Strijd om Cor Hiemstra Bokaal in aantocht

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Volgende week zaterdag (19 december 2015) is het weer zover, dan zal de traditionele strijd om de Cor Hiemstra Bokaal weer losbarsten in de Scherphornhal.
                                        
Cor Hiemstra werd op 22 juni 1960 in Oudeschip geboren. Acht jaar later werd hij lid van Corenos. Cor doorliep daar alle jeugdteams, werd met de B's kampioen en kwam via de A's en het 2e elftal in het 1e elftal. Toen besloot Cor over te stappen naar het 2e elftal van de Heracliden, waar hij ondermeer met Otto Uil, Jaap van Houten, Hilbrand Pastoor en Albert Brouwers samenspeelde.

Naast het feit dat Cor zelf voetbalde, begeleidde hij bij beide verenigingen ook de jeugd en bij Corenos was hij zelfs nog enige tijd jeugdvoorzitter. Misschien wel mede door zijn band met beide verenigingen, werd de relatie tussen Heracliden en Corenos steeds hechter. Indertijd besloot men een gezamenlijke jaarafsluiting te organiseren met een onderlinge zaalcompetitie. Dit toernooi werd traditioneel afgesloten met een onderlinge wedstrijd tussen de jeugdleiders van beide verenigingen, waar Cor zelf ook altijd aan meedeed.

In 1994 werd Cor ziek. Hij bleek een te groot hart te hebben. Na bijkomende complicaties overleed Cor op 27 oktober 1994 op slechts 34-jarige leeftijd. Ondanks het verdriet hierover bij beide verenigingen werd besloten het oudejaarstoernooi in dat jaar toch door te laten gaan. Cor werd uiteraard bij beide verenigingen gemist, juist ook doordat hij altijd zo nadrukkelijk daarbij aanwezig was geweest. De familie Hiemstra werd gevraagd of dit jaarlijkse jeugdevenement ter herinnering naar Cor mocht worden vernoemd. De familie stemde met dit verzoek in en gaf te kennen te hopen dat dit toernooi nog vele jaren mag voortduren.

De Heracliden en Corenos spelen dit toernooi dus niet zomaar tegen elkaar. Het toernooi wordt gespeeld ter nagedachtenis aan Cor en uit dank voor wat hij als lid en vrijwilliger voor beide verenigingen heeft betekend. De wedstrijden om de Cor Hiemstra-bokaal is de afsluiting van het voetbaljaar 2015 voor beide verenigingen. Leuk om elkaar nog even te zien voordat de jaarwisseling aanstaande is.