Punten blijven in Baflo en Uithuizen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Na vijf speelronden is het vaak al een beetje duidelijk hoe de krachtsverhoudingen in de diverse competities liggen. Dan is al een beetje zichtbaar wie het zwaar gaan krijgen en wie gezien kan worden als een kandidaat voor de titel of nacompetitie voor promotie. Puurvoetbalonline zal deze week de diverse competities weer belichten met maximaal twee duels per competitie.

logo
Een beladen derby wordt het duel tussen Rood Zwart Baflo en SIOS door velen genoemd. Vreemd genoeg was ik nog nooit bij een duel tussen beide teams aanwezig waar morgen verandering in gaat komen. De thuisploeg zag vorig weekend zijn tweede wedstrijd van het seizoen gestaakt worden. Eerst werd op 12 september het duel tegen Velocitas gestaakt na een beenbreuk bij een speler van de gasten en zaterdag kon de scheidsrechter niet verder. Dat zorgt dat de Bafloërs nog maar drie keer de volledige 90 minuten hebben gespeeld tegenover de gasten uit Sauwerd vijf keer. SIOS behaalde in zijn vijf wedstrijden twaalf punten. Alleen het duel tegen GRC Groningen ging namelijk verloren. Rood Zwart Baflo vergaarde in zijn drie volledig gespeelde wedstrijden drie punten. De ploeg won van Stedum maar de wedstrijden tegen de koplopers GRC Groningen en Oosterparkers gingen verloren. Dat zorgt dat er nog geen goed beeld van de rood/zwarte brigade van trainer Marcel Schaap te geven is. Zes keer speelden beide teams in Baflo tegen elkaar. Drie keer won de thuisploeg, een keer werden de punten gedeeld en twee keer gingen de punten mee naar Sauwerd. Een beladen duel in Baflo zei ik eerder want vreemd genoeg liggen beide teams elkaar niet echt. De laatste edities was er steeds wat ruis op de lijn in de onderlinge confrontaties. Iets uit het verleden hoeft morgen natuurlijk niet te gebeuren maar de term ‘beladen’ viel deze week toch een paar keer. Twee weken geleden verloor de thuisploeg nipt van Oosterparkers met 3-2. Een uitslag die ik morgen niet verwacht. De gulden middenweg zou een 3 zijn maar ook dat denk ik niet. Ik denk dat de punten, mede gezien het spel van de Bafloërs tegen GRC en Oosterparkers, in Baflo blijven. Prognose Rood Zwart Baflo-SIOS: 1
Noordpool-TEO staat voor de thuisploeg in het teken van dat het moet winnen wil het nog een beetje kleur aan het seizoen willen geven. Noordpool verloor van zijn vijf duels er drie. Drie duels die op natuurgras werden gespeeld. Twee keer werd er op het eigen kunstgras gespeeld en dat leverde de ploeg uit Uithuizen zijn zes punten op. Dat zorgt dat de thuisploeg ook morgen favoriet is in het duel tegen de gasten uit Ten Post want Noordpool en zijn eigen grasmat is een aardige combinatie. Een keer eerder speelden beide teams tegen elkaar. In het seizoen 20 10-2011 werd het een 7-2 overwinning voor TEO waarbij er wel moet worden opgemerkt dat er toen op natuurgras werd gespeeld. Prognose Noordpool-TEO: 1.