Blauw Geel’15 te sterk voor stadgenoot VVK, Kwiek deelt punten met SV Bedum

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De cruciale vijfde speelronde staat voor het komend weekend op het programma. Want in de vele voetbalbijlages viel ook deze keer weer te lezen dat na vijf speelronden de eerste balans kan worden opgemaakt. Een balans van, wordt het wat of wordt het niets. Ook deze week weer enkele voorbeschouwingen van wedstrijden die Puurvoetbalonline interessant genoeg vindt om wat nader te belichten.
logo
VVK verloor zondag in een doelpuntenrijk duel met 6-5 van Kloosterburen. Een eindstand die, als de wedstrijd vijf minuten langer had geduurd misschien wel 6-6 was geweest. De ploeg van trainer Henk de Koe kwam in Kloosterburen namelijk terug van een 6-2 achterstand en had in de slotminuten nog alle kansen op de gelijkmaker. Bij ons is het de ene week alles en de andere week in sommige delen van de wedstrijd helemaal niks,” vertelde VVK-voorzitter Rick van der Veen. Thuis tegen Harkstede hadden we bijvoorbeeld een complete off-day terwijl we een week eerder nog met 5-1 uit bij Farmsum wonnen. Dat is echter inherent aan een jong team. Zondag ontmoet VVK stadgenoot Blauw Geel’15 op sportpark ‘Het Noorden.”

Zijn eerste twee thuisduels verloor VVK waar het morgen graag verandering in zal willen aanbrengen. Blauw Geel’15 is voor velen echter een team die ook dit seizoen weer bovenin gaat meedoen. Het team van trainer Rob Brouwer speelde tot nu toe drie keer. Twee keer was er winst, tegen Harkstede en Yde de Punt, en tegen SV Bedum werd er gelijkgespeeld. Dat zorgt dat de gasten zondag favoriet zijn in deze stadsderby. Het jonge VVK scoorde in zijn vier duels namelijk nog maar drie punten. Maar bij een ploeg in opbouw mag dat weten ze binnen VVK waar men blij is dat het eerste zondagteam weer is teruggekeerd op de voetbalkaart. Prognose VVK-Blauw Geel’15: 2.

In Hoogezand wordt ook een aardig duel gespeeld. Daar ontmoeten in 5D Kwiek en SV Bedum elkaar. De Bedumers hebben onderweg al vijf punten verloren door een gelijkspel tegen Blauw Geel’15 en het verlies tegen Warffum. De geelhemden uit Hoogezand doen het wat dat betreft beter. Met twaalf uit vier doen de mannen Johan Rienks het meer dan voortreffelijk. Zeventwintig goals in vier duels betekent dat je veel scorend vermogen in huis hebt. De Bedumers scoorden tot nu toe elf keer. In theorie zou dat betekenen dat de ploeg uit Hoogezand favoriet is. Beide teams kwamen elkaar echter ook in de beker tegen. Toen verloor de thuisploeg met 1-0 na een wedstrijd waarin de kansen om tot winst te komen er zeker waren. Wat dat betreft moet het bekerduel de paarshemden het nodige vertrouwen geven. Maar of dat voldoende is voor de winst…Prognose Kwiek-SV Bedum: 3