Warffum en VVK delen de punten, winst voor SV Bedum

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Na een weekend vol bekervoetbal en een beetje inhalen staat het komend weekend in het teken van de competities. De achtste speelronde staat op het programma wat betekent dat er ploegen zijn waar het behalen van de eerste periode gevierd kan worden. Puurvoetbalonline gaat deze week ook weer de nodige duels voorbeschouwen al zijn er in het Ommelandergebied niet veel teams die kans op een eerste periode maken.

logo
Warffum speelt zondag zijn derde thuiswedstrijd van het seizoen tegen VVK uit Groningen. De Warffumers staan op dit moment op een 7e plaats met 10 punten uit zes wedstrijden. De gasten uit Groningen staan een plaats lager met 7 punten uit ook zes wedstrijden. Dat zorgt dat er voor beide teams wat druk op het duel staat. Warffum wil graag hogerop op de ranglijst en VVK moet winnen om de aansluiting met de middenmoot niet te verliezen. De Warffumers begonnen goed aan het seizoen want in de eerste vier duels werden de tien punten behaald. De duels tegen Blauw Geel ’15 en FVV leverden een 6-2 en 8-2 nederlaag op zodat de geelhemden een zege goed kunnen gebruiken. Het jonge VVK kent een nog wat wisselvallige start van het seizoen. Prima prestaties werden afgewisseld met soms een off-day maar volgens VVK-voorzitter Rick van der Veen is dat inherent aan een ploeg in opbouw. Maar het gaat er zondagmiddag om spannen in Warffum tussen twee ploegen die absoluut aan elkaar gewaagd zullen zijn. Prognose Warffum-VVK: 3.
SV BEDUM-Kloosterburen is zondag een van de zes Ommelanderderby’s die er dit seizoen in zondag 5D gespeeld wordt. Een interessante ook want beide ploegen kenden geen geweldige start van de competitie. De Bedumers verloren acht punten aan Blauw Geel’15, Warffum en Kwiek en Kloosterburen negen tegen Kwiek, FVV en Groen Geel. Dat zorgt dat Bedum zich terugvindt op een vijfde plaats en Kloosterburen een treetje lager staat. Het verschil tussen beide team bedraagt een punt zodat bij winst voor Kloosterburen de ploeg in ieder geval van plaats wisselt met de Bedumers. Maar zover is het nog niet want de withemden treffen een tegenstander dat op het eigen kunstgras dit seizoen nog ongeslagen is. Daar is ook direct het voordeel voor de thuisploeg mee genoemd. In het seizoen 2013-2014 speelden beide teams voor de eerste keer tegen elkaar nadat Bedum en CVVB gefuseerd waren. Toen werd het een 5-0 overwinning voor de thuisploeg. Maar iedereen die die bewuste zondag in Bedum was weet nog dat Kloosterburen in de eerste helft gewoon met 2-4 voor had moeten staan. Bijna op de doellijn staande werden de ballen nog overgeschoten en het uiteindelijk een dramatische nederlaag werd. Of dat weer gaat gebeuren gaan we zondag zien waarbij ik denk dat het kunstgras in Bedum in het voordeel van de thuisploeg zal zijn. SV Bedum-Kloosterburen: 1