Omlandia wacht nog altijd op zege tegen PKC’83

Geschreven door Merijn Slagter op . Geplaatst in Prietpraat

Omlandia wacht nog altijd op zege tegen PKC’83

Na een weekend vol bekervoetbal, staat er komend weekend weer een competitieprogramma voor de deur. Voor Omlandia is dat één waarin de punten hard nodig zijn. Na het verlies van twee weken geleden bij Blauw Wit’34 (1-0) zijn de Ten Boersters afgedaald naar de elfde plek. Zaterdag is PKC’83 te gast in Ten Boer en ook bij de formatie van Marc van Meel verloopt allesbehalve crescendo. Zij staan één puntje boven Omlandia. Omlandia wacht zaterdag een pittig karwei, want men won nog nooit van PKC’83.

door Merijn Slagter
Afgelopen weekend kwam Omlandia niet in actie. In het bekertoernooi werd Omlandia al in de poulefase uitgeschakeld en er was tevens geen oefenduel ingelast. Dat was met opzet gedaan, want in de huidige situatie kan Omlandia zich weinig blessures meer veroorloven. Zo kampten diverse spelers in de voorbije weken met pijntjes en met de smalle selectie die Omlandia heeft, moeten risico’s zoveel mogelijk worden gemeden. Zo konden alle selectiespelers na het jammerlijke verlies bij Blauw Wit’34 rustig herstellen en toeleven naar de volgende competitiewedstrijd. Het was dan ook vervelend dat trainer Robbie Wentink slecht nieuws kreeg van verdediger Tim Faber. Hij liep daags voor het treffen met Blauw Wit’34 een vervelende enkelblessure op en zal pas na de winterstop weer beschikbaar zijn voor de Ten Boersters, zo bleek deze week. Ook Leon van Loon zal voorlopig moeten toekijken. Hij viel tegen SV Bedum uit met een ogenschijnlijk zware knieblessure en voor de tweede keer in zijn nog prille voetbalcarrière kreeg hij het medische advies om te stoppen met voetballen. De tijd zal leren wat voor hem het beste is en Omlandia wenst hem evenals Tim veel beterschap. Er is echter ook positief nieuws vanuit de ziekenboeg. Amar de Priester, die deze zomer overkwam van ACV A1, heeft eindelijk groen licht gekregen om ook zijn eerste minuten van het seizoen te mogen maken. Voor hem prachtig nieuws na een langdurige blessure.
Manco
Voorafgaand aan dit seizoen was het afwachten naar welke kant het kwartje zou vallen. Waren de goede prestaties van begin vorig seizoen leidend of gaven de matige resultaten na de winterstop het echte Omlandia weer? Inmiddels is duidelijk dat concentratieverlies in de eerste klasse vrijwel altijd meteen afgestraft wordt. Eén moment van onachtzaamheid in Leeuwarden leidde tegen Blauw Wit’34 uiteindelijk meteen een nederlaag in. Dat een vrije trap via beide palen uiteindelijk achter goalie Devon Harmsma plofte, geeft het huidige beeld bij Omlandia goed weer: het zit allemaal even niet mee. En het beste medicijn om weer uit die situatie te komen is eenvoudigweg een overwinning. Maar daarvoor moeten er wel doelpunten gemaakt worden en juist het scoren is dit seizoen vooralsnog een groot manco. Op hekkensluiter Groen Geel na (5 goals) is Omlandia met zes doelpunten de minst scorende ploeg in de eerste klasse E. En van deze zes goals werden er ook nog eens drie gemaakt tegen Groen Geel. Voor trainer Robbie Wentink is de huidige situatie waarin Omlandia verkeerd ook een interessante. Want met welke speelwijze komt Omlandia het beste uit de verf? En op welke positie komen de spelers het beste tot hun recht? Zaterdag is er weer een nieuwe mogelijkheid om zo goed mogelijk voor de dag te komen.
Betere tijden
De tegenstander die zaterdag naar Ten Boer afreist is het PKC’83 van trainer Marc van Meel. Ook de formatie uit Hoogkerk kent een beroerde seizoenstart. Waar diverse zelfbenoemde voetbalkenners de kampbewoners al hadden getipt als outsider voor de titel, bungelt PKC’83 vooralsnog aan de onderkant van de ranglijst. Vooral blessureleed lag ten grondslag aan de matige prestaties die de bespelers van sportpark De Kring recent boekten. Uit de laatste vier duels pakte PKC’83 slechts één puntje en verloor het onder meer van het tot dan toe nog puntloze VIBOA (2-1). Toch komen er ook weer betere tijden aan voor de equipe van Van Meel. Zo lijkt de voor PKC’83 zo belangrijke Erdem Yeni zaterdag weer mee te kunnen doen tegen Omlandia. Bij duels tussen PKC’83 en Omlandia valt normaliter qua attractiviteit bovendien altijd wel wat te beleven. Vorig seizoen waren de stadjers in beide wedstrijden een stuk sterker dan de Ten Boersters (1-4 en 3-0) en ook in het seizoen 2013-2014 waren beide confrontaties met 2-2 en 3-3 erg leuk om naar te kijken. Als we er zelfs statistieken van de vorige eeuw bij pakken, valt één ding heel erg op: Omlandia wist namelijk nog nooit van PKC’83 te winnen. En hoe langer dat duurt, hoe dichterbij dat moment er wel komt. Misschien is zaterdag wel zo’n dag. Geen van beide ploegen schiet iets op met een remise, dus spektakel wordt zaterdag aan de Sportlaan in Ten Boer weer andermaal gegarandeerd.

Omlandia – PKC’83 start zaterdag om 14.30 uur aan de Sportlaan in Ten Boer. Arbiter M.J. Arends zal dan trachten het duel in goede banen te leiden.