Voor jonge talentvolle voetballers mogelijkheden in Amerika

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

 De 29 jarige Paul de Koning is directeur van Kings Talent en wilde graag wat meer vertellen over de mogelijkheden die er voor jonge talentvolle voetballers in Amerika zijn. Paul heeft zelf ervaringen als student in Amerika en hieronder volgt zijn verhaal.
KingsTalent
‘Acht jaar geleden heb ik een tweetal jaren mogen voetballen en studeren met een full scholarship aan een universiteit in NYC in de VS. Een sportgek land. In die periode heb ik heel Amerika gezien d.m.v. trainingskampen en uitwedstrijden (diverse met vliegtuig). Iedere dag voetbal op een hoog niveau, vrienden voor het leven gesloten over de gehele wereld met o.a. bruiloften in Israel (2009) en Mexico City (2013) als gevolg… Ik moet eerlijk bekennen, het heeft mijn wereld op zijn kop gezet. Het is bizar wat er mogelijk is in Amerika als je bovengemiddeld kan sporten… De faciliteiten, de sfeer en mogelijkheden zijn enorm; deuren openen…

Dat is de reden geweest om Kings Talent op te starten. In Nederland is er geen gespecialiseerd bedrijf wat Nederlands voetbaltalent koppelt aan ambitieuze Amerikaanse universiteiten. De mogelijkheid om topsport en studie in Amerika te combineren door middel van scholarship is onbekend in Nederland. Dit terwijl er in Amerika veel vraag is naar (Nederlands) voetbaltalent wat het niveau in Amerika omhoog brengt. Nu organiseren we op zaterdag 9 januari een Showcase. Een 10-tal Amerikaanse college coaches komen over uit Amerika om hier naar Nederlands talent te scouten. Ook een handvol spelers uit regio Groningen nemen hieraan deel. Zij hebben zich op onze website ingeschreven (www.kingstalent.nl ) en zijn door onze selectiecriteria heen gekomen (academisch en voetballend).”