SV Bedum krijgt te weinig in Ten Boer.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

In een tegenvallende derby speelde SV Bedum zaterdag gelijk tegen Omlandia. Op een veld dat de gelijkenis met een zandvlakte glansrijk kon doorstaan stond na ruim negentig minuten namelijk nog steeds de 0-0 op het scorebord.
                                
Het duel tussen Omlandia en SV Bedum werd zaterdagmiddag op een ongebruikelijk tijdstip gespeeld. Het duel had namelijk als aanvangstijd 17.00 uur gekregen. Men hoopte op die manier nog meer voetballiefhebbers naar Ten Boer te trekken. Een experiment waar de meningen over verdeeld waren gezien de geluiden die er in Ten Boer en omstreken te horen waren.

De beginfase was direct al voor het bezoekende SV Bedum. Jake Smit en Erik Setz kregen namelijk al snel de mogelijkheid om hun ploeg aan de leiding te helpen. De Bedumers bleven ook verder in de eerste helft de regie houden tegen een thuisploeg die zich maar moeilijk kansen wist te creëren. Richting de slotfase van de eerste helft kwam de thuisploeg wel tot wat meer aanvallende acties zodat de gasten even op hun hoede moesten zijn. Maar na vijfenveertig minuten stond er echter nog steeds een 0-0 stand op het scorebord. De tweede helft begon vervolgens wat tam waarbij de eerste kans voor Omlandia was. Niet veel later leek een vrije bal voor de openingstreffer te zorgen maar ook deze inzet ging over het doel van SV Bedum-keeper Richard Gerdes. Rond de 60e minuut kregen de paarshemden een grote mogelijkheid. Uit een voorzet van Luuk Jans kopte Soeratmin Venema de bal snoeihard in maar Omlandia-goalie Harmsma bracht redding. Zo bleef het uiteindelijk 0-0 in Ten Boer waar beide teams in de slotfase nog wel kansen kregen om wat aan de stand te veranderen. Na afloop waren vriend en vijand het er echter over eens dat SV Bedum meer had verdiend dan het ene punt waar het nu mee huiswaarts keerde.
Bron: Ommelander Courant