Regelrechte topper in De Holten; Futsal Marum ontvangt Emmeloord

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Na een aantal weken rust te hebben gehad in de competitie, is er voor Futsal Marum geen tijd om rustig aan de draad weer op te pakken. Aanstaande vrijdag komt namelijk nummer drie op de ranglijst, SC Emmeloord, op bezoek. Door de kenners vooraf bestempelt als dé titelfavoriet met op papier het sterkste team van de competitie. Een flinke test voor de mannen uit Marum.
Profielfoto van Futsal Marum
Nadat vorig seizoen net naast de titel werd gegrepen, gold Emmeloord vanaf het begin van dit seizoen als de grootste kanshebber op de titel. Echter kende de formatie een valse start van het seizoen; meerdere keren werden er punten verspeeld bij, op papier, mindere tegenstanders. De laatste weken is Emmeloord echter weer op dreef. Vooral topscorer Bellari, dit seizoen al goed voor 12 goals, schiet met scherp. Het team lijkt weer helemaal op de rails en wist in de laatste wedstrijd nog overtuigend met 7-3 van Blauw Wit te winnen. Inmiddels bezet Emmeloord de 3e plek en doen ze weer volop mee voor de prijzen.

Aan de andere kant blijft Futsal Marum menig supporter verrassen. In de laatste competitiewedstrijd tegen Heerenveen, nummer 2 op de ranglijst, werd andermaal gewonnen. Hierdoor blijven de mannen van coach De Jong nog steeds aan kop van de Topklasse F staan. De afgelopen weken heeft het team een aantal oefenwedstrijden gespeeld om toch een beetje in het ritme te blijven. Zowel tegen Cambuur Leeuwarden als Leekster Eagles werd echter verloren. Voor Futsal Marum is het dan ook zaak om de goede lijn in de competitie weer op te pakken.

Afgelopen seizoen trof Marum Emmeloord maar liefst drie keer; 2 keer in competitieverband en 1 keer voor de beker. Emmeloord bleek hierin de bovenliggende partij door tweemaal te winnen. De derde wedstrijd, in Marum, eindigde in een gelijkspel. Het verschil tussen beide ploegen in de huidige jaargang, is op dit moment slechts 3 punten in het voordeel van Marum, dat tevens nog een wedstrijd tegoed heeft. Futsal Marum wil uiteraard de koppositie verdedigen en na de wedstrijd tegen Heerenveen zal dit opnieuw een grote test zijn voor de Marumers, om te kijken hoe goed ze daadwerkelijk zijn. Uiteraard kunnen ze hierbij alle steun gebruiken. U bent dan ook van harte welkom, aanstaande vrijdag 4 december, in Sporthal De Holten te Marum. De aanvang van de wedstrijd is om 20.00 uur.

Volledig programma 4 december in De Holten:

19.00 Futsal Marum 4 – SVMH 2

20.00 Futsal Marum 1 – SC Emmeloord 1

21.00 Futsal Marum 5 – Futsal Dragten 8