Een 'drietje' in Bedum en de punten blijven in Loppersum.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Nieuwe ronde nieuwe kansen zou je de komende negende speelronde kunnen noemen. We beginnen namelijk in bijna alle klasses, alleen een paar in de vijfde klasse niet, aan de tweede periode. Voor veel verenigingen zal weer hopen op wat moois worden maar er zullen ook zijn die andere prioriteiten hebben omdat de tot nu toe behaalde punten betekend dat het er om grote problemen te voorkomen wel wat punten gescoord mogen worden.
logo
SV Bedum kan wel zaterdag wel een driepunter gebruiken. De Bedumers, met negen punten uit acht duels op een tiende plaats, spelen thuis tegen Blauw Wit ’34 uit Leeuwarden. De Friezen nemen een vijfde plaats in met zeven punten voorsprong op SV Bedum. De promovendus, Blauw Wit ’34 werd vorig seizoen kampioen in 2I, doet het tot nu toe uitstekend in de eerste klasse al zat er tussen de tegenstanders tot nu toe maar een ploeg, Balk, dat hoger op de ranglijst staat dan de Leeuwarders. SV Bedum won van zijn vier thuisduels er twee, speelde een keer gelijk en verloor thuis van de huidige koploper Dronten. Blauw Wit ’34 behaalde van zijn zestien punten er zeven in uitwedstrijden. Dat bekent dus dat de thuisploeg op het eigen kunstgras een lastige klus mag verwachten tegen een ploeg die in Jeton Musliu een ware goalgetter in huis heeft. Musliu wist namelijk in de eerste acht duels al vijf keer het doel te vinden. Prognose SV Bedum- Blauw Wit ’34: 3.
Loppersum-Noordwolde is een wedstrijd waarin er voor beide teams de nodige belangen op het spel staan. De thuisploeg zal zich willen revancheren voor zijn matig duel tegen SC Stadspark en Noordwolde zal graag een mooi vervolg aan de fraaie 5-1 zege op Aduard willen geven. Loppersum won het duel tegen Stadspark overigens wel en staat na acht speelronden op een keurige vijfde plaats met 16 punten. Noordwolde heeft uit zijn eerste acht duels zeven punten behaald en staat daarmee op een achtste plaats. De vijfde plaats van de thuisploeg met 16 punten tegenover een ploeg dat met zeven punten op plaats acht bivakkeert, betekent dat er in 3C al een aardige schifting heeft plaats gevonden. Dat betekent dat de geelhemden moeten winnen om niet in de onderste regionen te blijven hangen. Maar de Lopsters zijn thuis dit seizoen nog moeilijk te verslaan want van de vier thuiswedstrijden werden er drie gewonnen en een gelijkgespeeld. Prognose SC Loppersum-Noordwolde: 1