Winst voor Zeester en Eenrum

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Na een weekend vol bekervoetbal en een beetje inhalen staat het komend weekend in het teken van de competities. De achtste speelronde staat op het programma wat betekent dat er ploegen zijn waar het behalen van de eerste periode gevierd kan worden. Puurvoetbalonline gaat deze week ook weer de nodige duels voorbeschouwen al zijn er in het Ommelandergebied niet veel teams die kans op een eerste periode maken.
logo
Zeester ontmoet zaterdag een tegenstander, Noordbergum, die een week geleden ook al naar de gemeente De Marne kwam. Toen was VVSV’09 de tegenstander in een wedstrijd waarin de Friesen hun eerste punten pakten. Punten die misschien niet helemaal verdiend waren want volgens een neutrale toeschouwer had VVSV’09 meer verdiend. Dat betekent dat Zeester zaterdag zeker kansen heeft op zijn eerste zege sinds de Zoutkampers weer als een zelfstandige vereniging zijn verder gegaan. Een zege die er ook een keer moet komen, en wat dit seizoen betreft ook voor VVSV’09 geldt. Een overwinning waar de Zoutkamp met smart op wachten zorgt echter ook voor druk op een spelersgroep die zo graag wil maar daardoor juist blokkeert. Dat is jammer maar begrijpelijk want met de komst van vier spelers van VVSV’09, Vince van der Veen, Stephan Knol, Marco Dijkstra en Martijn Wieringa, was er de verwachting dat een plaats in de middenmoot zeker haalbaar moest zijn. Er is een gezegde dat als er een schaap over de dam is dan volgen er meer. Daarom zou een zege tegen een Noordbergum, die met 3 punten uit vijf duels ook niet over een formatie beschikt waar wonderen van verwacht mogen worden, de thuisploeg over een dood punt kunnen helpen. VVSV’09 was een week eerder dicht bij een zege op de Noordbergumers maar ik denk dat het Zeester gaat lukken om zijn eerste competitiezege in zijn nog korte historie te behalen. Prognose Zeester-Noordbergum: 1.
Eenrum speelt zondag een belangrijke rol waar het gaat om de eerste periode in zondag 4C. De roodbaadjes krijgen namelijk bezoek van koploper Alteveer dat met drie punten voorsprong op SVZ aan de leiding gaat. Mochten de Eenrumers zondagmiddag als winnaar van het veld stappen en SVZ wint van Nieuw Roden dan gaat de eerste periode naar de Zeijenaren. Iets wat niet ondenkbeeldig is want vorig seizoen wist Eenrum bijvoorbeeld twee keer van het uiteindelijk naar de derde klasse gepromoveerde ASVB te winnen. Een ASVB wat dit seizoen keurig meevoetbalt in de derde klasse. Nooit eerder speelden Eenrum en Alteveer tegen elkaar dus wat betreft valt er uit de historie weinig nieuws te melden. Eenrum is thuis nog ongeslagen en ik denk dat dit na zondag nog het geval is. Prognose Eenrum-Alteveer: 1.