Een onbeslist in Zeerijp en winst voor Noordpool

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Na een weekend vol bekervoetbal en een beetje inhalen staat het komend weekend in het teken van de competities. De achtste speelronde staat op het programma wat betekent dat er ploegen zijn waar het behalen van de eerste periode gevierd kan worden. Puurvoetbalonline gaat deze week ook weer de nodige duels voorbeschouwen al zijn er in het Ommelandergebied niet veel teams die kans op een eerste periode maken.
logo
De Fivel en Corenos zijn ook twee teams die in de eerste periode geen rol van betekenis spelen. Beide ploegen ontmoeten elkaar zaterdag in Zeerijp waarbij de thuisploeg een 7e plaats op de ranglijst verdedigd tegen de gasten uit Roodeschool die zich op een 10e plaats terugvinden. Het verschil bedraagt echter maar een punt en dat had nul moeten zijn. Want niet alleen elftalleider Frits Meeuwes vertelde dat Corenos ernstig benadeeld was, ook enkele aanwezige voetbalkenners spraken dezelfde woorden. Een arbitrale dwaling zorgde in de laatste minuut namelijk voor een 2-1 nederlaag voor de ploeg uit Roodeschool. Dat zorgt er voor dat Corenos zaterdag gebrand zal zijn op een goed resultaat tegen een De Fivel wat thuis tot nu toe twee keer won, tegen Westerlee en VVS, en verloor van Niekerk. Corenos verloor van zijn drie uitduels er twee, tegen VVK en Boerakker en speelde een keer gelijk tegen GEO. Ook tegen GEO was het sneu puntverlies toen een penalty in de extratijd voor de 1-1 zorgde. Dat zorgt dat het duel in Zeerijp gaat tussen twee teams die aan elkaar gewaagd zijn. Negen keer eerder speelden beide ploegen in competitieverband tegen elkaar. Vijf keer was er winst voor De Fivel en drie keer voor Corenos en een keer werd het een gelijkspel. Dat was in de laatste editie die in het seizoen 2012-2013 werd gespeeld, het jaar dat De Fivel naar derde klasse promoveerde. Gezien de kracht van beide teams denk ik ook nu aan een remise in hopelijk aantrekkelijk duel in Zeerijp. Prognose De Fivel-Corenos: 3.
Noordpool speelt zaterdagmiddag thuis tegen de zaterdagtak van Velocitas 1897. Een tegenstander voor Noordpool waar de ploeg van vertrekkend trainer Willem Kluin van moet winnen wil het niet helemaal onderin terecht komen. Met zeven uit zeven staat de ploeg uit Uithuizen met maar twee punten voorsprong op Velocitas op een 10e plaats. De stadjerders bezetten de 12e plaats in 5D en kunnen bij winst in Uithuizen zomaar minimaal een plaats klimmen. Dat geldt echter ook voor de thuisploeg want doordat Potetos-Z.E.C en GVAV Rapiditas-Rood Zwart Baflo ook op het programma staan is het goed mogelijk dat Noordpool bij een zege naar de 8e plaats kan klimmen. Gezien de kracht van Noordpool op het eigen kunstgras verwacht ik ook een zege voor de geel/zwarten die thuis nog ongeslagen zijn. Prognose Noordpool-Velocitas: 1