Gerard Kemkers zorgt voor mooie 'koppels' 30e Leekster Voetbalgala

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Gerard Kemkers heeft vrijdagavond de loting verricht van het 30e Leekster Voetbalgala. De loting in de oude kantine van het Sportcentrum werd bijgewoond door de nodige geïnteresseerden van de deelnemende verenigingen. De clubs werden, net als in voorgaande edities, ook nu weer verdeeld over de verschillende poules.

Leekster Voetbalgala
Damestoernooi
Voor het eerst in de historie van het Leekster Voetbalgala zal er ook een damestoernooi georganiseerd worden waar tien damesteams aan deelnemen.
Koppels
Bij  het mannentoernooi is  ’t Fean’58, na jarenlange deelname,  een verrassend afwezige.  De loting zorgde voor een paar leuke ‘koppels. Zo zitten Roden en Nieuw-Roden bij elkaar in een poule en verder zorgde Kemkers er voor dat Peize waar de oud-schaatscoach woonachtig is, en Actief, uit zijn geboortedorp Eelde, elkaar tegen gaan komen.
B-toernooi
Het B-toernooi is drastisch ingekort. Aan dit toernooi doen namelijk maar tien clubs mee en wat op een avond wordt afgewerkt.
Kempkers
Na de loting volgde een praatje van Gerard Kemkers. Een praatje dat niet ging over zijn schaatscarrière of zijn activiteiten als coach van Sven Kramer en Ireen Wüst. Kempkers vertelde een interessant verhaal over het toekomstige Topsportzorgcentrum van FC Groningen. Een centrum dat zal verrijzen op Corpus den Hoorn. Het verhaal van de oud-coach ging daardoor over innovatie, grassmaster’-systeem (mix van kunstgras en natuurgras) en ‘locatiebepalingsysteem’. Dat is een systeem waarbij spelers kunnen worden gevolgd tijdens de trainingen en wedstrijden. Dat alles bedoeld om sport, en niet alleen binnen FC Groningen, in de regio op een hoger niveau te brengen. Wat FC Groningen betreft moet dat in de nabije toekomst leiden tot, zoals Kempkers het noemde, meer ‘Hateboertjes’. Maar naast alle technologie moeten spelers ook gewoon de mouwen opstropen, was een laatste opmerking van de Peizenaar aan het slot van de loting voor het 30e Leekster Voetbalgala. Een Gala dat begint op donderdag 17 december, met het damestoernooi, en eindigt op 9 januari 2016 met de traditionele Gala-avond. Verder schema: 18 december 2015 B-toernooi 18-23 uur; 21 december 2015 A-toernooi 18-23 uur, 22 december 2015 A-toernooi 18-23 uur, 23 december 2015 A-toernooi 18-23 uur; 2 januari 2016 2e Ronde 16.00-19.00/19.00-22.00uur; 9 januari 2016 Gala-avond. De volledige loting is te vinden op: www.lvgala.nl.