Voetbalvrouwen deel3: Marit van der Meulen (SV MARUM)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Voetbal vrouwen

Marit van der Meulen is de vriendin van Ruurd Posthumus die in het tweede elftal van SV Marum speelt en is samen met Ruurd een van de organisatoren van de viifachtwedstriid die ter nagedachtenis van Anne Eelze Bies en Bernard Posthumus( de vader van Ruurd) op 21 mei in Marum gespeeld zal worden.

Marit van der Meulen is de vriendin van Ruurd Posthumus die in het tweede elftal van SV Marum speelt en is samen met Ruurd een van de organisatoren van de viifachtwedstriid die ter nagedachtenis van Anne Eelze Bies en Bernard Posthumus( de vader van Ruurd) op 21 mei in Marum gespeeld zal worden.

Marit_van_der_Meulen_foto

 Marit van der Meulen( in groen shirt) in actie voor haar korfbalteam

 Ik ga zoveel mogelijk met Ruurd mee als hij moet spelen: Ik probeer dit wel zoveel mogelijk te doen maar omdat ik nu in Maastricht studeer en zelf nog korfbal in Hoogkerk lukt dit niet zo vaak. 

Ruurd vind korfbal een fantastische sport: Fantastische sport is denk ik iets te optimistisch gesteld maar Ruurd vindt het  niet erg om af en toe een wedstrijd korfbal te kijken.

De grootste onzin is dat mannen meer verstand van voetballen hebben dan dames: Het is niet de grootste onzin want er zijn natuurlijk wel meer mannen dan vrouwen die verstand hebben van voetbal maar mannen hebben daarbij niet meteen meer verstand van voetbal. Zo zijn er ook genoeg mannen die geen interesse in voetbal hebben en er dus nauwelijks of geen verstand van hebben.

Ik zou best wel een dagje met de partner van Wesley Sneijder willen ruilen: Ik denk dat de partner van Wesley Sneijder eerder met mij zou willen ruilen, Haha.

Het geeft mij een goed gevoel dat ik binnen de 58wedstriijd-group actief ben: Het geeft me zeker een goed gevoel dat ik hierbij betrokken ben. Zo kan ik  Bernard Posthumus en Anne-Eelze Bies op een speciale manier herdenken.

Dat Groningen volgend seizoen weer boven Heerenveen eindigt verwacht ik niet: Ik denk dat Groningen volgend seizoen wel weer boven Heerenveen eindigt. Groningen heeft dit seizoen een goed seizoen gehad maar er zullen vast een aantal spelers vertrekken. Groningen is in staat om voor vertrekkende spelers goede vervangers binnen te halen. Groningen heeft ook de afgelopen jaren bewezen dat ze nog steeds succesvol waren ook nadat belangrijke spelers waren vertrokken. Daarom heb ik er vertrouwen in dat Groningen volgend seizoen weer boven Heerenveen eindigt.

Dat Ruurd alles volgt op voetbalgebied vind ik heel normaal: Ruurd vindt voetbal erg leuk en heeft er interesse voor. Ik vind dat wanneer je ergens geïnteresseerd in bent het heel normaal is als je er ook alles van wilt weten.

Als korfbalster moet je harder trainen dan voetballers denk ik: Ja ik denk dat dit wel zo is. Het hangt er dan wel vanaf op welk niveau beide sporten worden gespeeld. Ik weet bijna wel zeker dat de junioren en de selectie van Hoogkerk (de club waar ik korfbal) harder en zwaarder traint dan het tweede van SV Marum, als ik dat zo af en toe van Ruurd hoor.

Ik ben er trots op dat Ruurd mij steunt bij mijn studie medicijnen die ik in Maastricht volg: Ik ben er zeker trots op dat Ruurd mij hierin steunt. Het was erg moeilijk om de keuze te maken maar Ruurd heeft vanaf het begin gezegd dat ik dit moest gaan doen en hij staat nog steeds achter deze keuze. We moeten nu wel wat meer rekening houden met het indelen van de tijd in het weekend maar dit lukt ons prima.

Bernard was: Een echte levensgenieter en dit is dan ook iets wat Ruurd van hem heeft overgenomen. Bernard was altijd aanwezig, zorgzaam en zijn humor vond ik altijd erg leuk. Hij maakte ons allemaal vaak aan het lachen. Hij was een fijne ‘schoonvader’ en we missen hem.