In de Dug out met Harm Bauman (Haren 2 )

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in In de Dugout met...

Harm Bauman is al 34 jaar trainer en is de twaalfde trainer die plaats neemt De dugout
Harm Bauman is al 34 jaar trainer en is de twaalfde trainer die plaats neemt in De dugout
1288285779Nfotoharm_bij_r_trainersvragenvragen
Voetbalcarrière Keeper B1,Tussenklasse en A-junioren vv.Oosterparkers,keeper bij vv.Tolbert,vv.Helpman en vv. Westerbroek.Keeper bij handbalvereniging Sparta.

Trainersloopbaan, E-jun. Westerbroek,A-jun. Haren, B/C komb.Engelbert/Westerbroek,Dames Westerbroek,Haren.

Wat voor werk doe je in het dagelijkse leven: Werk als tandtechnieker bij een Maxilla faciaal laboratorium,wij maken o.a.neuzen,oren,ogen en alles op tandtechnisch gebied,veelal op implantelogie basis.

Bestaan er parallellen tussen het opvoeden van kinderen en hoe je met spelers omgaat De insteek van mij is ,om zo eerlijk en sociaal mogelijk met de spelers om te gaan met de nadruk op wederzijds respekt.

Hoe diep gaat het contact met je spelers. Wil je bijvoorbeeld weten wat ze verder bezighoud Je kan van alles trainen,behalve dat gedeelte wat tussen de oren zit,daarom zeg ik altijd tegen de spelers,als ze ergens mee zitten,b.v werk ,studie,vriendin(vrouw) e.d. kom dan met het water voor de dokter,ik kan heel goed luisteren en sta goed in het leven.

Voor Johan Cruijff was het 4-3-3 systeem heilig hoe denk jij daarover Het 4-3-3 systeem vindt ikzelf geweldig,m,n middenvelders mogen met elkaar switchen,evenzo de aanvallers en de middenvelders ook met de aanvallers en andersom. De meeste spelers zijn een vaste plek gewend,dus om het bovenstaande goed uit te voeren,heeft tijd nodig.

Wat is er mooi aan trainer zijn. De trainingsavonden en het kontakt met de spelers en supporters vindt ik het mooiste.

Louis van Gaal deed de uitspraak dat geen enkele speler groter is dan het team. Deel jij die mening Als je in een systeem zit,heeft iedereen z,n taak daarin en aangezien ik in m,n hele trainerschap nog geen speler (speelster)heb gehad,die per seizoen 25 a 30 doelpunten voor z,n (haar) rekening heeft genomen,moet iedereen die naar eigen vermogen uitvoeren.

Co Adriaanse zei ooit eens dat de houdbaarheidsdatum van een trainer drie jaar is. Wat vindt jij van die uitspraak Meestal blijf ik 2 jaar bij een vereniging,maar vooral bij kleine verenigingen,heb ik het gevoel dat een extra jaar voor beide partijen geen kwaad kan,indien je je trainingen ververst en de omgeving nog blij met je is.

Welke collega springt er voor jou uit als trainer. Wie vindt jij erg goed? Elke trainer van een kleine vereniging springt er voor mij uit,die moet meestal met weinig middelen,datgene bereiken,dat spelers met plezier naar de club toegaan,terwijl bij een grote vereniging alles al voorgekouwd is,de selektiespelers,balmateriaal,verzorger(ster),verplichting enz.

Moet je bepaalde karaktertrekken hebben om trainer te zijn Als trainer van vandaag de dag ,moet je eerlijk,goed in het leven staan,gedreven,open staan voor allerlei zaken,de trainingen voor elkaar hebben,de opstelling soms verklaren en het belangrijkste een sterke vrouw aan je zijde hebben.

Wat is iets dat je als trainer nooit moet doen. Wat is de zogenaamde beginnersfout? Ik heb als trainer,meer wedstrijden gewonnen,dan verloren,op zich gaat het bij een verloren wedstrijd steeds beter,met het verwerken. Als trainer en als mens,heb ik een hele goeie band opgebouwd en ik kan dan ook met gepaste trots zeggen,dat ze mij overal wel weer als trainer willen hebben. Inmiddels ben ik 34 jaar trainer en dan ben je blij,dat spelers en Bestuurders door mijn profiel heengekeken hebben,en tot de conclussie gekomen zijn,dat het allemaal wel meevalt