Lastige klus voor 'Hera'

Geschreven door Jonathan Kamminga op . Geplaatst in Prietpraat

De Heracliden is het seizoen 2015 / 16 prima gestart, 5 keer gewonnen en slechts 1 keer verloren. Dat er dit seizoen al meer te juichen valt dan verleden jaar is slechts een understatement.
                                
De selectie van de Heracliden is weer bijna compleet, dit is ook terug te zien in de uitslagen en stand. Met een prima begin van het seizoen, een gedeelde 2e plaats samen met Appingedam en titelkandidaat Pelikaan S, is het  tijd voor een  tussenbalans.
Na zes speelrondes in 3C hebben de manschappen van coach Jan Medema 17 goals voor en 10 tegen.
Als we vorig seizoen in 2J hier naast zetten komen we tot 10 treffers voor en 26 tegen.
Natuurlijk kun je geen vergelijking trekken met vorig seizoen, de omgeving was anders, je speelde een klasse hoger en de personele problemen waren veel groter dan dit seizoen.
Daarnaast is goaltjesdief Robin Zuidema vertrokken naar v.v. Gorecht in Haren en hebben we van de “buren” Richard Haan overgenomen. Heracliden laat bij tijd en wijle gelukkig weer zien dat het happy is in de 3e klasse, het weerzien met oud trainer Jeroen de Munck en zijn Poolster werd bijvoorbeeld een mooi schaakspel, mooie treffers, vechtlust en inzet met als resultaat een prima 3-1 overwinning.
De tegenstander van aanstaande zaterdag, HFC ’15 uit Hoogkerk is eigenlijk het weerzien met een groot deel van de gefuseerde club C.S.V.H. die net als de Meisters degradeerden uit de 2e klasse.
Vorig jaar werd er tegen C.S.V.H. met 4-2 en met 2-8 verloren, zoals gezegd op een ander niveau en met de nodige personele problemen.
HFC ’15 begon dit seizoen in de beker met 1 overwinning en 2 verliespartijen. In de competitie moesten de mannen van trainer Sjoerd Rozema, die overigens in het verleden als eens twee seizoenen trainer was van C.S.V.H., het eerste paar wedstrijden zonder overwinning beginnen. Op 3 oktober jl. werd in de derby tegen S.C. Stadspark de eerste winstpartij behaalt.

Helaas hebben ze hier geen goed gevolg aan gegeven, afgelopen zaterdag werd thuis met 0-2 verloren van Lycurgus. Deze stand werd afgelopen zaterdag ook bereikt na 90 minuten voetbal in Appingedam, waarbij de Heracliden als winnaar van het veld stapte. De weerverwachting is niet bijster positief, laten we hopen dat dit niet al te veel invloed heeft op het spel van beide kanten.