Individuele klasse geeft doorslag op 'Meij, puntendeling in Middelstum.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

In het weekend van 17 en 18 oktober staat speelronde zeven op het programma. Waar blijven de weken denk je bijna want voor je gevoel zijn we nog maar even onderweg. Ook in speelronde zeven staan er weer diverse interessante duels op het programma waar Puurvoetbalonline er een aantal van uit zal lichten.
logo
De Heracliden gaat dit seizoen als de brandweer. De formatie van Jan Medema kende een mispeer tegen Loppersum, toen er met 5-0 werd verloren, maar de overige wedstrijden werden gewonnen. Dat zorgt voor vijftien punten uit zes duels waardoor ‘Hera’, samen met Pelikaan S en Appingedam, één punt achterstand heeft op koploper VV Groningen. Zaterdag wacht in Uithuizermeeden een lastige tegenstander in de vorm van HFC’ 15. De fusieclub uit Hoogkerk, een samenvoeging van CSVH en Hoogkerk, presteert nog niet echt geweldig met vier punten uit zes duels waar zaterdag het gevaar in schuilt. Als je als team in een flow zit moet je de punten zeker pakken tegen de lager geklasseerde ploegen op de ranglijst. Dat betekent echter ook dat je als ploeg in vorm bent het spel vaak moet maken. En daar loert het gevaar zaterdag ook een beetje. HFC’ 15 zal niet naar Uithuizermeeden komen met het idee dat het ‘even’ de drie punten komt ophalen. In ploeg onderin zal waarschijnlijk voor een gelijkspel gaan en hopen op meer. Voor De Heracliden zou een gelijkspel, en zeker in een thuisduel, duur puntverlies betekenen hoewel de Meisters hoger op de ranglijst staan dan was verwacht. Een historie tussen beide verenigingen is er nog niet maar als CSVH kwam de zaterdagtak van HFC’ 15 vorig seizoen nog naar Uithuizermeeden en werd het een 2-8 nederlaag voor de thuisploeg. Dat zie ik zaterdag absoluut niet gebeuren want de individuele klasse aan de kant van de blauwhemden zorgt er voor dat de punten op sportpark ‘Meij’ blijven. Prognose De Heracliden- HFC’ 15: 1   
Kwam op zaterdag drie oktober koploper VVK naar Middelstum, zaterdag komt nummer twee Amicitia VMC naar het sportcomplex aan de Coendersweg. Voor de Middelstumers wordt het wel weer eens tijd voor een zege na twee nederlagen en twee nederlagen. Acht punten uit zes duels betekent tien verliespunten voor de blauwhemden zodat een driepunter zaterdag zeer gewenst is wil men niet terugvallen in de grauwe middenmoot. Zaterdag won Amicitia met 3-0 van GEO dus Middelstum is gewaarschuwd. De stadjerders zijn ambitieus en gezien het potentieel gaan ze zeker een rol bovenin meespelen. Willen de mannen van trainer Nanne Iedema bij koploper VVK in het spoor blijven dan moeten de drie punten mee terug naar Groningen wat denk ik niet gaat gebeuren. Prognose Middelstum-Amicitia VMC: 3.