Clubbabe van de maand November Vera Toonder

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Voetbal vrouwen

Vele rubrieken zijn er te vinden op www.puurvoetbalonline.nl en we mogen stellen dat ze zonder uitzondering goed bezocht worden en hopen dan ook dat we dat van onze nieuwe 'aanwinst" mogen zeggen in de toekomst.

Vele rubrieken zijn er te vinden op www.puurvoetbalonline.nl en we mogen stellen dat ze zonder uitzondering goed bezocht worden en hopen dan ook dat we dat van onze nieuwe 'aanwinst mogen zeggen in de toekomst.We hebben donderdag al een tipje van de sluier opgelicht wat richting deze kersverse rubriek van Puurvoetbalonline betreft en gaan nu daadwerkelijk over tot de primeur

foto_Vera_Toonder
Foto  : Modelfotograaf Peter Fokker  Uithuizen     peterbanner

De eerste 'Babe" van de maand is de in Eenrum woonachtige Vera Toonder die bij modelfotograaf  Peter Fokker voor de camera verscheen. De 19 jarige Vera heeft vanaf haar elfde tot haar achttiende jaar voor de voetbalvereniging Eenrum gespeeld maar is daar vorig seizoen even mee gestopt doordat studie en werkzaamheden op dat moment even teveel tijd in beslag namen. Maar toch denkt ze erover om de voetbalschoenen weer aan gaat trekken als ze haar studie schoonheidsspecialiste eenmaal heeft afgerond.
'Ik merk toch dat ik het voetballen mis want bij Eenrum is het qua sfeer erg gezellig en daar komt bij dat we net als dameselftallen van andere verenigingen wel speelsters kunnen gebruiken. Enkele jaren geleden, zo weet Vera zich nog te herinneren, was er even sprake van dat Eenrum een samenwerkingsverband zou aangaan met de damesafdeling van de voetbalvereniging Kloosterburen.
'Enkele jaren geleden hadden ze bij Kloosterburen een tekort aan speelsters en ook bij ons had het toen niet over en toen is er weleens geopperd om samen te gaan maar daar is, ten minste zo ver ik weet, niet echt iets mee gebeurt wat ik op zich wel jammer vond. Want ik denk dat we er gezamenlijk sterker uitgekomen waren en persoonlijk had ik het ook wel leuk gevonden."

De voetbalvereniging uit het nabijgelegen Kloosterburen neemt namelijk
bij de geboren en getogen Eenrumse sinds enkele jaren toch al een apart plekje in. Sinds drie jaar heeft ze namelijk een relatie met Marcel Remijn de drieëntwintig jarige aanvaller van de hoofdmacht uit het carnavalsdorp. Doordat haar eigen voetbalervaring geeft ze aan dat er een duidelijk verschil zit tussen de spelstijl van Marcel en die van haar.
'Marcel moet het van zijn snelheid en individuele acties hebben wat ik mooi vind aan zijn spel. Zelf ben ik veel rustiger als voetbalster maar ik moet eerlijk bekennen dat ik de spelstijl van Marcel avontuurlijker vind want er gebeurt altijd wel wat."
Hoewel ze in Eenrum wonen, snapt ze wel dat haar vriend nog in Kloosterburen speelt en voorlopig ook nog wel zal spelen.
'Marcel speelt al vanaf het begin in Kloosterburen en heeft het daar prima naar zijn zin en ik moet zeggen dat als ik de wedstrijden van Kloosterburen bezoek mij er ook prima thuis voel. Dat was dan ook een van de reden dat ik wel in het shirt van de voetbalvereniging Kloosterburen wilde poseren en Peter de link via de voetbalkousen van de v.v. Eenrum  mooi gelegd heeft want ik draag beide verenigingen een warm hart toe."