Gelijke spelen in Loppersum en Noordwolde

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Na een weekend vol bekervoetbal en een beetje inhalen staat het komend weekend in het teken van de competities. De achtste speelronde staat op het programma wat betekent dat er ploegen zijn waar het behalen van de eerste periode gevierd kan worden. Puurvoetbalonline gaat deze week ook weer de nodige duels voorbeschouwen al zijn er in het Ommelandergebied niet veel teams die kans op een eerste periode maken.
logo
SC Loppersum ontmoet zaterdag SC Stadspark voor zijn achtste competitiewedstrijd. De Lopsters staan op dit moment op een keurige zesde plaats met dertien punten uit zeven wedstrijden. De tegenstanders uit Groningen doen het tot nu toe wat minder. Met zeven uit zeven staan de stadsparkers namelijk op een tiende plaats. Het duel in Loppersum heeft direct een primeur want nog nooit eerder speelden beide teams tegen elkaar. SC Stadspark kwam namelijk tot stand uit een fusie tussen De Vogels en Gronitas die op 15-5-2014 verder gingen. Loppersum is in de competitie thuis nog ongeslagen en speelt zaterdag tegen een SC Stadspark dat drie verschillende resultaten boekte in zijn uitduels. Van VV Groningen werd verloren, tegen Aduard gelijkgespeeld en tegen Lycurgus boekten de stadjerders een overwining. Daardoor is de kracht van de gasten wat lastig in te schatten tegenover een thuis goed opererende thuisploeg waardoor ik een gelijkspel verwacht in Loppersum. Prognose Loppersum-SC Stadspark: 3.
Noordwolde krijgt Aduard 2000 op bezoek voor zijn achtste competitieduel. De thuisploeg won zaterdag voor de beker met 3-1 van De Pelikanen en trainer Roy Kamps zal ongetwijfeld hopen dat zijn ploeg die lijn tegen Aduard zal doortrekken. Dat is nodig ook want met vier punten uit zeven duels staan de geelhemden op een voorlaatste plaats en kun je niet van een geweldige start spreken. Wat dat betreft doen de Aduarders het ietsje beter. De gasten hebben zeven punten uit zeven duels behaald waar ze een achtste plaats mee innemen. Daarnaast heeft de formatie uit Aduard kampioenskandidaten Pelikaan S, Appingedam en VV Groningen al getroffen. Tegen de laatste twee ploegen werd het een miniem verlies en tegen de ploeg uit Oostwold werd er met 2-0 gewonnen. Wat betreft komt er een lastige tegenstander naar Noordwolde waar de thuisploeg zijn handen vol aan zal hebben. Prognose Noordwolde-De Pelikanen: 3.