Sascha Hoen (leidster E1 en 1e Elftal Eric Dijkstra Leider 1e elftal FC Leo)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Voetbal vrouwen

 Sascha Hoen (leidster E1/ 1e elftal en Eric Dijkstra( leider 1e elftal) hebben als duo de elf stellingen ingevuld voor de rubriek "elftallijder "voor  puurvoetbalonline waar ze samen een mooi geheel  van  hebben gemaakt

 Sascha Hoen (leidster E1/ 1e elftal en Eric Dijkstra leider 1e elftal) hebben als duo de elf stellingen ingevuld voor de rubriek "elftallijder voor puurvoetbalonline waar ze samen een mooi geheel van hebben gemaakt 

fcleo1

 

Als leid/ster moet jezelf gevoetbald hebben: Nee dat hoeft niet, maar je moet wel voetbal inzicht hebben!

Als leider/ster moet je ook bij de trainingen aanwezig zijn: Je hoeft niet bij alle trainingen aanwezig te zijn, maar als het even kan liever wel. (Dan weet je als leider/leidster wat er allemaal speelt.) Het belangrijkste is de communicatie met je trainer en de spelers!

Om ouders te vinden die willen rijden als jeugdleden ouder worden is vaak een groot probleem  Haha helaas is dit waar.

Binnenhet jeugdvoetbal komen te vaak uitslagen van bv. 20-0 voor waar de bond wat aan zou moeten doen: Tja, moeilijke vraag; het probleem ligt ten eerste bij de clubs zelf, zij geven meestal aan de bond door in welke klasse ze willen spelen.(Liefst niet te hoog en niet te ver weg)Voorde bond is dit volgens ons moeilijk te beoordelen, ze doen hun best.

De kleinste jeugd zou niet om 9 uur moeten spelen maar pas vanaf 11 uur: Wij denken dat het voor de kinderen niet uitmaakt, als ze maar kunnen voetballen! De ouders hebben er vaak meer moeite(weer niet uitslapen haha)

In alle kantines wordt 's morgens niet meer gerookt en alcohol geschonken wat een goede zaak is: Daar zijn wij het helemaal mee eens!

De spelers beseffen niet altijd dat ze zuinig op gesponsorde kleding moeten zijn in bijvoorbeeld de kleedkamers. Hmm, dit klopt! Maar wij vinden dat dit onder andere ook een taak van een leider is.Je met al beginnen met de jongste jeugd (alle spullen in de tas, dus niet op de grond en na het voetballen alle voetbal kleren inleveren bij de leider etc.)Jong geleerd, oud gedaan!

Als leider/ster heb je een verantwoordelijke taak die vaak onderschat word: Ja en nee; Het is inderdaad een verantwoordelijke taak en omdat het een verantwoordelijke taak is schrikt het helaas veel mensen af om dit te gaan doen. En natuurlijk het kost wel wat van je vrije tijd. Je moet er namelijk voor zorg dragen dat alles goed geregeld wordt. Speelschema's maken,vervoer regelen en eventuele problemen oplossen. Maar het geeft altijd weer eenvoldoening als je zaterdag alles goed geregeld hebt.

Het is belachelijk dat clubs voor niet voetballende vrijwilligers van teamsbondscontributie moet betalen: Het is inderdaad raar dat de club bond contributie moet betalen voor niet voetballendevrijwilligers. Bij FC LEO is het goed geregeld voor de vrijwilligers.

Vaak zie je langs de kant leiders die puur prestatie gericht, en voor hun eigen ego, tekeer gaan tegen jonge kinderen. Dat zou strenger door club en bond aangepakt mogen worden: Haha hier waren we het niet helemaal met elkaar eens. Eric zei gelijk ja en ik niet helemaal (ben nogal fanatiek) Dus hier hebben we even over gediscussieerd! Conclusie: positief coachen moet kunnen! (niet schreeuwen)Want  je wil toch wel winnen en het beste uit iedereen halen? Echter het plezier in voetbal staat voorop.

Digitaliseren van het wedstrijdformulier is een enorme vooruitgang in het amateurvoetbal want:Waarschijnlijk wel. Veel tijd winst, leesbaarder en heb je een fout gemaakt is het makkelijk tecorrigeren (hoef je niet weer alles over te doen pfff).We zullen zien! nog even afwachten dus.