dat geldt ook voor de dames van Kloosterburendie hier nu trainen en straks de thuiswedstrijden spelen. Het is allemaal een nieuwe situatie maar daar is iedereen snel overheen!

Het carnaval in Kloosterburen zal de volgende jaar leuker zijn dan andere jaren omdat: Het zal vast nog leuker worden nu wij elkaar ook beter kennen! Net alsde Eenrumer kermis.

Dat FC Groningen bij de eerste vijf eindigt geloof ik niets van: Die kans hebben ze nog wel, alleen dan moeten ze eerst iets doen aan die verdediging!

Martin Woltman is: Iemand die al jaren heel veel voor de voetbalvereniging doet. Hij is aljaren trainer/leider bij de MC's (nu dames 2) Ook is hij sinds kort actief bij het Dames Regioteam.

Het tenue wat wij nu dragen vind ik mooier dan dat van Eenrum: Na ruim 6 jaar waren wij zeker wel toe aan een nieuw tenue! Hij is erg mooi. Zowel de kleuren van Eenrum en Kloosterburen zitten erin.