Omlandia start tweede seizoenshelft bij concurrent BCV

Geschreven door Merijn Slagter op . Geplaatst in Prietpraat

Als de weergoden Omlandia gunstig gezind zijn in het komende etmaal, trappen de Ten Boersters de competitie in 2016 af in Bergum tegen BCV. Dit duel stond twee weken geleden ook al op het programma, maar overvloedige regenval gooide toen roet in het eten. De kans dat er zaterdag wel gespeeld kan worden is groter. Het is bovendien een erg belangrijk duel, want beide ploegen hebben de punten hard nodig.
VV Omlandia
Door Merijn Slagter

Omlandia heeft een matige eerste seizoenshelft achter de rug. Voordat de jaarwisseling gevierd kon worden, besloten de Ten Boersters het voetbaljaar 2015 met een elfde plek op de ranglijst van de Eerste Klasse E. En deze plek geeft aan het eind van de rit recht op deelname aan de beruchte promotie-degradatieduels, iets vat de Omlandianen graag willen voorkomen. Sinds de laatste competitiewedstrijd in Balk van 12 december (2-1 verlies) is er veel gebeurd in Ten Boer. Zo maakte Robbie Wentink definitief bekend dat hij Omlandia na dit jaar zal gaan verlaten en vond Omlandia in de persoon van Freddy Strating een nieuwe hoofdtrainer. Ook belegde de A-selectie van Omlandia in januari een trainingskamp in het Spaanse Marbella, waar tegen zondag derdeklasser Wildervank (4-2 winst) werd geoefend. Recent werd er ook al geoefend bij ACV (6-0 verlies) en Pelikaan S (2-2). Maar de focus is bij Omlandia inmiddels helemaal gericht op de competitie, waarin lijfsbehoud moet worden gerealiseerd.
Ziekenboeg
Helemaal zonder kleerscheuren heeft Omlandia de reeks oefenduels niet volbracht. Zo moet de formatie van Robbie Wentink het voorlopig in de defensie doen zonder sterkhouder René Hovenkamp, die tegen Pelikaan S een vervelende enkelblessure opliep. Ook mist Omlandia in het eerstvolgende competitieduel de geschorste Jan Oosterbeek dat het er allemaal niet makkelijker op maakt. Leon van Loon was namelijk ook al een poosje uitgeschakeld. Tegenover al dit blessureleed is er ook positief nieuws vanuit de ziekenboeg, nu Ruben Meier en Tim Faber weer hard op de weg terug zijn. Het moet er uiteindelijk allemaal toe leiden dat Omlandia behouden blijft voor de Eerste Klasse E. En dat dit een zwaar karwei zal worden, staat op voorhand wel vast. In de eerste seizoenshelft wist Omlandia tot dusver elf punten verzamelen en dat zijn er te weinig, stelde ook trainer Wentink vast. In de afgelopen dagen werd al gebroed op een nieuw strijdplan voor de tweede seizoenshelft. Iedereen die Omlandia een warm hart toedraagt, hoopt dat dit vanzelfsprekend het gewenste effect zal opleveren.
Vorm
Net als Omlandia heeft ook de komende tegenstander BCV het moeilijk. De Bergumers staan weliswaar op een vooralsnog veilige achtste plek in de competitie, de verschillen zijn onderin nihil. De voorsprong van BCV op Omlandia is vier punten, maar toch wisten de Ten Boersters eerder dit seizoen in eigen huis van BCV te winnen. Jan Oosterbeek was destijds met een rake kopbal verantwoordelijk voor de enige treffer tussen beide ploegen. Dat BCV in eigen huis sterker voor de dag komt, is echter ook een feit. Zo wist Omlandia in de prille geschiedenis tussen beide ploegen nog nooit een puntje te pakken in Bergum. BCV won beide confrontaties in eigen huis de laatste twee seizoenen met respectievelijk 3-1 en 1-0. Het zijn echter statistieken waar BCV zich niet blind op zal staren, want ook zij zoeken nog naar de juiste vorm. Zo werden recente oefenduels met Harkemase Boys (4-1), Be Quick Dokkum (2-1) en Broekster Boys (5-1) allemaal verloren. Uilke Damstra zal zijn ploeg dan ook duidelijk wijzen op het belang dat er van Omlandia wél gewonnen dient te worden. Hoewel spektakel op het Koningsland in Bergum zaterdag niet gegarandeerd is, zal het zeker een spannend duel worden. De belangen zijn immers groot.
BCV – Omlandia start zaterdag 6 februari, indien de weersomstandigheden dat toelaten, om 14.30 uur in Bergum. Dit duel staat dan onder leiding van arbiter Beekman.