Voetbalvrouwen deel 1: Barbara Kalfsbeek ( SV Marum)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Voetbal vrouwen

Barbara Kalfsbeek is de eerste ‘voetbalvrouw” die meewerkt aam de nieuwe rubriek ‘Voetbalvrouwen”

Barbara Kalfsbeek is de eerste ‘voetbalvrouw” die meewerkt aam de nieuwe rubriek ‘Voetbalvrouwen”. Een benaming die we veel in het betaalde voetbal horen als de media het over de partners van veel geld verdienende profs heeft. Winkelen in Milaan, Londen of waar ter wereld is een dagelijkse bezigheid maar dat geldt niet voor de voetbalvrouwen in het amateurvoetbal. Zo werkt Barbara als office manager bij makelaardij Nienoord in de binnendienst en zorgt ze daar ondere andere voor dat de website www.makelaardijnienoord.nl up to date blijft. De eerste in de rij van voetbalvrouwen is dus Barbara Kalfsbeek de partner van David Verweij, speler van Marum1

DSC08089_Medium

 Barbara samen met vader Johannes Kalfsbeek en dochter Esmée aanwwzig bij de wedstrijd Corenos-Marum  foto: Antje ten Arkel Meijer

 

Ik ga mee naar ieder duel die David speelt: Dat proberen we (lees Esmée onze dochter van 1.5 jaar en ik) wel. Wanneer het heel erg slecht weer is willen we nog wel eens een uitwedstrijd missen maar over het algemeen zijn we aanwezig om aan te moedigen!!

 Dat David na dit seizoen stopt als speler van het eerste vind ik jammer: Zeer zeker! Het is leuk om supporter te zijn van iemand die zo gedreven en vol overgave met de sport bezig is. In het begin van zijn carrière alles moest wijken voor het voetbal maar dat is in de afgelopen jaren wel minder geworden (zal ook met leeftijd te maken hebben).

De grootste onzin is dat mannen meer verstand van voetballen hebben dan dames: Ook vrouwen kunnen verstand hebben van voetbal!! Wel denk ik dat er over het algemeen meer mannen dan vrouwen goed kunnen uitleggen wat buitenspel is.

 Ik zou best wel een dagje met Estelle Gullit willen ruilen: Absoluut, maar om de volgende 2 redenen: om te weten hoe het stadion van Grozny (Tsjetsjenië, Rusland) eruit ziet/ hoe het voetbal daar leeft en hoe het is om het nichtje van Johan Cruijff te zijn.

 Een voetbalvrouw zorgt ook de avond voor de wedstrijd goed voor haar partner: Dat is waar, niet alleen de avond voor de wedstrijd maar uiteraard alle dagen! Mijn “voorbereiding” is dat ik zorg dat zijn voetbalkleding schoon in de kast ligt zodat hij zo zijn tas kan inpakken.

PSV wordt dit seizoen kampioen omdat: Ik vraag met af of PSV kampioen word. Op dit moment staan ze gelijk met FC Twente (beide 65 punten) gevolgd door Ajax (64 punten). PSV heeft met nog 3 wedstrijden te gaan in vergelijking met Twente en Ajax het moeilijkste programma. Leuk is dat Ajax en Twente elkaar in de laatste wedstrijd in de Arena treffen. Het zou net als vorig jaar weer een zeer leuke ontknoping van de competitie kunnen worden!

Dat David als jeugdtrainer door mag groeien met hulp van Marum vind ik: David heeft heel veel plezier in het trainerschap en haalt daar veel energie uit. Dat SV Marum hem die kans geeft om door te groeien en vertrouwen in hem heeft als trainer van de jeugd (lees toekomst) is geweldig!

Als de vieze kleding niet in de wasmand komt heeft er iemand mooi pech: De voetbalkleren mogen in de voetbaltas voor de wasmachine worden gezet, dan zorg ik dat ze schoon in de kast komen. Al moet ik eerlijk zeggen dat David zelf ook met regelmaat zijn voetbaltas uitpakt. Het is maar goed dat je niet naar zijn voetbalschoenen hebt gevraagd!!

 Ik vind het jammer dat er niet meer dames meereizen met het eerste: Absoluut! Naast dat het gezellig is om de voetbalvrouwen te zien (en bij te kletsen) is het toch ook heel erg leuk om je man met veel plezier(goed)  te zien voetballen!!

Toen Marum aan het einde van het seizoen 2009-2010 promoveerde was ik: Samen met Esmée  en mijn vader als toeschouwer aanwezig bij de wedstrijd in Glimmen. Een zeer spannende wedstrijd die we uiteindelijk met 2-3 wonnen en zoals gezegd promotie naar de 3e klasse mogelijk maakte.

DSC08364_Medium

Even geen aandacht voor het voetballen maar wel voor het sociale gebeuren rond het veld.    foto: Antje ten Arkel- Meijer