Sterke tegenstander Futsal Marum

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

In deze verschrikkelijk koude periode van het jaar is het goed dat er zaalvoetbal is. Niks bij min 5 klappertandend op een afgelegen kunstgrasveld een schaduwprogramma afwerken, maar in een lekkere warme hal, vol aan de bak voor de competitie. En warm belooft het te worden in De Holten aankomende vrijdag. Hier staat namelijk een huize regioderby op het programma als Futsal Marum het altijd sterke Futsal Dragten ontvangt in de Groene Kathedraal.
Futsal Marum
De mannen van coach Andy de Jong hebben genoten van een vrij korte winterstop. Vorige week was Marum dan wel vrij, een week eerder werd er al gewonnen van Blauw Wit. Nadat de ploeg net geen Herbstmeister wist te worden, pakten zij met deze drie punten de koppositie weer terug. Wie had dat gedacht, de vriendenclub uit Marum na 12 wedstrijden nog steeds boven aan de ranglijst van Topklasse F. Maar nu staat er dan weer een topduel om de hoogste plekken op het programma.
Bekende
Tegenstander Futsal Dragten is namelijk een bekende als het gaat om de bovenste plekken in de Topklasse. Vorig jaar wist de ploeg als derde te eindigen, vóór Marum. Dit jaar lijkt de zesde plaats die zij tot nu toe innemen op de ranglijst dan ook onder hun kunnen. Maar vergist u zich niet, de ploeg staat weliswaar zesde, maar slechts op zes punten van koploper Marum en bovendien met nog een wedstrijd tegoed. Het is dan ook ongekend spannend boven in de ranglijst.
Gelijkspel
Futsal Dragten staat tot nog toe bekend om de ploeg die zo vaak gelijk speelt. Maar liefst vijf keer eindigde een duel bij hen in een puntendeling. Daarentegen hebben zij slechts één keer dit seizoen verloren, het minst van alle ploegen in de Topklasse dit jaar. De heenwedstrijd in Drachten eindigde typerend in een 2-2 gelijkspel. Het was een enerverende wedstrijd, van zeer hoog niveau, waar zowel Futsal Marum als Futsal Dragten met de winst naar huis hadden kunnen gaan. Een puntendeling was dan ook de logische uitkomst.
Steun
Ditmaal hopen de Marumers wel met drie punten aan de haal te gaan om zo lang mogelijk de koppositie te blijven bekleden. Hierbij kunnen de jongens uw steun natuurlijk goed gebruiken. U bent dan ook van harte welkom aanstaande vrijdag, 22 januari, in sporthal De Holten om de ploeg te supporten bij deze zwarte pot. Aanvang van de wedstrijd is 20.00 uur en uiteraard staat barman André paraat om u na de wedstrijd van een natje en een droogje te voorzien.