Winst voor Stedum en puntendeling in Sauwerd

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Nieuwe ronde nieuwe kansen zou je de komende negende speelronde kunnen noemen. We beginnen namelijk in bijna alle klasses, alleen een paar in de vijfde klasse niet, aan de tweede periode. Voor veel verenigingen zal weer hopen op wat moois worden maar er zullen ook zijn die andere prioriteiten hebben omdat de tot nu toe behaalde punten betekend dat het er om grote problemen te voorkomen wel wat punten gescoord mogen worden.

logo
In Stedum staat zaterdag een duel op het programma dat, in het KNVB-bekertoernooi , een keer eerder werd gespeeld. Stedum ontmoet namelijk Noordpool  in het voor beide ploegen negende duel van het seizoen. Van zijn vier thuiswedstrijden won Stedum er maar eentje  en dat was het  laatste thuisduel toen er met 1-0 van Holwierde werd gewonnen. Noordpool won zaterdag thuis met 5-4 van Velocitas en dat is niet vreemd. Op het eigen kunstgras is Noordpool  is dit seizoen namelijk nog ongeslagen op het eigen kunstgras. Iets wat buiten de deur echter anders is. De formatie van Willem Kluin verloor namelijk alle vier zijn uitduels. Of dat op het natuurgras in Stedum anders zal zijn valt te betwijfelen want zoals gezegd, Noordpool en een natuurlijke grasmat is dit seizoen geen gelukkige combinatie. Prognose Stedum-Noordpool: 1.
SIOS treft een lastige tegenstander in TEO uit Ten Post. Zes keer speelden beide teams in Sauwerd tegen elkaar en vier keer won de thuisploeg. Dat was echter nooit met ruime cijfers behalve een keer. Dat was in het seizoen 2012-2013 toen TEO het duel in Sauwerd met 5-2 won. SIOS verloor tot nu toe twee duels, tegen GRC Groningen en Rood Zwart Baflo, en bezet de tweede plaats, samen met Oosterparkers, achter koploper GRC. De ploeg van Erwin Molog wil graag naar de vierde klasse en kan zich, met Rood Zwart Baflo als een eveneens belangrijke concurrent, geen puntverlies veroorloven. Maar ook TEO is gebaat bij een driepunter. De ploeg uit Ten Post blijft dan namelijk bovenin de competitie  meedoen. Vandaar dat het een spannend duel gaat worden in Sauwerd waar het zo kunnen beide teams met een punt tevreden moeten zijn. Prognose SIOS-TEO:3