Punten worden in Feerwerd gedeeld en feest in Zoutkamp

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De cruciale vijfde speelronde staat voor het komend weekend op het programma. Want in de vele voetbalbijlages viel ook deze keer weer te lezen dat na vijf speelronden de eerste balans kan worden opgemaakt. Een balans van, wordt het wat of wordt het niets. Ook deze week weer enkele voorbeschouwingen van wedstrijden die Puurvoetbalonline interessant genoeg vindt om wat nader te belichten.

logo

In Feerwerd staat de streekderby Ezinge-VVSV’09 op het programma. Beide teams zijn het seizoen niet geweldig begonnen. De Ezingers wonnen van hun vier duels er een. De overige drie werden verloren. De gasten uit Ulrum verloren twee keer, speelden een keer gelijk en zagen vorige week het duel tegen Noordbergum gestaakt worden door twee vervelende blessures bij de tegenpartij. Dat zorgt dat het in Feerwerd een duel wordt tussen twee teams die de puntjes goed kunnen gebruiken. Een nederlaag voor de thuisploeg zorgt dat VVSV,09 het team van Johan Middel op de ranglijst voorbij gaat en bij winst van Ezinge bedraagt het gat tussen beide teams vijf punten in het voordeel van de withemden. Vier keer eerder werd het duel in Feerwerd gespeeld. Twee keer won de thuisploeg en de laatste twee edities gingen naar de gasten. In het seizoen 2012-2013 won VVSV’09 met 6-2 en een jaar later werd het 0-3 in Feerwerd. Geen gelijkspel tot nu toe in Feerwerd die er verwacht ik zaterdag wel gaat komen. Ik denk dat beide teams namelijk niet veel voor elkaar onderdoen. Prognose Ezinge-VVSV’09: 3.

Zeester-OKVC is de tweede streekderby in zaterdag 5C. De Zoutkampers verloren hun laatste twee duels met 1-0. Tegen Haulerwijkse Boys lag dat aan de ploeg zelf maar tegen Kootstertille had de arbitrage een belangrijk aandeel in weer een 1-0 nederlaag. Dat betekent dat de ploeg van Gezinus Oosterhuis steeds dichter bij de eerste competitiezege komt. Of dat tegen OKVC gaat gebeuren is nog even de vraag wat in de voorbereiding was OKVC nog te sterk voor de Zoutkampers. Althans, zo deed de uitslag vermoedden. Wie het duel echter heeft gezien weet dat het een geflatteerde nederlaag was voor de Zoutkampers. De gasten uit Oldehove voetbalden in de eerste drie duels ook de pannen nog niet van het dak. Drie gespeeld, twee punten is geen start waarvoor je de kantine op zaterdagavond even wat langer opengooit. Wanneer je dan moet spelen tegen een team dat zo graag wil winnen moet je oppassen. Een duel Zeester-OKVC was vroeger al speciaal wat zaterdag niet anders zal zijn. Een duel waar veel strijd in zal zitten met zeer waarschijnlijk geen hoogstaand voetbal. Prognose Zeester-OKVC: 1