Walking Football in Uithuizen nu al een succes

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Woensdag 2 december kreeg het ‘Walking Football’ ook in Uithuizen zijn primeur. De ‘Old Stars’ van SV Bedum kwamen namelijk een demonstratietraining verzorgen voor een groep enthousiastelingen uit Uithuizen en omstreken.image 2015 12 03
Om 09.00 uur had er zich een groep van enthousiastelingen in de kantine van de voetbalvereniging Noordpool verzameld waar men van Henk Bos, een van de initiatiefnemers van het Walking Football in Uithuizen uitleg kreeg over alles wat met deze tak aan de voetbalboom te maken had. Een prima uitleg over de regels van het Walking Football, het ontstane en niet onbelangrijk, het doel van Walking Football. De wijze van uitleg door de oud-voetballer zorgde direct al voor hilarische taferelen want een beetje zelfspot is Henk Bos wel toevertrouwd. Er werden echter ook direct spijkers met koppen geslagen want nog voor er ook maar iets gedemonstreerd was bleek er al voldoende animo te zijn om op woensdag 9 december te starten met het Walking Football.

Ondertussen waren de Bedumers ook gearriveerd voor hun demonstratie. Jan Woudenberg, de coördinator van de Bedumers gaf een uitleg over waar men om moest denken op het gebied van blessures en de spelregels waarop iedereen in de kantine ijverig ja zat te knikken. Iedereen begreep dat rennen verboden was wat ook gold voor een balletje door de lucht. Tijdens de demonstratie bleek dat het niet rennen lastiger was dan Woudenberg even daarvoor had uitgelegd want ondanks het ‘strenge’ regime van Nanno Kranenborg dartelde een groot aantal Bedumers als jonge veulens over het veld. Iets wat volstrekt logisch was want een beetje voetballer die een bal ziet rollen denkt dat hij opeens weer de speler is die er vroeger een solo uitgooide, een pass over veertig meter verstuurde of een verdediger was die een tegenstander in bijna ieder duel de baas was. Helaas is dat ruim veertig jaar later anders maar het plezier was er bij de Bedumers binnen en de Uithuizers buiten de lijnen niet minder om. Duidelijk was te zien, en te horen, dat het grootste gedeelte van de groep die zich voor het Walking Football Uithuizen had gemeld voldoende enthousiast was om het te laten starten.