Kampioen Marum MC1 als uithangbord snel groeiende meidenafdeling.

Geschreven door Reind van Veen op . Geplaatst in Prietpraat

De Marumer meiden C (MMC1)zijn verleden week zaterdag na een overtuigende overwinning op Oosterwolde, kampioen geworden van de indelingscompetitie.
De indelingscompetitie wordt gebruik door de KNVB om een onderscheid te kunnen maken na vijf wedstrijden tussen de verschillende meiden teams, na overwinningen in de 3 noordelijke provinciën (Loon, Oosterwolde, Beilen, Roden, Gorecht en Hoogkerk) en een gelijkspel in de eerste bekerwedstrijd tegen Pelikaan S zijn de dames nog steeds ongeslagen dit seizoen. Na de herfstvakantie wordt er een nieuwe volledige competitie gestart waarbij de topteams uit de indelingscompetitie in de hoogste klasse worden ingedeeld en de minder presterende teams in een lagere klasse om voor iedereen een leuk seizoen te creëren. Naast de competitie nemen de meiden ook deel aan de beker en dat gaat ook lekker. Het is nog wachten op de uitslag van de tegenstander om te kijken of de dames door zijn in de beker want een gelijkspel en twee overwinningen kunnen wel eens niet genoeg zijn in verband met een extreem doelsaldo bij een van de tegenstanders.
De meeste wedstrijden werden op overtuigende wijze gewonnen en met een team bestaande uit 18 meiden heb je met 7 wissels altijd voldoende potentieel achter de hand mocht er iemand moe worden. De coaches hebben inmiddels een soort ijshockey-systeem bedacht voor een soort groepswissel zodat de meeste meiden wel op een vaste positie staan. De meiden spelen voor het eerst op een groot veld en de ruimte doet ze dus goed de combinaties worden steeds sneller en vloeiender. Het samengaan van de md1 en de md2 is dus voorspoedig verlopen. De prestaties van de afgelopen jaren heeft er zelfs toe geleid dat er dames uit de regio Midwolde Frieschepalen en Haulerwijk zijn ingestroomd. Ze worden keurig gehaald en gebracht door de ouders die twee keer per week de rit naar Marum maken. SV Marum heeft een sterk groeiende meiden afdeling met volledige meidenteams vanaf de e-leeftijd, daarvoor spelen de meiden samen met de jongens. Wil je ook voetballen kijk dan eens op de site bij de meiden teams je kunt altijd vrijblijvend meetrainen de ME, MD,MC en MB teams.