Een drie in Winsum en Kloosterburen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Nieuwe ronde nieuwe kansen zou je de komende negende speelronde kunnen noemen. We beginnen namelijk in bijna alle klasses, alleen een paar in de vijfde klasse niet, aan de tweede periode. Voor veel verenigingen zal het weer hopen op wat moois worden maar er zullen ook zijn die andere prioriteiten hebben omdat de tot nu toe behaalde punten betekend dat het er om grote problemen te voorkomen wel wat meer gewonnen of minimaal gelijkgespeeld gescoord moet worden.
logo
Voor Hunsingo staat er al vroeg in het seizoen een cruciaal duel op het programma. Wil de thuisploeg nog enigszins zicht houden op de concurrentie dan moet er zondag gewonnen worden van ZFC Zuidlaren. De gasten staan met 8 punten uit acht duels op een elfde plaats tegenover Hunsingo dat met drie punten uit acht duels hekkensluiter in zondag 3C is. Dat de Winsumers een lastig seizoen zouden krijgen was op voorhand al bekend. De ploeg van Henry Kramer had deze zomer weer met een leegloop te maken en het houdt een keer op. Daarnaast hebben de roodhemden met het nodige blessureleed te kampen want iedere week is het voor Henry Kramer weer puzzelen om een representatieve formatie het veld in te krijgen. Ongetwijfeld gaat dat ook zondag weer lukken maar of dat voldoende zal zijn om de drie punten in Winsum te houden is nog maar de vraag. Waar Hunsingo vorig weekend met 5-0 van SC Stadspark verloor gaven de mannen van Bob Pontjodikromo in Blijham ASVB duidelijk klop. Zuidlaren won maar liefst met 1-4 van de ploeg die enige weken geleden nog met 1-3 van Hunsingo won. Nu zegt dat laatste natuurlijk niks maar zeker is dat het een lastige klus wordt voor de thuisploeg die op voorhand blij mag zijn met een punt. Prognose Hunsingo- ZFC Zuidlaren: 3.
Kloosterburen-Harkstede is een wedstrijd met een verhaal. Beide clubs liggen elkaar namelijk heel erg goed. Als er weer eens tegen elkaar gespeeld, zoals de laatste twee seizoenen, dan is het na afloop in Kloosterburen of Harkstede vaak nog even heel gezellig. Muziekje erbij en gezelligheid troef. Kloosterburen neemt op dit moment een zesde plaats in  na het verlies van vorige week tegen SV Bedum. In dat duel had Kloosterburen al een groot aantal invallers door ziekte en blessures waar in de wedstrijd nog eens twee bijkwamen. Twee ‘kunstgrasblessures’ werd er gezegd en voor alle duidelijkheid, dat was niet iemand uit Kloosterburen. Of dit tweetal er zondag bij zal zijn is nog maar de vraag maar wat voor meer spelers geldt. Want net als bij alle andere amateurclubs is ook het ‘fenomeen’ weekendje weg.nl in Kloosterburen niet onbekend. De thuisploeg treft in Harkstede een tegenstander dat van zijn zeven duels er twee won, tegen VVK en Froombosch, dus wat betreft liggen er kansen. Maar veel zal afhangen van wat er zondagmiddag in Kloosterburen aan spelers beschikbaar is. Prognose Kloosterburen-Harkstede: 3